Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 115 (6825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cost estimativ

Un milion de euro, necesar pentru realizarea unui nou pod peste râul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Realizarea unui nou pod peste râul Suceava, care să ajute la fluidizarea traficului rutier în zona comercială, va costa aproximativ un milion de euro, mult mai puţin decât se credea iniţial.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că recent a fost finalizat studiul de prefezabilitate pentru podul nou de peste râul Suceava, lungimea acestuia urmând să fie de 104,4 metri, cu o lăţime de 7 metri şi trotuare de o parte şi de alta, de 1,5 metri. „Valoarea totală a investiţiei este de 4,257.504 lei – aproximativ un milion de euro.

Mă aşteptam la mult mai mult. El iese în şoseaua betonată care trece pe la Termica, în vreme ce pe partea cealaltă, dinspre Centru, de pe Apeductului, sunt nişte drumuri de căruţe”, a precizat edilul sucevean, referitor la necesitatea extinderii infrastructurii rutiere.

Noul pod este prins la finanţare din creditul care urmează să fie discutat pe 4 iunie la Bucureşti, la Comisia de Împrumuturi.

„Sperăm să se aprobe, chiar dacă banii nu vin repede, vom face tot posibilul ca la rectificarea bugetară din 30 iunie, în măsura în care se mai adună venituri, să alocăm fonduri pentru a demara procedurile din bani proprii. Mi-aş dori foarte mult să demarăm lucrările de anul acesta, pentru că este o mare necesitate pentru oraşul nostru, în vederea fluidizării traficului rutier în zonă”, a adăugat edilul sucevean.

Cu toate măsurile de fluidizare a traficului rutier luate în zona comercială, tot mai sunt momente în care circulaţia rutieră este îngreunată din cauza numărului mare de participanţi.

Noua rută de ocolire a zonei comerciale ar urma să preia traficul de pe Calea Unirii în zona intersecţiei cu Traian Vuia, pe strada Apeductului, pe lângă fosta Uzină de apă, trecând pe lângă Sere şi sediul General Construct, pe noul pod, spre strada Energeticianului, de unde continuă pe un drum de căruţe pe lângă Termica, înspre DN 29, ieşirea fiind aproape de Plopeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un milion de euro, necesar pentru realizarea unui nou pod peste râul Suceava.
 Vizualizări articol: 2910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Un milion de euro, necesar pentru realizarea unui nou pod peste râul Suceava1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cam ingust.... trimis de
(24 mai 2018, 13:15:48
-pod de 7 metri….? Asta inseamna ca o sa aiba doar cate o banda pe fiecare sens de mers. Nu crede-ti ca e cam putin o singura banada pe fiecare sens de mers? Dar na,ca la romani; decat de loc mai bine asa, ca doar nu se poate face un lucru bun de la inceput.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei