Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 115 (6825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Clarificare

Lungu nu vrea europarlamentar şi spune că mai potrivit ar fi Flutur să candideze la alegerile de anul viitor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul de Suceava, Ion Lungu, a infirmat, ieri, zvonul că ar candida la alegerile europarlamentare de anul viitor. Lungu a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că susţine în continuare ca Organizaţia PNL Suceava să primească un loc eligibil pe lista de candidaţi la alegerile europarlamentare pentru că „regiunea Moldova este cea mai performantă din punct de vedere politic”. „Am spus că, dacă tot este un post eligibil pe Moldova, acesta ar trebui să vină la Suceava. Adică nu mergem şi scoatem europarlamentari din alte judeţe, când noi avem performanţă aici”, a declarat Ion Lungu. În acelaşi timp, afirmă că, în ceea ce îl priveşte, nu este interesat să meargă la Bruxelles. „Vreau să spun ferm şi categoric: nu voi candida la europarlamentare. Postul de europarlamentar este unul rezonabil, dar eu ca primar am un angajament cu sucevenii. Voi rămâne primarul municipiului Suceava în acest mandat, mă încăpăţânez să duc la îndeplinire ceea ce le-am promis sucevenilor. Deci afirm cu certitudine şi fără nici un fel de alte interpretări: nu voi candida la europarlamentare. Vreau să-mi duc acest mandat de primar la capăt”, a precizat primarul liberal al Sucevei. 

În opinia sa, „omul cel mai îndreptăţit să meargă la europarlamentare este domnul preşedinte Flutur”. Argumentele cu care îşi susţine propunerea este că preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL şi al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, „este o personalitate, a fost ministru, are greutate” şi este „singurul de la Suceava care poate să aibă o şansă” să primească din partea partidului un loc eligibil, adică poziţia trei sau cel mult patru pe lista de candidaţi.

”Degeaba te pune pe locul 5-6. E cu risc. O personalitate ca domnul Flutur poate să apară în primii trei, patru. În măsura în care nu merge dumnealui, şansele se diminuează”, consideră Lungu.

Asta pentru că nici competiţia în cadrul partidului nu este una uşoară, în condiţiile în care „vin personalităţile partidului”, apoi „vreo doi de drept acolo de nu ştiu câte mandate, gen Mureşan sau Jean Marie Marinescu”.

Ion Lungu a mai spus că ştie că Gheorghe Flutur nu-şi doreşte să devină eurodeputat, dar totuşi rămâne cea mai viabilă opţiune a organizaţiilor PNL din zona Moldova. „Dacă mergi cu o listă cu oameni valoroşi, ar câştiga toată lumea, inclusiv PNL”, a mai spus Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu nu vrea europarlamentar şi spune că mai potrivit ar fi Flutur să candideze la alegerile de anul viitor.
 Vizualizări articol: 1535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Lungu nu vrea europarlamentar şi spune că mai potrivit ar fi Flutur să candideze la alegerile de anul viitor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei