Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 115 (6825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consultare publică

Holzindustrie Schweighofer prezintă actualizarea planului de acţiune pentru o industrie sustenabilă a lemnului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Holzindustrie Schweighofer, una dintre companiile de top din industria europeană a lemnului, cu trei fabrici de cherestea şi două fabrici de panouri din lemn masiv în România, şi-a prezentat planul de acţiuni actualizat pentru o industrie sustenabilă a lemnului, plan ce a fost publicat pentru prima dată în ianuarie 2017. Potrivit unui comunicat primit la redacţie, compania primeşte acum opiniile cu privire la măsurile planificate, într-un proces de consultare publică desfăşurat până la 22 iunie 2018. Prin consolidarea planului de acţiune, compania răspunde condiţiilor impuse de FSC în ceea ce priveşte paşii următori pentru consolidarea lanţului de aprovizionare. Prin urmare, Holzindustrie Schweighofer (HS) urmăreşte în mod consecvent calea pe care a urmat-o până în prezent pentru a contribui la o industrie sustenabilă a lemnului în România. Michael Proschek-Hauptmann, responsabil pentru conformitate şi sustenabilitate la Holzindustrie Schweighofer, a declarat: „Pentru noi, optimizarea continuă a sistemului propriu de securitate asigură protecţia pădurilor. Opinia organizaţiilor non-guvernamentale, a partenerilor de afaceri şi a altor părţi interesate a fost şi va fi de o importanţă foarte mare pentru noi. Planul nostru de acţiune consolidat este unic în România şi arată faptul că firma noastră consideră opiniile critice un stimul pentru îmbunătăţire”. Principiile de bază ale planului de acţiune consolidat prevăd asigurarea, pe cât posibil, că doar lemnul recoltat legal este achiziţionat şi prelucrat, zero toleranţă pentru furnizorii care nu pot demonstra provenienţa legală a lemnului, protecţia pădurilor virgine şi nici o livrare de masă lemnoasă provenită din parcurile naţionale, chiar dacă legislaţia o permite în unele cazuri. În acelaşi timp, trebuie menţinut un dialog structurat cu ONG-urile de mediu şi alte părţi interesate şi angajamentul de a îmbunătăţi în mod continuu sistemul propriu de securitate, apoi instruirea continuă a angajaţilor HS pe teme de conformitate, şi trebuie desfăşurate proiecte de reîmpădurire desfăşurate în cooperare cu mediul academic şi proprietari privaţi de păduri, un milion de puieţi până în 2024, afirmă reprezentanţii Holzindustrie Schweighofer.

 

HS doreşte să îşi aducă o contribuţie la lupta împotriva tăierilor ilegale, un fenomen încă răspândit în România

Planul de acţiune consolidat este disponibil spre consultare pentru toate părţile interesate, timp de o lună. ,,Înainte să continuăm cu implementarea acestui plan, rugăm din nou pe toţi cei interesaţi să consulte acest document şi sperăm să primim opinii adecvate. Doar după terminarea acestei perioade de consultare planul va fi finalizat şi implementat. Comentariile pe marginea acestui document pot fi trimise până pe 22 iunie 2018 la următoarea adresă de e-mail: stakeholder.wien@schweighofer.at”, se mai arată în comunicat. Holzindustrie Schweighofer nu efectuează operaţiuni de exploatare forestieră, dar compania doreşte să îşi aducă o contribuţie la lupta împotriva tăierilor ilegale, un fenomen încă răspândit în România. În acest sens, HS a investit deja peste 1 milion de euro în măsuri şi va continua să le implementeze. Noile măsuri Holzindustrie Schweighofer pentru o industrie sustenabilă a lemnului prevăd monitorizare prin GPS – transparenţă în lanţul de aprovizionare, iar firma susţine introducerea standardelor FSC® în România prin plata unui bonus de 10 RON/m3 pentru buştenii certificaţi FSC®. În acelaşi timp HS susţine o mai bună consultare cu părţile interesate, audit cuprinzător realizat de renumitul grup Indufor, controale stricte pentru zone cu risc, dar şi o echipă de conformitate consolidată, cât şi renunţarea la furnizorii care nu respectă politica de achiziţii a firmei. Holzindustrie Schweighofer nu acceptă lemn provenit din parcurile naţionale, promovează training de conformitate şi anticorupţie şi a lansat proiectul multianual pentru reîmpădurirea suprafeţelor degradate Pădurea de Mâine, proiect prin care un milion de puieţi vor fi plantaţi pe terenuri cu dificultăţi de regenerare. Firma practică o politică de deschidere faţă de organizaţiile neguvernamentale şi este deschisă spre comunicare printr-o informare permanentă şi transparentă pe site-ul companiei www.schweighofer.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Holzindustrie Schweighofer prezintă actualizarea planului de acţiune pentru o industrie sustenabilă a lemnului.
 Vizualizări articol: 1327 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Holzindustrie Schweighofer prezintă actualizarea planului de acţiune pentru o industrie sustenabilă a lemnului1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei