Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 115 (6825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După 28 de ani

Catedrala „Învierea Domnului” din Fălticeni va fi sfinţită pe 3 iunie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Duminică, 3 iunie, începând cu ora 9,00, Înalt Prea Sfinţitul Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, însoţit de Prea Sfinţitul Damaschin, va oficia împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi slujba arhierească de sfinţire a Catedralei „Învierea Domnului” din municipiul Fălticeni.

Construcţia catedralei, cea mai impunătoare clădire din urbea de pe Şomuz, cu o înălţime de 60 metri, lungime de 50 metri şi lăţime de 22 metri, a început în anul 1990. Până în 1997 amplasamentul catedralei era o groapă în care se degrada tot mai mult armătura fundaţiei şi se aruncau deşeuri. În toamna anului 1997, prin venirea preotului Ioan Argatu, de la parohia „Sf. Ilie” Vatra Dornei, s-a ridicat alături o capelă din lemn, prin contribuţia exclusivă a credincioşilor din bazinul Dornelor. În anul 1998 s-a ridicat întreaga elevaţie la cota „0”, executându-se în acelaşi timp şi izolaţia pe partea exterioară ce va fi acoperită de pământ. În anul următor s-a turnat planşeul peste subsolul Catedralei, iar din anul 2000 s-a trecut la ridicarea etapizată a pereţilor din cărămidă şi executarea şi armarea stâlpilor de susţinere din interior şi a stâlpilor din pereţii exteriori.

“Nici Guvernul şi nimeni altcineva, în afară de Primăria Fălticeni, nu a pus o cărămidă la înălţarea acestui sfânt locaş, cel puţin până în prezent. S-au strâns leu cu leu de către preoţii şi consilierii Catedralei, din donaţiile mici ale adevăraţilor creştini, săraci pe dinafară, dar bogaţi la suflet. În fiecare an ne-am propus, după puterile de care suntem conştienţi că le avem, să realizăm câte ceva din marele volum de lucrări, cerând sprijinul şi ajutorul lui Dumnezeu şi al Maicii Domnului. În fiecare an aproape că am realizat ceea ce ne-am propus”, susţine preotul Ioan Argatu.

Turnurile mici din faţă s-au construit cu cărămidă plătită de Gigi Becali.

“Invităm cu drag şi recunoştinţă pe toţi preoţii din Protopopiatul Fălticeni şi din întreaga Arhiepiscopie a Sucevei ţi Rădăuţilor, care au avut dragoste de-a lungul timpului, de au ajutat cu multă înţelegere şi consideraţie pe consilierii noştri parohiali să colecteze fonduri băneşti şi de a-i încuraja în osteneala lor; pe toţi ctitorii şi donatorii şi pe toţi credincioşii care au avut răbdare în aşteptare îndelungată a sfinţirii”, este mesajul preotului paroh Ioan Argatu şi al preoţilor slujitori Ionuţ Suditu şi Claudiu Valerian Hariuc, pentru ziua de 3 iunie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Catedrala „Învierea Domnului” din Fălticeni va fi sfinţită pe 3 iunie.
 Vizualizări articol: 2601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Catedrala „Învierea Domnului” din Fălticeni va fi sfinţită pe 3 iunie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei