Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 115 (6825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concluzie

Deputatul Ioan Balan susţine că evenimentele dedicate Centenarului Unirii sunt sublime, dar lipsesc cu desăvârşire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan critică în termeni duri activitatea Ministerului Culturii în ceea ce priveşte programul manifestărilor dedicate Centenarului Unirii şi împlinii a 100 de ani de la sfârşitul Primului Război Mondial. Parlamentarul sucevean spune că în cele 8 luni scurse din momentul în care Departamentul Centenar s-a desfiinţat şi atribuţiile acestuia au fost preluate de Ministerul Culturii activitatea este aproape nulă.

Ioan Balan s-a adresat public ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, căruia i-a amintit atribuţiile pe care le are legat de cele două mari evenimente.

„Ţin să vă amintesc, domnule ministru, că, potrivit prevederilor legale, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale este abilitat să formuleze propuneri către Comitetul interministerial pentru Centenar privind calendarul activităţilor ce decurg ca obligaţii legale ale autorităţilor şi instituţiilor publice cu privire la aniversarea Centenarului României 1918-2018 şi a Primului Război Mondial; să asigure, în condiţiile legii, finanţare pentru proiectele derulate prin bugetul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, dedicate promovării identităţii naţionale şi aniversării Centenarului României 1918-2018 şi a Primului Război Mondial; să sprijine, în condiţiile legii, activităţi şi manifestări pentru promovarea proiectelor dedicate aniversării Centenarului României 1918-2018 şi a Primului Război Mondial, prin expoziţii, simpozioane, sesiuni de comunicări, congrese, colocvii şi alte asemenea activităţi; să îndeplinească orice alte atribuţii conform legii, în scopul derulării proiectelor şi acţiunilor dedicate aniversării Centenarului României 1918-2018 şi a Primului Război Mondial. În ciuda competenţelor atribuite prin lege, Ministerul Culturii nu a reuşit să se ridice la înălţimea evenimentelor istorice, atunci când, la data de 27 martie 2018, am aniversat unirea cu Basarabia”, a precizat Ioan Balan.

Deputatul liberal a amintit că pe 28 noiembrie se vor împlini 100 de ani de la unirea Bucovinei cu România, un alt eveniment de anvergură. Pentru a nu se repeta paşii stângaci din martie, Ioan Balan i-a adresat un set de întrebări şi solicitări ministrului Culturii: „Care este calendarul de evenimente aprobat, la nivel guvernamental, cu privire la aniversarea unirii Bucovinei cu România, înainte şi la data de 28 noiembrie 1918? Vă solicit o situaţie detaliată cu privire la creditele bugetare aprobate de Guvern în vederea susţinerii aniversării Centenarului României 1918-2018 şi a Primului Război Mondial pentru evenimentele din Bucovina. Solicit, de asemenea, precizări dacă Ministerul Culturii organizează activităţi aniversare şi în cadrul comunităţilor de români care trăiesc în Bucovina de Nord”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan susţine că evenimentele dedicate Centenarului Unirii sunt sublime, dar lipsesc cu desăvârşire.
 Vizualizări articol: 1583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan susţine că evenimentele dedicate Centenarului Unirii sunt sublime, dar lipsesc cu desăvârşire0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei