Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 115 (6825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pericol public

La 17 ani a lovit cu pumnul un poliţist şi a avariat cu o scândură maşina de poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un minor în vârstă de 17 ani, din Şcheia, a fost trimis în judecată pentru comiterea a două infracţiuni de ultraj şi una de distrugere, faptele deosebit de grave petrecându-se în luna februarie a acestui an. Agresorul de etnie romă este acuzat că l-a lovit cu pumnul în obraz pe unul dintre agenţii din echipaj, după care a luat o scândură cu care a lovit autospeciala de poliţie, distrugând parbrizul şi rampa de semnalizare a maşinii. Minorul a fost cercetat de atunci în libertate, dar sub măsura controlului judiciar, având impuse mai multe obligaţii şi restricţii. 

Minorul, Mugurel Emanuel M., a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava zilele trecute, fiind în continuare sub control judiciar.

Agresiunea a avut loc sâmbătă, 3 februarie, pe strada Fierăriei din comuna Şcheia, după ce mama minorului a sesizat poliţia despre un scandal petrecut în familia acestora. Pentru aplanarea conflictului, la faţa locului a ajuns un echipaj de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Şcheia. La sosirea poliţiştilor, tânărul de 17 ani a devenit agresiv cu aceştia, iar în momentul în care unul dintre agenţi a încercat să-l liniştească, adolescentul l-a lovit cu pumnul în obraz. Agresorul a început apoi să-i ameninţe cu moartea pe cei doi poliţişti, după care a luat o scândură cu care a lovit autospeciala de poliţie, distrugând parbrizul şi rampa de semnalizare a maşinii. Poliţiştii au reuşit abia după provocarea distrugerilor să-l imobilizeze pe agresor şi să-l încătuşeze, adolescentul fiind transportat la postul de poliţie pentru audieri şi cercetări. Pe numele său a fost emisă o ordonanţă de reţinere, agresorul petrecând doar 24 de ore în arest.

Procesul în care va fi judecat inculpatul minor va începe la Judecătoria Suceava. Părţi vătămate în dosar sunt cei doi poliţişti care au făcut parte din echipajul din acea zi, în timp ce Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava s-a constituit parte civilă. Parte responsabilă civilmente este mama minorului, cea care a sunat la poliţie în ziua în care a fost comis ultrajul.

 

Alte fapte de ultraj la Şcheia, comise de alţi doi minori de etnie romă

Acesta nu este singurul caz recent de ultraj de la Şcheia cu autori minori.

Chiar zilele trecute, Monitorul de Suceava a relatat despre cazul a doi minori care au primit condamnări pentru două fapte de ultraj, care au constat în tăierea cauciucurilor a două maşini din curtea Postului de Poliţie Şcheia, una fiind autospecială de serviciu şi una maşina personală a unui om al legii. Faptele au fost comise în luna august a anului trecut, ca reacţie a minorilor după ce poliţiştii le confiscaseră o sumă de bani pe care nu o puteau justifica.

Cei doi minori, cu vârste de 14 şi 16 ani, au primit pedepse blânde, care constau în supraveghere pe o perioadă de 6 luni de zile. Mai mult, Judecătoria Suceava a decis ca măsura de arestare preventivă a celor doi minori să înceteze de drept. 

În ultimele luni, poliţişti din Şcheia par să gestioneze mai bine şi mai ferm problemele de acest gen, şi în general infracţionalitatea din comună, însă oricum problemele sunt departe de a fi rezolvate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La 17 ani a lovit cu pumnul un poliţist şi a avariat cu o scândură maşina de poliţie.
 Vizualizări articol: 3436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
La 17 ani a lovit cu pumnul un poliţist şi a avariat cu o scândură maşina de poliţie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei