Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 115 (6825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Emoţie, bucurie, comuniune

Cursul festiv al celor 190 de absolvenţi ai Colegiului „Ştefan cel Mare” Suceava, promoţia 2018

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava a avut loc miercuri, 23 mai, cursul festiv al celor 190 de absolvenţi ai Colegiului „Ştefan cel Mare” Suceava. O nouă promoţie a renumitului colegiu a ajuns la ora bilanţului. A fost emoţie, a fost bucurie, a fost comuniune. Absolvenţii au fost felicitaţi de profesori, de diriginţi, dar şi de cei care au dorit să-i însoţească la acest eveniment unic, rude, prieteni.

Prof. Dan Popescu, directorul Colegiului „Ştefan cel Mare” Suceava, s-a adresat elevilor absolvenţi, colegilor de catedră, părinţilor, spunând că în anul Centenarului ţării, când sărbătorim cu toţii şi raţiunea românilor de a valorifica oportunitatea Marii Uniri, clopoţelul Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, aflat în cel de-al CLVIII-lea an de existenţă, anunţă o nouă promoţie de liceeni. „Aşadar, în anul de graţie 2018, alţi 190 de ştefanişti vor părăsi pentru o vreme alma mater pentru a continua aventura cunoaşterii în instituţiile de învăţământ superior pentru care opţiunile au fost deja exprimate cu inspiraţie. Este momentul ca, în asentimentul colegilor profesori, dar şi al tuturor celor care vă iubesc, să vă felicit pentru ceea ce deja aţi realizat în aceşti patru sau chiar opt ani în ethosul ştefanist”, a spus directorul Dan Popescu. Tot el a completat că: „firesc, chiar dacă se anunţă efemeră, orice despărţire este tristă. Dar, în acelaşi timp, avem satisfacţia compensatorie dată de convingerea faptului că, prin exerciţiul dăruirii, profesorii voştri v-au incitat la însuşirea importantei lecţii a admiraţiei în dauna compătimirii. Dacă nu am reuşit întotdeauna, poate şi pentru că, aşa cum Constantin Noica spunea în Jurnalul filosofic <o şcoală în care profesorul nu învaţă şi el este o absurditate>, avem certitudinea că cei mai mulţi dintre voi, dragi absolvenţi, ne veţi revanşa”.

Privind în viitor, directorul Dan Popescu deja se gândeşte la „revederi”, la întâlnirile la care foştii elevi ştefanişti vor împărtăşi cu fostele cadre didactice amintiri: „frumoasele voastre visuri împlinite, vom constata ca de fiecare dată că şcoala noastră are repere identitare de altitudinea întemeietorilor ei”.

 

Îndemn, la început de drum, pentru absolvenţi

În numele lui, dar şi al tuturor dascălilor de la Colegiului „Ştefan cel Mare” Suceava, directorul Popescu i-a îndemnat, la început de drum, pe cei 190 de absolvenţi: „Să nu uitaţi că sunteţi absolvenţii unei şcoli de prestigiu născută la Viena pentru România, pentru Europa şi nu numai, că aţi devenit ambasadori ai unui colegiu cu vocaţia performării de excelenţă (care va fi demonstrată şi de cei dintre dumneavoastră care vor fi felicitaţi în cadrul Galei Olimpicilor Ştefanişti care se va desfăşura în acest an în ziua de 15 iunie şi la care vă invităm) şi, din nou să nu uitaţi, formarea armonioasă a personalităţii voastre este cea a învingătorilor; să reflectaţi la un adevăr semnalat tocmai în Antichitate de Seneca <nu învăţăm pentru şcoală, ci pentru viaţă>, iar în viitor să aplicaţi principiul lui Buddha enunţat acum multe secole: <Să nu crezi nimic din ceea ce ai citit sau auzit, chiar dacă am spus-o chiar eu, dacă nu este în acord cu propria gândire şi cu propriul tău bun-simţ> sau, actualizând mesajul, să nu vă bazaţi numai pe fratele Google; să ştiţi că puteţi fi puternici în lumea aceasta tot mai dezlănţuită, aşa că, să aveţi curajul pentru a-i demonstra că sunteţi mereu cei mai buni; să nu glumiţi cu bunul-simţ pentru că, aşa cum spunea Goethe, <bunul-simţ este geniul umanităţii>”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cursul festiv al celor 190 de absolvenţi ai Colegiului „Ştefan cel Mare” Suceava, promoţia 2018.
 Vizualizări articol: 2201 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cursul festiv al celor 190 de absolvenţi ai Colegiului „Ştefan cel Mare” Suceava, promoţia 20185.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei