Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 115 (6825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru prevenirea accidentelor

Două pistoale radar mobile, cumpărate de Primăria Suceava, vor fi utilizate de luna viitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şoferii care obişnuiesc să circule cu viteze mult peste limita legală vor avea parte de o surpriză neplăcută, începând de luna viitoare, când încă două pistoale radar, extrem de performante, cumpărate de Primăria Suceava, vor începe să fie utilizate de Poliţia Rutieră.

„Au venit cele două pistoale radar mobile. Acestea sunt destul de scumpe – 125.840 de lei în total. Au fost recepţionate la Poliţia Rutieră, intrăm în şedinţa de Consiliu Local cu un proiect de comodat, să le dăm în folosinţă pentru o perioadă de 10 ani”, a anunţat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Aceste radare cu laser, tip pistol, sunt cele mai performante aparate de măsurare a vitezei, cu o rază de acţiune de peste 1.200 de metri. Marele avantaj, pentru poliţie, este că aparatul „pistol” nu trebuie montat pe o maşină, astfel că este foarte uşor de folosit şi de mutat dintr-un loc în altul.

„Sigur vor fi unii care o să înjure primăria că pune radare la dispoziţia poliţiei, dar cred că este un act de responsabilitate. Din nefericire, judeţul şi municipiul Suceava sunt campioane la accidente rutiere. Intenţia este să salvăm vieţi omeneşti prin astfel de dotări, ştiut fiind faptul că şoferii au frică de aceste radare, amenzile fiind foarte mari. În final, sper ca oamenii de bună-credinţă să aprecieze aceste dotări oferite poliţiei, pentru că vor duce la prevenirea altor accidente şi la salvarea de vieţi”, a adăugat primarul Sucevei.

Judeţul Suceava s-a aflat, atât în 2016, cât şi în 2017, în fruntea listei, la nivel naţional, în ceea ce priveşte numărul persoanelor decedate în accidente rutiere. 105 oameni au murit în accidente în 2016 şi doar cu unul mai puţin în anul 2017.

Viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum (în curbe, carosabil umed etc.) este identificată ca principala cauză a accidentelor grave care au loc în Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două pistoale radar mobile, cumpărate de Primăria Suceava, vor fi utilizate de luna viitoare.
 Vizualizări articol: 2525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Două pistoale radar mobile, cumpărate de Primăria Suceava, vor fi utilizate de luna viitoare3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei