Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 feb 2017 - Anul XXII, nr. 38 (6454)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanţ 2016

Volum mare de lucru şi posturi vacante la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi la parchetele subordonate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un raport întocmit la realizarea bilanţului privind activitatea desfăşurată în anul 2016 de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi parchetele de pe lângă judecătoriile subordonate a scos la iveală un număr important de posturi vacante de procurori şi un volum mare de dosare în sarcina celor care le instrumentează.

Şedinţa de prezentare a raportului de bilanţ a avut loc pe 16 februarie şi a luat în considerare întreaga activitate a Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava şi a parchetelor de pe lângă judecătoriile subordonate.

Din schema totală de 48 de posturi, la sfârşitul anului 2016 erau ocupate doar 38 dintre acestea. Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a funcţionat cu 10 procurori în cea mai mare parte a anului trecut, dintr-o schemă totală de 14 procurori, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a funcţionat cu opt procurori dintr-un necesar de 11. În cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au activat cinci procurori din tot atâtea posturi, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi activitatea s-a desfăşurat cu şase procurori din şapte posturi, iar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au activat doi procurori din patru. Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei şi-a desfăşurat activitatea cu trei procurori din tot atâtea posturi, iar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au activat trei procurori dintr-o schemă de patru procurori. Trebuie făcută precizarea că la sfârşitul anului 2016 existau 10 posturi vacante în cadrul acestor parchete.

În ceea ce priveşte numărul grefierilor, acesta este de asemenea insuficient, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, în medie, au activat şase grefieri dintr-o schemă de opt de-a lungul anului 2016. Schema însă s-a completat la sfârşitul anului 2016 prin angajările făcute.La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava se află şi compartimentul economic şi administrativ, care funcţionează cu un manager economic, doi economişti şi un administrator.

Din punct de vedere al volumului de activitate înregistrat de-a lungul anului trecut, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava şi al celor şase parchete de pe lângă judecătoriile subordonate au avut de soluţionat41.957 de dosare, cu 3.129 de dosare mai mult decât în anul 2015. Dintre acestea au fost soluţionate 14.448 de dosare, din care 2.006 reuniri şi declinări, cu 173 de dosare mai puţin decât în anul precedent. Din totalul de dosare pentru soluţionat, la sfârşitul anului au rămas nesoluţionate20.137 de dosare.În aceeaşi perioadă au fost soluţionate prin rechizitoriu 1.509 cauze, iar prin acord de recunoaştere a vinovăţiei, 63 de dosare, fiind trimişi în judecată1.918 inculpaţi,dintre care146 de inculpaţi în stare de arest preventiv şi63 de inculpaţi prin acord de recunoaştere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Volum mare de lucru şi posturi vacante la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi la parchetele subordonate.
 Vizualizări articol: 5277 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Volum mare de lucru şi posturi vacante la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi la parchetele subordonate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei