Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 feb 2017 - Anul XXII, nr. 38 (6454)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

O piesă de Matei Vişniec

„Frumoasa călătorie a urşilor panda”, jucată pe scena Teatrului „Matei Vişniec” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La începutul săptămânii viitoare, pe scena Teatrului „Matei Vişniec” Suceava va avea loc reprezentaţia unei piese a dramaturgului al cărui nume îl poartă cu mândrie.

Spectacolul „Frumoasa călătorie a urşilor panda”, după Matei Vişniec, în regia Cătălinei Buzoianu, va avea loc în data de 21 februarie, de la ora 19.00.

“Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt” de Matei Vişniec, „ absurdă şi plină de umor, începe ca o poveste de dragoste din lumea noastră: doi tineri se trezesc într-o dimineaţă în acelaşi pat şi nu-şi amintesc nici cum au ajuns acolo, nici dacă au făcut dragoste, dar încep o relaţie. Convenţia este să petreacă împreună doar nouă nopţi, apoi ea să dispară pentru totdeauna”.

Personajele prind viaţă în interpretarea actorilor Iolanda Covaci şi Marius Călugăriţa, în vreme ce de sound design se ocupă Mihai Prejban şi Sorin Antonie, de mişcarea scenică - Galea Bobeicu, iar de elementele de pantomimă - Adrian Nour.

Durata spectacolului este de o oră şi 15 minute. Preţul unui bilet este 50 de lei, rezervări putând fi făcute la nr. de telefon 0759 048 677.

Matei Vişniec, cel mai jucat autor de piese de teatru din România, s-a născut în 1956, la Rădăuţi, în Bucovina. A studiat filozofia la Bucureşti şi s-a remarcat ca dramaturg chiar şi când piesele îi erau interzise.

Din 1987 trăieşte la Paris şi scrie teatru în franceză. De atunci numele său s-a aflat pe afişe în peste 30 de ţări. Din 1990 lucrează ca jurnalist la Radio France Internationale.  Între două ţări, între două culturi, între limba română şi cea franceză, Matei Vişniec circulă, trece de la un gen literar la altul, caută şi experimentează cuvântul sub semnul unui ideal care ţine de sens şi de irepetabilitate.

Spectacolul „Frumoasa călătorie a urşilor panda”a obţinut numeroase premii la Festivalul de Teatru Studio Piteşti 2011, Festivalul Zile şi Nopţi de Teatru Brăila 2011, Festivalul de Teatru Underground Arad 2012, Festivalul Naţional de Teatru Independent 2013 Iaşi, Fringe Festival 2013, Festivalul Francofonie Buzău 2013, Sibiu Fringe Festival 2014, precum şi Bursa de Creaţie acordată de ICR Paris 2012.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Frumoasa călătorie a urşilor panda”, jucată pe scena Teatrului „Matei Vişniec” Suceava.
 Vizualizări articol: 2059 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
„Frumoasa călătorie a urşilor panda”, jucată pe scena Teatrului „Matei Vişniec” Suceava1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei