Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 feb 2017 - Anul XXII, nr. 38 (6454)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Aflux mare de vehicule

Peste 3.000 de înmatriculări în primele două săptămâni, după eliminarea timbrului de mediu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primele două săptămâni ale lunii februarie au adus mii de proprietari de vehicule la ghişeele biroului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituţiei Prefectului Suceava. Documentele a peste 3.000 de vehicule au trecut prin mâinile angajaţilor biroului cu sediul la Iulius Mall în prima jumătate a lunii, după intrarea în vigoare a Legii 1/2017, care anulează 100 de taxe, printre care şi timbrul de mediu perceput până acum la înmatricularea autovehiculelor second-hand.

Angajaţii biroului au constatat zilnic în această perioadă o dublare sau chiar triplare a volumului de activitate a ghişeului, în mod normal procesându-se documentele a circa 100 de autovehicule pe zi. Numărul vehiculelor înmatriculate în această ultimă perioadă a ajuns la circa 200-300 pe zi, şi nu se remarcă vreo tendinţă de scădere a acestor cifre în perioada următoare.

 

Câteva mii de autovehicule sunt aşteptate pentru înmatriculare

Afluxul mare de clienţi aşteptaţi la ghişeele serviciului de înmatriculări s-a format după ce în ultimele aproximativ 3 luni de zile s-a observat o tendinţă de autorizare provizorie a unui număr mare de autovehicule. Marea majoritate a autovehiculelor aduse în această perioadă spre înmatriculare aparţin unor proprietari care au aşteptat în ultimele luni intrarea în vigoare a legii, adunându-se astfel câteva mii de vehicule în întreg judeţul. În afară de maşinile aduse în ţară în ultima perioadă, există şi o cerere de înmatriculare a autovehiculelor înregistrate până acum în altă ţară a Comunităţii Europene, cele mai multe în Bulgaria, şi pe care proprietarii le pot înmatricula acum în România fără plata timbrului de mediu. Cei mai mulţi dintre cei prezenţi în aceste zile la ghişeele de înmatriculări au avut programări făcute online, după ce au accesat site-ul Prefecturii Suceava, pe adresa www.prefecturasuceava.ro, unde s-au înscris la secţiunea corespunzătoare serviciului.

 

Suceava, unul dintre judeţele cu cele mai multe maşini aduse din străinătate

Această situaţie este întâlnită la toate ghişeele de înmatriculări din România, însă în judeţul Suceava acest fenomen a luat o amploare mai mare din cauza numărului crescut de suceveni care lucrează în străinătate şi care au avut posibilitatea de a cumpăra un autoturism second-hand. Achiziţionarea maşinilor de acest fel din străinătate şi vânzarea lor pe piaţa românească au luat amploare în ultima perioadă în judeţ, acest tip de activitate devenind foarte populară. Dovadă stă şi numărul mare de autoturisme aflate spre vânzare în târgul de maşini de la Cumpărătura, unde sute de autoturisme îşi aşteaptă cumpărătorii de la o săptămână la alta, parcate în permanenţă în incinta târgului care are loc sâmbăta.

 

Piaţa maşinilor noi şi gradul de poluare, afectate de numărul mare de vehicule uzate aduse de afară

Majoritatea autovehiculelor aduse pentru înmatriculare în aceste zile sunt maşini second-hand cu peste 8-10 ani vechime. Această eliminare a timbrului de mediu ar putea duce, astfel, la îmbătrânirea parcului auto din România, care şi aşa este destul de învechit. Piaţa de autovehicule noi din România a ajuns în ultimii ani la circa 60.000-70.000 de maşini noi achiziţionate în fiecare an. Această piaţă ar putea fi serios afectată de vânzarea în număr mare a autovehiculelor la mâna a doua. În plus, odată cu introducerea în trafic a acestor maşini uzate, cu motorizări Euro 3 şi Euro 4, gradul de poluare ar putea creşte.

 

Un volum mare de muncă şi cozi permanente la înmatriculări în săptămânile următoare

Din cauza aglomerării din ultima perioadă, cei care organizează activitatea în cadrul biroului de înmatriculări vehicule au apelat la prezenţa zilnică a jandarmilor la ghişee. Trei angajaţi ai Inspectoratului de Jandarmi Suceava supraveghează zilnic şi dirijează fluxul de clienţi prezenţi de dimineaţă în faţa instituţiei. Numărul mare de înscrieri aduce zilnic sute de persoane în faţa biroului. Din această cauză a crescut mult volumul de muncă al angajaţilor, însă situaţia este ţinută sub control, iar activitatea se desfăşoară în continuare cursiv. Conducerea biroului se aşteaptă în următoarele săptămâni la o stabilizare la circa 200 a numărului zilnic de cereri procesate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 3.000 de înmatriculări în primele două săptămâni, după eliminarea timbrului de mediu.
 Vizualizări articol: 4638 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 3.000 de înmatriculări în primele două săptămâni, după eliminarea timbrului de mediu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei