Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 feb 2017 - Anul XXII, nr. 38 (6454)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune penală

Tânărul care a furat banii din casa de pariuri Total Bet a devenit inculpat în dosar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale în cazul lui Narcis Artur Popa, de 19 ani, cu domiciliul în municipiul Suceava, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. El este acuzat că în seara zilei de 10 februarie a intrat în casieria unei case de pariuri din cartierul sucevean Burdujeni, de unde a furat aproximativ 5.000 de lei. El l-a ameninţat apoi pe operatorul agenţiei de pariuri şi a reuşit să dispară cu întreaga sumă de bani, fiind prins după  câteva ore de poliţişti în acelaşi cartier sucevean. Poliţiştii au reuşit recuperarea unei părţi din prejudiciul creat de tânărul de 19 ani, pe numele lui fiind emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. La o zi după comiterea faptei, la propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Suceava a emis pe numele lui Narcis Artur Popa un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.

 

Acţiunea a peste 60 de poliţişti a dus, în câteva ore, la prinderea tâlharului

Fapta pentru care este acuzat tânărul s-a petrecut vineri, 10 februarie, în jurul orei 19.20. Poliţiştii au fost puşi pe jar în urma unui apel la 112, efectuat în jurul orei 19.24 de operatorul casei de pariuri sportive Total Bet din cartierul sucevean Burdujeni, care îi anunţa despre faptul că un tânăr necunoscut i-a furat banii din casieria unităţii, după ce l-a ameninţat. Tânărul care îşi petrecuse aproape întreaga zi în interiorul casei de pariuri, jucând la păcănele, a reuşit să sustragă banii din interiorul casieriei firmei şi să dispară cu suma de aproape 5.000 de lei.

Totul s-a petrecut într-un timp foarte scurt, sub ochii operatorului casei de pariuri şi ai celor câţiva clienţi din interior. În momentul în care operatorul a ieşit din casierie pentru a ridica banii dintr-o maşină de joc, tânărul de 19 ani a profitat de uşa lăsată deschisă, a intrat în casierie şi a furat banii din sertar. Când a observat ce se întâmplase, operatorul i-a cerut banii înapoi, însă după câteva îmbrânceli şi ameninţări, suspectul a reuşit să fugă cu întreaga sumă. Peste 60 de poliţişti şi 14 autospeciale de poliţie au pornit atunci în căutarea suspectului, făcând filtre pentru prinderea acestuia. În urma acţiunilor, în jurul orei 22.55, Narcis Artur Popa a fost identificat în zona hotelului Socim din cartierul Burdujeni. Luat la întrebări despre suma de bani sustrasă din casieria casei de pariuri, tânărul cunoscut cu antecedente penale a declarat că 1.500 de lei i-a plătit unei case de amanet din oraş, pentru a-şi recupera un telefon mobil lăsat gaj. Asupra lui a fost găsită suma de aproximativ 2.500 lei, sumă care a fost recuperată şi înapoiată firmei păgubite, urmând ca şi suma de 1.500 să fie recuperată de la firma de amanet şi înapoiată păgubiţilor. Pe numele lui Narcis Artur Popa a fost emisă în cursul zilei următoare o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar procurorii au luat decizia continuării urmăririi penale faţă de acesta, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, acesta fiind introdus în arestul poliţiei în aceeaşi noapte.

 

Tânărul a devenit oficial inculpat după punerea în mişcare a acţiunii penale

Narcis Artur Popa este cunoscut poliţiştilor ca recidivist, mai ales pentru fapte comise cu violenţă. El a fost condamnat pentru mai multe fapte de furt şi tâlhărie, însă a scăpat până acum de închisoare, primind doar condamnări la măsuri educative, neprivative de libertate. De asemenea, cercetările efectuate de poliţişti în vara anului 2014, după producerea unor tâlhării în cartierul sucevean Burdujeni, au dus la concluzia că autorul lor ar fi chiar Narcis Artur Popa, care era minor la acea vreme. În urma probatoriului instrumentat în cazul tâlhăriei produse vineri, 10 februarie, la casa de pariuri Total Bet din cartierul Burdujeni, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au formulat propunerea de arestare preventivă, iar în cursul zilei de sâmbătă, 11 februarie, magistraţii Judecătoriei Suceava au luat decizia emiterii unui mandat de arest preventiv pentru 30 de zile, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. Având în vedere gravitatea faptei, cât şi activitatea infracţională a lui Narcis Artur Popa, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale cu inculpatul în stare de arest preventiv pentru 30 de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânărul care a furat banii din casa de pariuri Total Bet a devenit inculpat în dosar.
 Vizualizări articol: 4017 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tânărul care a furat banii din casa de pariuri Total Bet a devenit inculpat în dosar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei