Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 feb 2017 - Anul XXII, nr. 38 (6454)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Tot tristeţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am aşteptat cu sufletul la gură întâlnirea dintre Astra şi Genk, întrucât o prezenţă românească în tururile europene de primăvară a ajuns să fie un veritabil eveniment. Nici măcar nu pot să-mi amintesc de când nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Aşa că m-am pregătit sufleteşte de o victorie, dovada fiind că la pariuri am jucat 1 solist, deşi cu prima şansă era creditată Genk. Speranţele mele se legau de ambiţia echipei, de nebunia lui Şumudică, de dorinţa majorităţii fotbaliştilor Astrei de a se afirma şi în Europa, şi astfel de a ajunge să joace pe la vreo echipă de afară. Până să mă dumiresc pe deplin, era deja 0-1, după o fază ca de la juniorii mici, de unde concluzia că dacă nu ai adversari cât de cât fotbalişti la intern, n-ai cum să faci faţă rezonabil la extern. Adică golul luat a arătat că fundaşii Astrei pur şi simplu nu ştiu chestii elementare de plasament, de dublaj, de marcaj. Noroc că relativ rapid s-a produs egalarea, cu contribuţia a 3 din cei 4 fotbalişti din lot, hai 5 cu Silviu Lung. Ceilalţi, doar de umplutură, să fie la număr, fapt dovedit şi de schimbările de după pauză, când un anume Buş, cică venit din Anglia, unde a stat o vreme pe o bancă din liga a 2-a (Championship), a fost la rându-i schimbat după vreo 14 minute, nu neapărat fiindcă Şumudică e coleric. Că dacă era aşa, l-ar fi gonit pe alde Nicolae (jucătorul, nu patronul!) după primele 5 minute, în care s-a văzut limpede că omul e terminat complet, cu menţiunea că mie mi se pare aşa cam de vreun deceniu. Una peste alta, la urmă de tot ne-a mai ieşit de o egalare, chestie dătătoare de mari speranţe, Astra având antecedente chiar frumoase în sensul ăsta (ia întrebaţi-i pe alde West Ham United, să vedeţi ce-i la gura lor când le zici numele echipei ăsteia!). Până la retur, rămânem cu tristeţea de a nu fi câştigat un meci în faţa unei echipe absolut mediocre, dar care ştie ceva ce ai noştri nu vor pricepe niciodată: că mingea se joacă dintr-o singură atingere, dacă nu eşti stăpân pe dribling. Şi cu tristeţea de a fi văzut din nou un stadion cam întunecat, cu un gazon (nou-nouţ!) de toată ruşinea, cu un public mai degrabă trist şi el, îmbrăcat în cele mai triste culori de pe lume: negru şi maro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tot tristeţe.
 Vizualizări articol: 1695 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Tot tristeţe5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei