Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 feb 2017 - Anul XXII, nr. 38 (6454)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cum cresc campionii?

Curs despre „psihologia micului sportiv”, adresat sportivilor, părinţilor acestora şi antrenorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia Pentru Psihologia Sportului (APPS) organizează sâmbătă, 25 februarie, în municipiul Suceava, cursul „Psihologia micului sportiv. Cum cresc campionii?”, adresat tuturor celor care compun tabloul performanţei la copii şi juniori, sportivilor, părinţilor acestora şi antrenorilor care lucrează cu micii sportivi. Cursul va fi susţinut de psihologul sportiv Irina Anda Babău, care a explicat că „talentul, munca, sacrificiile, toate decurg sub îndrumarea părinţilor şi a antrenorilor. Antrenamentul este fundamental pentru a obţine rezultate, însă mediul din care provine, educaţia, susţinerea necondiţionată a părinţilor, relaţia corectă între părinte, antrenor şi sportiv determină succesul pe termen lung”.

Dacă „meseria” de părinte este considerată cea mai grea, atunci cea de părinte de campion cum este... ar fi întrebarea la care aşteaptă un răspuns toţi cei care vor fi prezenţi la cursul psihologului Babău. „Sportul de performanţă necesită pregătire atât în plan fizico-tactic, cât şi în plan psihologic. Din păcate, acesta din urmă este deseori neglijat, iar rezultatele dorite întârzie să apară sau nu au constanţă. Dacă ne bazăm doar pe talent şi pregătire putem avea vârfuri în multe domenii ale sportului, însă în confruntările naţionale, în olimpiade prestaţia sportivilor români este din ce în ce mai precară şi mergem clar într-o pantă descendentă”, a mai spus psihologul Irina Anda Babău.

Asociaţia Pentru Psihologia Sportului (APPS), organizatorul evenimentului, a explicat Irina Anda Babău, „a reunit o mână de specialişti pentru a contracara acest fenomen şi a contribui la aducerea sportului în lumina pe care o merită. Nu ne mai putem agăţa doar de performanţele din trecut, ci este obligatoriu să ne ocupăm de viitorii campioni. Rădăcina performanţei însă pleacă de la educaţia din familie, de la susţinerea şi echilibrul pe care sportivul le primeşte pentru a putea clădi rezultate pe o temelie trainică şi sănătoasă”.

Printre temele abordate de psiholog în cadrul cursului se numără „Performanţă sportivă şi capacitatea de performanţă”, „Implicarea copiilor în activitatea sportivă şi renunţarea”, „Controlul emoţional şi reglarea stărilor psihice”, „Coeziunea şi formarea spiritului de echipă”, „Comunicarea eficientă în procesul de pregătire”, „Relaţia cu părinţii în mediul sportiv”, „Verbal, nonverbal şi paraverbal în activitatea sportivă”.

Cursul se va desfăşura pe 25 februarie, în municipiul Suceava, la Hotel Continental Suceava (Sala de conferinţe), între orele 10:00-16:00, şi costă 130 de lei/persoană. Pentru mai multe informaţii puteţi suna la telefon 0755 291 122, e-mail: babau_irina@yahoo.com. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Curs despre „psihologia micului sportiv”, adresat sportivilor, părinţilor acestora şi antrenorilor.
 Vizualizări articol: 1933 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Curs despre „psihologia micului sportiv”, adresat sportivilor, părinţilor acestora şi antrenorilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei