Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 feb 2017 - Anul XXII, nr. 38 (6454)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţie cu beneficii

Construirea unui nou LIDL, în Zamca, condiţionată de amenajarea unui amplu sens giratoriu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Construirea unui nou magazin LIDL în municipiul Suceava, în cartierul Zamca, este readusă în atenţia aleşilor locali suceveni în şedinţa de Consiliu Local de săptămâna viitoare, dar într-o nouă formă, care include şi un amplu sens giratoriu, realizat parţial pe domeniul public, dar şi pe terenul privat al investitorului.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism pentru construirea unui centru comercial parter+etaj parţial tip supermarket, pe terenul fostei UGIRA, va fi discutat în şedinţa de joi, 23 februarie.

Anul trecut, aceeaşi solicitare, discutată în şedinţa de la finele lunii noiembrie, s-a lovit de refuzul categoric al aleşilor locali suceveni, care au solicitat să fie prezentate alte măsuri de sistematizare rutieră, astfel încât zona respectivă, foarte aglomerată de obicei, să nu fie şi mai mult afectată de noua construcţie, care va reprezenta cu siguranţă un element de atracţie pentru un număr mare de potenţiali clienţi, fiind singurul supermarket din acest cartier.

Planurile de construire a noului LIDL pe cei 6098 de mp de teren eliberat de construcţii includ amenajarea a aproximativ 90 de locuri de parcare, căi de acces, spaţii verzi pe 333 mp, dar şi a două guri de intrare-ieşire, una pe strada Zamcei şi alta pe Mărăşeşti.

 

Construirea supermarketului, permisă doar după finalizarea sistematizărilor rutiere

Dar cea mai importantă modificare adusă noului Plan Urbanistic de Detaliu a supermarketului LIDL este sensul giratoriu de la intersecţia străzilor Zamcei şi Mărăşeşti. Zona carosabilă a noului sens giratoriu are o deschidere de 5,4 metri, încât permite trecerea simultană a două autovehicule.

„După respingerea proiectului de hotărâre de anul trecut, proiectaţii lor au venit cu nu mai puţin de patru variante de realizare a sensului giratoriu şi a sistematizării rutiere din zonă. Cum era de aşteptat, cea de-a patra variantă este şi cea mai bună, aduce cele mai multe beneficii celor care au de circulat în acea zonă. Pentru investitor, varianta respectivă este mai dezavantajoasă, pentru că trebuie să cedeze o porţiune mai mare de teren, dar pe termen lung e un câştig şi pentru el să se asigure o circulaţie cât mai facilă în zona respectivă”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi, care s-a ocupat de problema respectivă, până la identificarea unei soluţii mulţumitoare.

Documentaţia de realizare a noului LIDL a trecut deja de Comisia Tehnică din Primărie, votul hotărâtor pentru demararea acestei investiţii fiind la mâna consilierilor locali suceveni.

Proiectul are mari şanse să fie aprobat, mai ales că, pe lângă modificările aduse, în conformitate cu nemulţumirile exprimate în şedinţa anterioară de majoritatea aleşilor locali, construirea noului magazin LIDL este condiţionată mai întâi de realizarea sensului giratoriu şi a celorlalte măsuri de sistematizare rutieră.

Conform celor două subpuncte introduse în proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Ion Lungu, lucrările de amenajare a circulaţiei rutiere şi pietonale, precum şi alte lucrări care se vor executa pe domeniul public se vor face pe cheltuiala celor de la LIDL, iar lucrările de construire a centrului comercial de tip supermarket se vor realiza abia după ce sunt făcute investiţiile de reglementare rutieră.

Practic, până ce nu se face noul sens giratoriu şi nu se aplică măsurile de sistematizare rutieră care au legătură cu acesta, astfel încât să se circule cât mai bine în acea zonă, nu pot fi demarate lucrările de realizare a centrului comercial LIDL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Construirea unui nou LIDL, în Zamca, condiţionată de amenajarea unui amplu sens giratoriu.
 Vizualizări articol: 7757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Construirea unui nou LIDL, în Zamca, condiţionată de amenajarea unui amplu sens giratoriu3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei