Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 feb 2017 - Anul XXII, nr. 38 (6454)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Faza zonală

Fantezie şi culoare, la Concursul de creaţie plastică pentru preşcolari ”Penelul Fermecat”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Circa 400 de lucrări reunite sub genericul ,,Frumuseţi din ţara noastră” au putut fi admirate în cadrul expoziţiei organizate cu prilejul fazei zonale a Concursului de creaţie plastică pentru preşcolari ”Penelul Fermecat”, competiţie anuală de tradiţie în învăţământul preşcolar sucevean. Vernisajul lucrărilor a avut loc vineri, 17 februarie, la Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Gulliver’’ Suceava, în prezenţa organizatorilor, a partenerilor, a reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Suceava şi a părinţilor.

Cei mai pricepuţi dintre micii artişti au fost premiaţi, însă cuvinte de laudă şi încurajări au primit toţi micuţii care şi-au exprimat în maniere care mai de care mai variate şi creative ataşamentul pentru frumuseţile României.

Picturile, lucrările de grafică, modelajele şi mozaicurile au fost realizate într-un limbaj plastic original şi tehnici de lucru diverse, fiind semnate de preşcolari cu vârste cuprinse între 4-6 ani, din grupele mijlocie şi mare, potrivit regulamentului.

Lucrările au fost structurate în patru secţiuni: desen/pictură – 247 de lucrări, grafică - 28 de lucrări, modelaj - 85 de lucrări, mozaic - 40 de lucrări, juriul acordând 295 de premii şi 105 menţiuni, pe secţiuni şi pe grupe de vârstă.

 

Copiii şi-au exprimat ataşamentul faţă de pământurile pe care s-au născut şi cresc

Cu ocazia premierii celor mai reuşite lucrări, aula de la „Gulliver” a forfotit de copii curioşi, părinţi nerăbdători şi cadre didactice tenace.

În calitate de gazdă, dar şi organizator, directoarea Grădiniţei cu Program Prelungit „Gulliver” Suceava, Maria Matei, a amintit că această competiţie a fost iniţiată în 2005 de Inspectoratul Şcolar Suceava, prin insp. Daniela Răileanu. Matei a mulţumit partenerilor acestui eveniment, colaboratorilor, precum şi instituţiilor care au contribuit la derularea celor 12 ediţii.

Cât despre creaţiile din acest an, Maria Matei a arătat că acestea aparţin preşcolarilor din municipiul Suceava şi din zone limitrofe - Dumbrăveni, Ipoteşti, Hânţeşti, Moara, Mihoveni.

„Îi felicit pe micii pictori care nu numai că au ilustrat prin culoare frumuseţile şi bogăţiile ţării noastre, ci au transmis nişte valori intrinseci, care transpar din aceste lucrări. Copiii şi-au exprimat ataşamentul şi dragostea faţă de pământurile pe care s-au născut, cresc şi se educă”, a menţionat Maria Matei.

La rândul său, inspectorul şcolar general Gheorghe Lazăr a arătat că tema competiţiei este una generoasă, iar frumuseţile Bucovinei şi istoria ei pot fi o bună sursă de inspiraţie pentru micii artişti.

„Vă felicit şi vă doresc succes. Acest concurs va continua pentru că în urma lui se vor descoperi talente şi vor creşte viitori artişti”, a spus Lazăr.

 

Natura şi familia

Viziunea personală a micuţilor asupra frumuseţilor României şi reprezentarea plastică a acestora au fost pline de inventivitate, însă ca numitor comun al lucrărilor s-a remarcat prezenţa familiei.

Teodora are 5 ani şi a realizat un desen cu familia ei la mare, micuţa mărturisind că a realizat singură lucrarea şi că îi place mult să deseneze. În schimb, Carina s-a imaginat alături de familia ei la munte, la Vatra Dornei. 

„Am făcut-o şi pe Teodora şi Sofi, prietenele mele. Sunt cei mai importanţi”, a declarat Carina.

Lucrările au fost apreciate de juriul format din Camelia Rusu Sadovei, Raluca Schipor şi Iulian Aursulesei, de la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu”, şi Oana Hrişcă, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei a Universităţii din Suceava.

Cele mai bune lucrări vor fi promovate la etapa judeţeană şi ulterior la etapa naţională.

Parteneri ai concursului sunt Consiliul Judeţean Suceava, Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Suceava, Uniunea Artiştilor Plastici, filiala Suceava, Colegiul de Artă ,,Ciprian Porumbescu" Suceava, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii Suceava, Grădiniţa cu Program Prelungit ,,1-2-3” Suceava şi Grădiniţa cu Program Normal Ipoteşti. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fantezie şi culoare, la Concursul de creaţie plastică pentru preşcolari ”Penelul Fermecat”.
 Vizualizări articol: 2928 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Fantezie şi culoare, la Concursul de creaţie plastică pentru preşcolari ”Penelul Fermecat”4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei