Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 oct 2015 - Anul XX, nr. 253 (6065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Consecinţe

„Tomuţa”, „Murgu” şi „Ţârcoi” s-au predat, „Popescanu” a dispărut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei după gratii, al patrulea liber. Acesta este bilanţul din dosarul care-l priveşte pe Vasile Coroamă, zis „Tomuţa”, şi pe amicii săi, care acum mai bine de 6 ani i-au tăiat un deget omului de afaceri Samuil Beniamin Antemie. După ce au aflat soluţia judecătorilor de la Curtea de Apel Suceava, Vasile Coroamă, zis „Tomuţa”, de 46 de ani, din Vicovu de Jos, Petru Gheorghe Muntean, zis „Murgu”, de 52 de ani, din Vicovu de Jos, şi Radu Sfichi, zis „Ţârcoi”, de 45 de ani, din Gălăneşti, s-au predat singuri şi au fost transferaţi în cursul nopţii de miercuri spre joi la Penitenciarul din Botoşani. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Radu Popescu, zis „Popescanu”, din Vicovu de Jos. Acesta a fost căutat de poliţişti la domiciliul său, dar pentru că nu a fost găsit şi există date că s-ar afla în Anglia s-au demarat procedurile pentru a fi dat în urmărire generală şi internaţională.

„Tomuţa” are de executat 6 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de „vătămare corporală” și „lipsire de libertate”, „Murgu” va sta în penitenciar timp de 3 ani pentru săvârșirea infracțiunii de „lipsire de libertate în mod ilegal”, în timp ce „Ţârcoi” are de executat o pedeapsă de 4 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de „vătămare corporală” și „lipsire de libertate”. Singurul individ din grupare care nu a ajuns încă în Penitenciarul din Botoşani este „Popescanu”, pedeapsa pronunţată în cazul său fiind de 6 ani de privare de libertate.

         

Pentru ce au fost condamnaţi cei patru

În primăvara anului 2008, omul de afaceri Samuil Beniamin Antemie a împrumutat, cu dobândă între 10-15% pe săptămână, sume mai mari de bani, în mai multe tranşe, de la Coroamă, Sfichi şi Muntean, precum şi de la soţia şi cumnatul acestuia din urmă.

Din totalul împrumutat, Sam a achitat periodic, până în toamna anului 2008, diverse sume de bani doar lui „Tomuţa”, de la care luase iniţial, fără a semna vreun înscris sau contract de împrumut, suma de 36.000 de euro.

Întrucât nu a mai putut achita restul banilor şi dobânzile aferente, Sam a fost ameninţat în mai multe rânduri cu acte de violenţă şi chiar cu moartea.

În seara zilei de 30 aprilie 2009, „Tomuţa” şi „Ţârcoi” s-au dus cu autoturismul acestuia din urmă la Suceviţa, unde s-au întâlnit cu mai mulţi prieteni şi au consumat băuturi alcoolice.

Când s-au întors la Vicovu de Jos, „Tomuţa” şi-a adus aminte de datornicul Sam şi l-a sunat pe telefonul mobil, însă acesta nu i-a răspuns.

În urma insistenţelor, în jurul orei 5:00, Antemie l-a sunat pe Coroamă, iar acesta din urmă i-a cerut să se prezinte imediat la locuinţa sa, ameninţându-l că, se arată în rechizitoriu, în caz contrar îi va tăia capul.

De frică, Beniamin Samuil Antemie s-a urcat în maşină şi s-a dus la Vicovu de Jos.

Între timp, însă, Vasile Coroamă l-a sunat şi pe Petru Muntean şi l-a chemat la vila sa. Dându-şi seama că „Tomuţa” era beat şi fiindu-i teamă să nu aibă probleme cu el, mai ales că îi datora 20.000 de euro, Muntean a renunţat să mai meargă la serviciu, unde trebuia să fie în jurul orei 7:00, şi s-a dus la vila familiei Coroamă.

În momentul în care a ajuns la faţa locului, afaceristul rădăuţean i-a cerut lui „Tomuţa” un nou termen pentru achitarea datoriei, însă răspunsul cămătarului a fost clar: „te tai bucăţi şi te îngrop în spatele casei”.

După ce „Popescanu” şi „Tomuţa” i-au turnat oţet cu forţa pe gât afaceristului datornic, „Ţârcoi” a adus două bucăţi de sfoară, cu care primii doi i-au legat victimei mâna dreaptă de la încheietură, precum şi degetul inelar.

Pentru că Sam se zbătea şi se opunea din răsputeri, „Tomuţa” a vrut să-l lovească cu muchia toporului în cap, însă afaceristul a reuşit să se apere, băgând în faţă braţul stâng.

Procurorii descriu exact scena mutilării lui Beniamin Samuil Antemie: „Popescanu” l-a prins de gât pe afacerist, din spate, „Ţârcoi” a tras de capetele de sfoară pentru a întinde mâna victimei şi degetul inelar, iar „Tomuţa” a fixat cu mâna sa stângă mâna dreaptă a victimei pe masă şi i-a secţionat transversal ultima falangă a degetului inelar.

Victima a suferit o hemoragie puternică, în urma căreia au fost stropite cu sânge dalele de piatră din curte, cât şi banca pe care a stat.

Vasile Coroamă, susţin anchetatorii, i-a spus afaceristului plin de sânge că-şi face un medalion cu bucăţica de deget tăiată şi, dacă nu îi va restitui datoria, îi va mai tăia un deget, apoi o ureche şi tot aşa mai departe.

Deşi Sam l-a rugat disperat să-i dea bucata de deget înapoi, pentru a încerca să o pună la loc la spital, „Tomuţa” a aruncat-o unui câine care era prin curte şi care a mâncat-o.

 

Culmea ironiei: victima şi agresorii se pot reîntâlni la puşcărie

Culmea ironiei este că victima şi agresorii se pot reîntâlni în scurt timp, dar nu în libertate, ci în Penitenciarul Botoşani. Şi asta pentru că pe numele lui Samuil Beniamin Antemie există o condamnare în primă instanţă, la Tribunalul Suceava. Antemie a fost condamnat pentru un şir întreg de infracţiuni. Pentru două infracţiuni de înşelăciune, pedeapsa aplicată este de 5 ani închisoare pentru fiecare faptă în parte. Sam Antemie a mai primit câte 1 an de închisoare pentru două fapte de fals material în înscrisuri oficiale şi două fapte de fals în înscrisuri sub semnătură privată. De asemenea, afaceristul a fost condamnat la câte 5 ani de închisoare pentru două infracţiuni de instigare la înşelăciune. O altă condamnare este de 4 ani de închisoare pentru spălare de bani. În final, Sam Antemie va avea de executat pedeapsa cea mai grea, adică 5 ani de închisoare.

Un alt personaj trimis în judecată în acest dosar, Radu Sfichi - „Ţârcoi”, a fost condamnat şi el pentru mai multe infracţiuni, pedeapsa finală fiind de 4 ani de închisoare cu executare.

Acest dosar priveşte o serie de fraude bancare năşite de Samuil Beniamin Antemie şi Radu Sfichi, cu un prejudiciu care se ridică la aproximativ 800.000 de euro. Faptele au fost comise în perioada 2005-2008, iar Antemie şi Sfichi i-au convins pe alţi 47 de inculpaţi să facă credite la bănci, cu ajutorul unor acte falsificate, şi să le dea lor sumele de bani obţinute, ceea ce s-a şi întâmplat, iar împrumuturile nu au mai fost returnate ulterior. Dacă soluţia instanţei de fond va fi menţinut, Sam Antemie ar putea ajunge şi el alături de cei care i-au tăiat degetul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Tomuţa”, „Murgu” şi „Ţârcoi” s-au predat, „Popescanu” a dispărut.
 Vizualizări articol: 5941 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Tomuţa”, „Murgu” şi „Ţârcoi” s-au predat, „Popescanu” a dispărut5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tort creol Acesta este, probabil, unul dintre cele mai simple și gustoase torturi pe care începătorii le pot reuși fără mare efort.Avem nevoie de:un blat cu cacao din comert, un borcan de 800g smântână din cea groasă, cu cel puțin 20%... Citeşte