Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 oct 2015 - Anul XX, nr. 253 (6065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Ponta şi Iohannis, pupături pe nas

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Întâlnirea de marţi, de la Cotroceni, unde premierul Ponta a fost invitat de preşedintele Iohannis, a avut loc după mai multe contre politice, upercuturi pugilistice, izbituri la gioale cu bocancul, toate ieşite muuult, muuult din perimetrul minimei consideraţii reciproce. Culmea a fost atinsă de Victor Ponta, care a declarat că Iohannis merge la Bruxelles ca proasta-n târg, mai exact ”ca surda la horă”. Iohannis a replicat cu un zâmbet strepezit în colţul gurii că premierul a devenit belicos (e de mai multă vreme, nea sasule!) şi se îmbată cu ideea că dând din gură, lumea va uita că se află în instanţă pentru un purcoi de acuzaţii penale – spălare de bani, fals în nu ştiu ce, mă rog, prestaţii mafiote asupra feciorelnicei şi veşnic violatei legi. Toţi am aşteptat – toţi cei cât de cât atenţi la dramoletele de pe scena dâmboviţeană – să-i vedem pe cei doi, după duelul fără martori de la Cotroceni, ieşind unul cu nasul borcănat, celălalt împuţinat cu un dinte. Să vezi bătaie de vor sări tablourile din rame! - ziceam. Aş! Ambii s-au arătat întregi, pomădaţi cucernic de grija faţă de Românica, singura, înţeleg, aflată pe masa de bucate a preocupărilor şi unicul subiect de dialog.  Ponta, întors acasă, adică la Guvern sau lângă madam Daciana (ce dacă e la Bruxelles, la coloanele oficiale de azi se putea încropi o flotilă din trei avioane flancate de şapte motociclişti stelari, până colea, la Mizilul belgian!), s-a grăbit cu un mesaj pe Twiter care doar a ”belicoşenie” nu aduce:

„Întâlnire cu Preşedintele Iohannis — deschidere totală pentru dialog, respect reciproc şi colaborare Guvern — Preşedinţie pentru bunul mers al României!”

Uau! Pentru bunul mers al României ! Nici mai mult, nici mai niţel! Udă-mă mamă cu odicolon că leşin de încântare! Respect reciproc? Păi cu o zi înainte vorbeai despre insul, cetăţeanul ”respectat” ca despre tuta satului! Cum de înciupercă brusc respectul, ca după o ploaie cu confetti? De unde, că tare-mi vine s-o zic p-aia a lui Bulă, că intelectuali suntem, atâta potop de bune maniere?! Să vedeţi apoi răspunsul cotrocenist! Gâlgâie şi ăsta de respect reciproc şi grijă  faţă de ţărişoară.

”Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, pe agenda discuţiilor, purtate în cadru instituţional, s-au aflat situaţia gestionării fluxurilor migratorii din regiunea Balcanilor de Vest, poziţia României faţă de această problemă şi stadiul actual al pregătirilor pentru preluarea refugiaţilor. Totodată, s-a discutat despre întărirea cooperării dintre statele din regiune şi despre eficientizarea schimbului de informaţii între state, astfel încât acţiunile noastre să fie mai bine corelate. În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au abordat şi alte probleme de actualitate. Prim-ministrul a prezentat, de asemenea, o serie de probleme curente legate de execuţia bugetară”. Am citat din  AMPress care povesteşte că aşa ar suna comunicatul de la Cotroceni.

Gâlgâie şi ăsta de respect reciproc şi grijă  faţă de ţărişoară. Prim-ministrul, ne transmite Administraţia condusă de unul zis Lentoare, în buletin Mihalache, care sforăie şi când e treaz, ”a prezentat execuţia bugetară”. Păi eu credeam că-i dă la meclă lui  ”Surdă în horă”, că-l execută belicos pe Iohannis, nu execută bugetul, că ăla e executat demult. Text de omorât lumea în somn.  Zău că nu mă aşteptam la atâtea maniere din partea neamţului, cât o fi el de nepotul lui Goethe! ”Astfel încât acţiunile noastre să fie corelate!” Cu cine să te corelezi? Păi ziceai mai ieri că hahalera asta de premier e un penal! Cum să te corelezi, domnule şef de stat, cu un penal? Te bagi şi tu la Turceni-Rovinari, că ar mai fi ceva de luat pe fierul vechi?!

Glumesc şi râd strâmb, cu un râs care nu-i al meu. Poate că ăştia doi n-ar fi trebuit să-şi dea, rămaşi singuri, capete în gură. Dar nici să se prezinte public cu atâta insultătoare demagogie nu-i cuşer. Puteaţi, dracului, să tăceţi amândoi după spectacolul de chivuţe din televizor. Știm toţi că politica-i curvă, că te faci frate cu dracu'până treci puntea, dar puntea s-a rupt de când hăul, iar la apă suntem nefericiţii de noi. Preferam să vă văd ieşind ştirbi – ”hai să fim bărbaţi, domnule Ponta”, parcă aşa suna un îndemn –  decât îmbăiaţi în minciuna acestei alifii cu care-şi tencuiesc curtezanele faţa şi mai ales dosul. Are şi curvia limitele şi rigorile ei.

Suntem învăţaţi cu gălăgia unuia şi cu tăcerea altuia. Acum era indicat, după atâtea poale suite în cap, în care ne-aţi arătat şi ce lipseşte cu desăvârşire, să tăceţi.  Amândoi. Se cuvenea un pic de decenţă faţă de lumea care se uită la voi ca la sfintele moaşte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta şi Iohannis, pupături pe nas.
 Vizualizări articol: 3132 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Ponta şi Iohannis, pupături pe nas5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tort creol Acesta este, probabil, unul dintre cele mai simple și gustoase torturi pe care începătorii le pot reuși fără mare efort.Avem nevoie de:un blat cu cacao din comert, un borcan de 800g smântână din cea groasă, cu cel puțin 20%... Citeşte