Google
 
vineri, 30 oct 2015 - Anul XX, nr. 253 (6065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5881 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,9079 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Tort creol

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acesta este, probabil, unul dintre cele mai simple și gustoase torturi pe care începătorii le pot reuși fără mare efort.

Avem nevoie de:

un blat cu cacao din comert, un borcan de 800g smântână din cea groasă, cu cel puțin 20% grăsime, 3-5 linguri de zahăr, esență de rom, coaja unei lămai, 150 g miez de nucă.

Pentru glazură ne trebuie:

6 linguri bune de zahăr, trei linguri cacao, 50g unt.

Preparare:

Batem smântâna cu 3-4 linguri zahăr până devine frișcă.

Rumenim ușor miezul de nucă, fără ulei, în tigaie sau în tavă la cuptor, apoi măcinăm nucile. Oprim 4 linguri de nucă măcinată, pe care o amestecăm separat cu o lingură de zahăr și, eventual, una de cacao. Restul de nucă măcinată o amestecăm cu frisca, coaja de lămâie și rom. Și este gata crema, din care oprim un sfert pentru exterior iar restul o punem între foile blatului.

Pe margine ungem tortul cu crema rămasă și îl presărăm cu restul de nucă măcinată oprit anterior.

Amestecăm toată cantitatea de cacao cu zahărul pentru glazură, picurăm puțină apă, cât să devină amestecul ca o smântână când amestecăm, îl punem la fiert și când clocotește adaugăm untul. Fierbem glazura amestecând mereu, să nu se prindă, până e ca o ciulama nu prea groasă și curge încă din lingură. Cu lingura ungem tortul deasupra cu glazura fierbinte, de la margini spre centru. Daca pare prea multă glazura, se poate lăsa să curgă ușor și pe margini, iar restul se toarnă în centru, chiar dacă pare prea lichidă. Peste glazura caldă încă, punem pentru decor miez întreg de nucă ori fructe uscate, migdale fulgi și nucă măcinată sau orice alte ornamente care se potrivesc cu ingredientele tortului.

Dăm tortul la rece minim 3 ore. Glazura va rămâne un pic cleioasa iar combinația ei cu nuca și frișca este irezistibilă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tort creol.
 Vizualizări articol: 1701 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Tort creol5.053

Iulius Mall Suceava
Denis Shoes
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tort creol Acesta este, probabil, unul dintre cele mai simple și gustoase torturi pe care începătorii le pot reuși fără mare efort.Avem nevoie de:un blat cu cacao din comert, un borcan de 800g smântână din cea groasă, cu cel puțin 20%... Citeşte