Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 oct 2015 - Anul XX, nr. 253 (6065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Apel

Senatoarea Steliana Miron îi cere ministrului de Justiţie să ia măsuri urgente pentru ridicarea unei noi Judecătorii la Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătoria Rădăuţi, o clădire veche şi care nu a mai suferit reparaţii capitale de foarte mulţi ani, reprezintă un adevărat pericol public. Aceste aspecte au fost aduse la cunoştinţa ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, de senatoarea liberală Steliana Miron prin intermediul unei interpelări.

„Judecătoria din Rădăuți este într-o stare deplorabilă. Este un dezastru pentru toți magistrații şi personalul care lucrează într-un astfel de imobil, fără a mai vorbi de justițiabili. Proiectul de construcție a unei noi judecătorii în Rădăuți este pierdut şi asta pentru că primăria ar fi trebuit să pună la dispoziție terenul şi nu a făcut-o”, a arătat Steliana Miron.

Senatoarea liberală s-a arătat contrariată că la numai câţiva zeci de kilometri, la Fălticeni, s-a putut ridica un nou sediu pentru Judecătorie, iar la Rădăuţi, oraş care are o populaţie mai mare, cu procese mai numeroase, acest lucru nu a fost posibil.

„Deși lucrările ar fi trebuit să înceapă odată cu cele de la Judecătoria Fălticeni, în Rădăuți nu s-a întâmplat nimic. Între timp, în orașul vecin, la doar 60 de km, există o judecătorie nouă, într-o clădire modernă. De partea cealaltă, actul de justiție din municipiul Rădăuți se desfășoară în condiții deplorabile: cade varul de pe pereți, prin ușile și ferestrele clădirii bate vântul aproape ca afară, ceea ce face ca solemnitatea actului de justiție să fie grav perturbată”, a mai spus Steliana Miron.

Senatoarea suceveană aşteaptă acum un răspuns de la ministrul Justiţiei pentru a afla dacă în viitorul apropiat se va mai construi un sediu pentru Judecătoria Rădăuţi sau dacă acest proiect a fost abandonat definitiv. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatoarea Steliana Miron îi cere ministrului de Justiţie să ia măsuri urgente pentru ridicarea unei noi Judecătorii la Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 2012 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Senatoarea Steliana Miron îi cere ministrului de Justiţie să ia măsuri urgente pentru ridicarea unei noi Judecătorii la Rădăuţi3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Îi veche și fumată poanta, Cucoana Vasâlica! (1) trimis de
(30 oct 2015, 16:05:02
Adicătelea stăi la coadă cu asăminea trufandale de inițiative, că o mai fost șî alțî naintea matali care s-o opintit pe tema asta.
Prima la mânuță, hai să vedem cam ce mesaj trimitea, (dimpreună cu linkul unui senzațional articol din Monitorul de Suceava referitor la notari și grefieri din Judecăcătorie), la adresa de relații publice a ministerului justiției, o țâcnită pre nume CruellaDemoon, care nuș cum se face că-i o altă formă de manifestare a ubicuității mele, o formă androgină a ilustrului și augustului meu alter-ego:

Iacătă, la data de 15 octombrie 2014:

„Faceți curățenie urgentă în această vespasiană sau altfel veți auzi din presă de fel de fel de evenimente radical-protestatare.
Începeți cu o renovare din temelii a clădirii.
Zugrăveli și tencuieli, noi, instalație de încălzire, pardoseală, tâmplărie nouă și mobilier asemenea.
Instalații de monitorizare și sonorizare, facilități pentru justitiabilii ce-și așteaptă intrarea dosarelor pe rol.

Apoi faceți curățenie în cuiburile de vipere famigliale cuibărite în borțile din această clădire.

Dat un șut în ☭ la imbecila aceea de [beep] [beep] [beep] și numit un OM COMPETENT, VERTICAL și ONEST – [beep] [beep] [beep] .

Nu-i nevoie să dați greutate prea mare acestui mail.
Însă țineți minte o axiomă:
În cel mult 12 luni de zile o să vă vedeți rezultatul delăsării voastre în jurnalele de la televiziunile de știri.”

Pentru conformitate: link screenshot sus la modulul Feisbuc.

Tot cam prin acea vreme, șî băietu’ lu’ Ciobîcî din Arbore o câștigat președinția Judecăcătoriei cu o notă fabuloasă la un proiect de management fundamentat pe necesitatea construirii unui nou sediu de instanță.
2.   Îi veche și fumată poanta, Cucoana Vasâlica! (2) trimis de
(30 oct 2015, 16:06:10
Așa că matali, Cucoana Vasâlica, trebe să stai la coadă și să-ți asumi numărul de ordine 3 al celor ce s-au indignat față de dărăpănătura aceea infectă în care se împarte injustiția la poporul din Rădăuți și satele arondate, fie ele din Partea de Sus a Bukowinei de Gios, fie ele sate din Partea de Nord a Fâșiei Gaza pesediste de pe malul Siretului.

Amu nu zâce niminea că nu-i bun demersul matali, că doară este intabulat la 3 numărul persoanelor necesare care spun că iești beat și suficiente ca să te încredințeze asupra faptului că trebe să mergi la nănică.
Acum pe bune, că la infecția aceea de clădire trebuie să mergi numai echipat în completul de protecție antichimică nr. 2, să ai pe muian aplicată Masca contra gazelor Md. 1974 cu cartuș nou + unul de rezervă, asupra ta să ai întreaga doză de cloramina B prevăzută în pachetul individual de decontare, bașca seringile de autoinjectante pentru eventuale contaminări cu niscai STL de tip neuroparalitic.
Îs bune, la o adică, să aibă justițiabilul asupra lui și ceva prezervative, tablete de anticoncepționale Dianne 35, o sticlă de alcool sanitar de 500 ml, un pachet de vată, ceva feșe de tifon, leucoplast, lavete, cârpe etc:
Este binevenit la purtător orice poate proteja justițiabilul de pericolul contaminării sau infectării cu SIDĂ, sculament, lăței, pestă porcină, gripă aviară, rabie, ciumă, tifos exantematic, Ebolă, febră aftoasă, tuberculoză, Lyme etc – toatele putând fi lesne contractate de pe holurile și încăperile Judecăcătoriei.
3.   Îi veche și fumată poanta, Cucoana Vasâlica! (3) trimis de
(30 oct 2015, 16:08:33
Amu, Io* mă întreb dacă nu cumva ar fi bini de făcut treabă acătării, gospodărească, astfel încât să nu se îmble cu giumătăți de măsură, adicătelea dacă tot se face altă clădire la Judecăcătorie, n-ar fi bine să se schimbe și tătă garnitura de personal de aclo?
Hai, nu chiar tăți (ca să nu mi-i pun în cap, de rămas să rămâie doar un băiat și o fată dintre juzi, restul (căci restul sunt RESTURI) să fie trimeși cu serviciul la Judecătoria de la Ceatalchioi.
(astă soluție fiind oarecum similară celei ipotetice enunțate cam acum doi ani de zile, într-un scheci histrionic, redactat FĂRĂ NICI CEA MAI MICĂ URMĂ DE INTENȚIONALITATE – precizare expresă pentru Greuceanu Vaniușa – Gică, Greuceanu Andrei-Sebastian și Lola Cicci di Tormenta the XIth – rățușca cea urâtă și aprig sparioasă.
Link tot sus la Feisbucă.

N-ar fi o Aidee Jenială ca să se fackă treabă gospodărească, de la cap și pân’ la coadă?

Oricum ideea unei noi Judecătorii îi bună, ca să nu mai fiu Io* nevoit să măsor cu ruleta înălțimea podiumului pupitrului președintelui și să fiu nevoit să cat pe net HCSM 387/2005 – Regulamentul de organizare interioară al instanțelor judecătorești ca să găsăsc motivul pen’ care pupitrul procurorului nu-i dispus în partea opusă spațiului destinat persoanelor private de libertate.
Amu am găsit unde zâce derogarea, dară mi-i ciudă că voiem iar să fack un exercițiu de meșteșug petiționar, ca amu vro stămână când mam plâns la prezidentul instanței că nu accept „să se tragă de șireturi nimeni cu mine fiindcă eu mă port desculț” (parafrază după Nichita Stănescu), cu atât mai mult nu permit grefierilor să se substituie judecătorului și să mă judece.
4.   Îi veche și fumată poanta, Cucoana Vasâlica! (4) trimis de
(30 oct 2015, 16:09:28
Fiindcă Io* mă port desculț, și nu dau voie la grefieri să-mi fackă fundițe la șireturile bocancilor.
Amu, ca adăușag la acea petiție am anexat și captură de ecran, downloadurile PDF ale declarațiilor de avere ale personalului auxiliar, care erau postate pe site CU ADRESA COMPLETĂ, CNP și SPECIMEN DE SEMNĂTURĂ.
Cum Io* știem că așa năsbâtie nu-i plăcută privirii Domnului Zeu și-i tare „Câh!” la Legea 677/200, am tras un clopoțăl la prezidentul instanței, fără să mai trag clopotele celea mari pe la Ministerul Justiției. Amu nu știu dacă prezidentul o primit plicu’ meu, adresat PERSONAL, sau dacă acesta l-o pitulat grefierii, interesant este că neregularitatea de pe site-ul Judecăcătoriei s-a remediat.
Amu’, cum mă plictisăsc până primesc primele citații pe care mi le-o promis Greuceanu Sebastian, cat pe net tăte acțiunile anterioare, tăte deciziile CSM referitoare la POZIȚIA DOMINATĂ a PROCURORULUI în procesul penal, poziție favorizantă care încalcă principiul general al egalității armelor în procesul penal, o poziţie „fizică” privilegiată în sala de judecată și care pune acuzatul într-o situaţie de dezavantaj concret pentru apărarea intereselor sale
Adicătelea voiesc să mă lămuresc de ce procurorul – care este PARTE ÎN PROCES, îi cocoțat pe piedestalul ceala de 40-50 de centimetri, că doară iel nu îndeplinește nici una din funcțiile judiciare ale instanței, ci este parte din proces egală cu inculpatul, persoana vătămată, partea civilmente responsabilă etcaetera.
Părerea mea îi că procurorul ar trebii să steie gios, la nivelul pülimii, care sunt părți în proces, și nu la înălțimea semideităților care efectuează actul de justiție prin intermediul celor 4 funcții judiciare prevăzute la art. 3 din Codul de procedură penală.
5.   Îi veche și fumată poanta, Cucoana Vasâlica! (Add) trimis de
(30 oct 2015, 16:10:43
Addenda: am fost la dărăpănătura aceia de Giudecătorie că m-o interesat să asist la ședința publică în care se soluționează CEA MAI MARE POTRLOGĂRIE JUDICIARĂ pe care am putut s-o văd în viața mea, abominabilă și infectă dovadă de părtinire și slugarnică obediență exercitată de cine altcineva decât de ilustrul Crochiu.
Aista dosar îi pe masa la completul ceala XII, la care „mă râdeam” Io* că atunci când lucrează în formulă penală, îi sângurul complet ce are în componență 2 grefiere.
Ete ciu-ciu, că s-o sucit modificarea, adicătelea amu o trimes-o pe Clara-Anca, să ieie locul la a doua grefieră.
Da am opservat că aiasta-i o fătuță care, în timpul ședinței, când se citesc hârțoage sau se efectuează acte procesuale, iea stă și joacă pixword pe sub masă, pe androidul aifonului.
Aiasta treabă iar nu-i bună, că încep justițiabilii să se inerveze față de asăminea dovezi de insensibilitate.
Rușinică, Clara! Amu trebe să înțalegi că nu mai iești melițiancă la MI-ul jeneralului de mucava oprea, ci iești semizeitate din minesterul public, statut care implică un anumit comportament public.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tort creol Acesta este, probabil, unul dintre cele mai simple și gustoase torturi pe care începătorii le pot reuși fără mare efort.Avem nevoie de:un blat cu cacao din comert, un borcan de 800g smântână din cea groasă, cu cel puțin 20%... Citeşte