Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 oct 2015 - Anul XX, nr. 253 (6065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Punct şi de la cap

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Greu de găsit cuvinte. Am trecut prin toate străile posibile la meciul Simonei Halep, am strigat cu entuziasm, am admirat-o cu invidie pe Radwanska, am fost furios şi da, am ponegrit-o pe Simona... Şi asta doar pentru că nu poate să fie campioana care vreau eu să fie. S-ar putea extrapola la o mare parte a publicului. Va avea de suportat critici, ceea ce e firesc după tot ce s-a întâmplat. Cel mai dureros e că a pierdut a doua oară, într-un interval scurt, de la un avantaj consistent. Acum câteva săptămâni a pierdut după 5-1 la game-uri în decisiv, acum de la 5-1 în tie-break. Într-un tie-break cât o calificare, după cum s-a văzut ulterior. A reuşit, cumva, să piardă 6 puncte în serie şi apoi să se piardă pe sine. Felul în care a jucat mingea de set a polonezei a fost emblematic: de două ori a avut minge înaltă la fileu, poziţie din care a închide punctul cu voleul ţine de  rutină, însă de fiecare dată a lovit cu teamă, oferind drept la replică adversarei. Ce a urmat e de neînţeles pentru o profesionistă aflată pe locul 2 mondial. Era încă în cărţi, nici măcar nu trebuia neapărat să câştige meciul, un set câştigat era condiţia minimală necesară şi care urma să fie şi suficientă. Ulterior a declarat că nu mai avea energie, că era obosită. E posibil aşa ceva la o sportivă de nici 25 de ani?! Nici măcar nu era la capătul unui meci-maraton, ci de-abia în setul secund! Pentru a-şi rezolva adevărata problemă, Simona ar trebui să înceapă prin a recunoaşte-o. Pierde astfel de meciuri prima dată în capul ei, apoi şi pe teren. Nu pentru că e obosită, că n-are condiţie fizică etc. Ba eu cred că are, şi încă peste multe altele. De fapt, ea nu face faţă presiunii psihice, de aici şi acele declaraţii, gen „n-am venit să câştig, ci să mă bucur de tenis”. Dacă nu-şi rezolvă această problemă de emotivitate, mă tem că asemenea dezamăgiri vor mai fi. Una peste alta, se încheie un an în care s-a menţinut în primele trei şi a câştigat şi cel mai important trofeu al carierei, cel de la Cincinnati. Poate că aşa e destinul ei, ca fiecare an să însemne o treaptă. Important e să continue urcuşul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Punct şi de la cap.
 Vizualizări articol: 1364 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Punct şi de la cap5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tort creol Acesta este, probabil, unul dintre cele mai simple și gustoase torturi pe care începătorii le pot reuși fără mare efort.Avem nevoie de:un blat cu cacao din comert, un borcan de 800g smântână din cea groasă, cu cel puțin 20%... Citeşte