Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 oct 2015 - Anul XX, nr. 253 (6065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Peste 2.000 de elevi au fost ajutaţi să promoveze examenul de bacalaureat, în cadrul unui proiect inovator

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 2.000 de elevi din cadrul a 17 unităţi de învăţământ din judeţ s-au pregătit, cu bani europeni, pentru a promova cu rezultate bune examenul de bacalaureat.

Elevii au fost sprijiniţi prin intermediul proiectului „TEEN PERFORM - Program inovator de îmbunătăţire a rezultatelor şcolare în învăţământul liceal”, valoarea programului fiind dovedită prin creşterea procentelor de promovabilitate la bac la liceele implicate.

Potrivit insp. Gabriela Scutaru, manager de proiect, „printre beneficiile directe ale elevilor participanţi se numără mai buna organizare a timpului de învăţare, sistematizarea materiei, recuperarea unor conţinuturi sau mai buna înţelegere a acestora, prin rezolvarea a numeroase variante de subiecte”.

Aceasta a mai menţionat că, în perioada 15-16 octombrie, a avut loc conferinţa finală a proiectului POSDRU, al cărui obiectiv vizează implementarea unor metode noi de învăţare, active şi atractive, în rândul elevilor de liceu, în vederea susţinerii şi promovării cu succes a examenului de bacalaureat. Proiectul a fost implementat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmbovița.

Cea mai importantă activitate a proiectului a constituit-o programul educaţional la nivel multiregional „Pregătirea pentru bacalaureat, o provocare pentru elevi, părinţi şi cadre didactice!”, derulat în 17 licee din judeţul Suceava: Liceul Tehnologic "Ion Nistor" Vicovu de Sus, Colegiul Tehnic "Al.I. Cuza" Suceava, Liceul Teoretic "Ion Luca" Vatra Dornei, Colegiul Naţional "Ştefan cel Mare" Suceava, Colegiul Economic "Dimitrie Cantemir" Suceava, Colegiul Silvic "Bucovina" Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Colegiul Naţional "Eudoxiu Hurmuzachi" Rădăuţi, Colegiul Tehnic "Mihai Băcescu" Fălticeni, Liceul Tehnologic Nr. 1 C-lung Moldovenesc, Colegiul "Andronic Motrescu" Rădăuţi, Colegiul Tehnic "Laţcu Vodă" Siret, Colegiul Tehnic Rădăuţi, Colegiul "Vasile Lovinescu" Fălticeni, Colegiul Naţional de Informatică "Spiru Haret" Suceava, Colegiul Tehnic "Petru Muşat" Suceava și Colegiul "Alexandru cel Bun" Gura Humorului.

La conferinţa finală au fost prezentate, de asemenea, impresiile elevilor consemnate în chestionarele finale, remarcându-se modalitatea practică şi interactivă a programului, cooperarea cu ceilalţi elevi, modul de predare şi explicare al profesorilor, precum şi materialele utilizate în program ce au facilitat accesul la o mai bună înţelegere a conţinuturilor programei. Elevii au apreciat că testele administrate şi progresul înregistrat au contribuit la aprecierea nivelului de pregătire, creşterea încrederii motivându-i totodată să înveţe mai mult.

O contribuţie importantă în îndeplinirea obiectivelor programului şi desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor în şcoli au avut-o 100 de cadre didactice/experți în educație şi 40 de psihopedagogi şcolari din fiecare judeţ, care au lucrat în mod direct cu elevii, în implementarea programului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 2.000 de elevi au fost ajutaţi să promoveze examenul de bacalaureat, în cadrul unui proiect inovator.
 Vizualizări articol: 1521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Peste 2.000 de elevi au fost ajutaţi să promoveze examenul de bacalaureat, în cadrul unui proiect inovator3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tort creol Acesta este, probabil, unul dintre cele mai simple și gustoase torturi pe care începătorii le pot reuși fără mare efort.Avem nevoie de:un blat cu cacao din comert, un borcan de 800g smântână din cea groasă, cu cel puțin 20%... Citeşte