Peste 2.000 de elevi din cadrul a 17 unități de învățământ din județ s-au pregătit, cu bani europeni, pentru a promova cu rezultate bune examenul de bacalaureat.
Elevii au fost sprijiniți prin intermediul proiectului „TEEN PERFORM – Program inovator de îmbunătățire a rezultatelor școlare în învățământul liceal”, valoarea programului fiind dovedită prin creșterea procentelor de promovabilitate la bac la liceele implicate.
Potrivit insp. Gabriela Scutaru, manager de proiect, „printre beneficiile directe ale elevilor participanți se numără mai buna organizare a timpului de învățare, sistematizarea materiei, recuperarea unor conținuturi sau mai buna înțelegere a acestora, prin rezolvarea a numeroase variante de subiecte”.
Aceasta a mai menționat că, în perioada 15-16 octombrie, a avut loc conferința finală a proiectului POSDRU, al cărui obiectiv vizează implementarea unor metode noi de învățare, active și atractive, în rândul elevilor de liceu, în vederea susținerii și promovării cu succes a examenului de bacalaureat. Proiectul a fost implementat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.
Cea mai importantă activitate a proiectului a constituit-o programul educațional la nivel multiregional „Pregătirea pentru bacalaureat, o provocare pentru elevi, părinți și cadre didactice!”, derulat în 17 licee din județul Suceava: Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus, Colegiul Tehnic „Al.I. Cuza” Suceava, Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, Liceul Tehnologic Nr. 1 C-lung Moldovenesc, Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuți, Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret, Colegiul Tehnic Rădăuți, Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava, Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava și Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.
La conferința finală au fost prezentate, de asemenea, impresiile elevilor consemnate în chestionarele finale, remarcându-se modalitatea practică și interactivă a programului, cooperarea cu ceilalți elevi, modul de predare și explicare al profesorilor, precum și materialele utilizate în program ce au facilitat accesul la o mai bună înțelegere a conținuturilor programei. Elevii au apreciat că testele administrate și progresul înregistrat au contribuit la aprecierea nivelului de pregătire, creșterea încrederii motivându-i totodată să învețe mai mult.
O contribuție importantă în îndeplinirea obiectivelor programului și desfășurarea în bune condiții a activităților în școli au avut-o 100 de cadre didactice/experți în educație și 40 de psihopedagogi școlari din fiecare județ, care au lucrat în mod direct cu elevii, în implementarea programului.