Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 oct 2015 - Anul XX, nr. 253 (6065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La loc comanda

Dat afară de fostul viceprimar al oraşului, Dorin Tibeică a fost repus de judecători în funcţia de manager al Spitalului Municipal Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Circul de la Rădăuţicunoaşte un nou episod. După dizolvarea Consiliului Local şi cele 6 luni de degringoladă în administraţia locală, rezolvate cum-necum în ceasul al 13-lea, o nouă problemă a apărut la orizont. Este vorba de funcţia de manager al Spitalului Municipal Rădăuţi, ocupată de numai câteva zile de Dorin Robu, şi care trebuie vacantată imediat pentru a-i face loc lui Dorin Tibeică, fost manager al unităţii până în 2014, când a fost demis de viceprimarul cu atribuţii de primar de atunci, Tiberiu Maerean.

Nemulţumit de decizia de atunci, Dorin Tibeică s-a adresat instanţelor de judecată. Dacă Tribunalul Suceava i-a respins cererea, bomba a venit de la Curtea de Apel Suceava, care zilele trecute a casat prima sentinţă şi a dispus „reintegrarea reclamantului în funcţia deţinută anterior”.Cu alte cuvinte, Dorin Tibeica are drum liber pentru a ocupa din nou funcţia de manager al Spitalului Municipal Rădăuţi.

Tiberiu Maerean, în calitate de viceprimar cu atribuţii de primar al municipiului Rădăuţi în noiembrie 2014, a decis demiterea din funcţie a lui Dorin Tibeică. „În conformitate cu prevederile articolului 17 din Legea 132/2014 privind aprobarea OUG 142/2014 pentru modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii am dispus ca începând din data de 11 noiembrie 2014 domnul inginer Tibeică Dorin să fie revocat din funcţia de manager al Spitalului municipal <Sfinţii Doctori Cosma şi Damian> din Rădăuţi, deoarece nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de articolul 17 din legea sus-amintită, potrivit căruia <managerul persoană fizică sau reprezentantul desemnat  al managerului persoană juridică trebuie să fie absolvent al unei instituţii de învăţământ superior medical, economico-financiar sau juridic”, a explicat la acea vreme Tiberiu Maerean motivele suspendării lui Dorin Tibeică.

Culmea este că funcţia de manager a fost ocupată săptămâna trecută, când juristul Dorin Robu a revenit pe funcţie, după o perioadă de circa şase luni când la şefia unităţii spitaliceşti s-a aflat directorul medical. Viceprimarul de Rădăuţi, Bogdan Loghin, cel care a preluat atribuţiile primarului municipiului, a emis, săptămâna trecută, o dispoziţie „privind numirea domnului consilier juridic Dorin Robu în funcţia de manager interimar la Spitalul Municipal Rădăuţi Sf. Dr. Cosma şi Damian, pentru o perioadă de 6 luni, începând cu data de 21 octombrie 2015”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dat afară de fostul viceprimar al oraşului, Dorin Tibeică a fost repus de judecători în funcţia de manager al Spitalului Municipal Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 2205 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Dat afară de fostul viceprimar al oraşului, Dorin Tibeică a fost repus de judecători în funcţia de manager al Spitalului Municipal Rădăuţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tort creol Acesta este, probabil, unul dintre cele mai simple și gustoase torturi pe care începătorii le pot reuși fără mare efort.Avem nevoie de:un blat cu cacao din comert, un borcan de 800g smântână din cea groasă, cu cel puțin 20%... Citeşte