Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 oct 2015 - Anul XX, nr. 253 (6065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava

Stabilirea taxelor şi impozitelor locale pentru 2016, blocată de divergenţe în Consiliul Local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Decizia de stabilire a valorilor de impozitare care ar trebui să se aplice sucevenilor anul viitor a stârnit disensiuni puternice în rândul aleşilor locali suceveni. Pe de o parte, unii dintre ei au reclamat faptul că, în baza modificărilor din proiectul de hotărâre, care au la bază noile prevederi ale Codului Fiscal, o parte dintre suceveni, inclusiv ei, vor plăti mai mult decât în anii anteriori.

Dacă în privinţa persoanelor fizice, efectele noului Cod Fiscal, în baza căruia a fost întocmit acest proiect de hotărâre, va avea efecte mai mici, principalele modificări vizează persoanele juridice, dar şi persoanele fizice cu mai multe proprietăţi.

Altfel spus, deşi Codul Fiscal stabileşte valori minime şi maxime de aplicare a cotelor de impozitare, în cazul unor taxe şi impozite, sumele care vor trebui să fie achitate vor fi duble, chiar de se merge pe varianta minimă de impozitare.

Acest lucru l-au remarcat mai mulţi consilieri locali, care au solicitat să se prezinte o situaţie exactă cu efectele pe care le vor avea noile cote de impozitare asupra sucevenilor, atât persoane fizice, cât şi juridice.

Au existat şi câteva propuneri de reducere a cotelor de impozitare din proiect, numai că acestea s-au dovedit a fi lipsite de temei legal, cel puţin în privinţa impozitelor pe proprietăţi la persoane fizice, unde, după cum a subliniat primarul Ion Lungu, s-a mers doar pe valorile minime permise de Codul Fiscal, încât nu mai poate fi făcută nici o modificare.

În schimb, la persoane juridice, cotele de impozitare vor impune plata unor taxe şi impozite cel puţin duble, la anumite capitole, precum impozitul pe clădiri, lucru care i-a nemulţumit şi pe unii consilieri locali, vizaţi direct de o asemenea măsură.

„Din câte se vede, oricât de mici am vrea noi să fie taxele şi impozitele, valorile minime sunt oricum duble faţă ce ceea ce trebuia plătit anul acesta. Acesta este efectul noului Cod Fiscal”, a remarcat viceprimarul Lucian Harşovschi, pe un ton acuzator, la adresa guvernanţilor.

Pentru că discuţiile s-au încins, fără a se ajunge la un consens, primarul Ion Lungu a retras proiectul, urmând să convoace o şedinţă extraordinară miercuri, la amiază, pentru rediscutarea acestuia, menţionând că 7 noiembrie este termenul limită până la care trebuie stabilite taxele şi impozitele pe anul viitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stabilirea taxelor şi impozitelor locale pentru 2016, blocată de divergenţe în Consiliul Local.
 Vizualizări articol: 1677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stabilirea taxelor şi impozitelor locale pentru 2016, blocată de divergenţe în Consiliul Local0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tort creol Acesta este, probabil, unul dintre cele mai simple și gustoase torturi pe care începătorii le pot reuși fără mare efort.Avem nevoie de:un blat cu cacao din comert, un borcan de 800g smântână din cea groasă, cu cel puțin 20%... Citeşte