Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 oct 2015 - Anul XX, nr. 253 (6065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Umanitar

Băiatul din Drăgoieşti ţintuit la pat de o boală gravă va ajunge la operaţie cu ajutorul cititorilor Monitorului de Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urma materialului „La 15 ani, un băiat din Drăgoieşti este ţintuit la pat de o boală gravă”, publicat în Monitorul de Suceava la sfârşitul lunii septembrie, cititorii ziarului s-au mobilizat şi au adunat cei 2.000 de euro de care avea nevoie Alexandru Popescu pentru a ajunge la o clinică de ortopedie din Chişinău, pentru operaţie. Povestea lui Alexandru Popescu, adolescentul care nu ştie ce înseamnă să stai în picioare sau să faci câţiva paşi, fără sprijin, fiind diagnosticat, la câteva luni după naştere, cu “tetrapareză spastică fără locomoție”, a impresionat foarte mulţi oameni din ţară şi străinătate, oameni care şi-au deschis inimile şi au dorit să fie alături de familia lui Alexandru.

În acest moment picioarele nu-l ascultă, dar nici mâinile nu şi le poate folosi complet. O viaţă între suferinţă şi speranţă. Un exerciţiu simplu, acela de a sta nemişcaţi într-un scaun câteva ore, înfruntându-ne voinţa de a ne ridica atunci când vrem, de a face câţiva paşi când cineva ne cere asta, ne-ar putea da sentimentul de deznădejde. Dar ce poate simţi un adolescent care, de 15 ani, de când s-a născut (19 februarie 2000), nu a reuşit să facă nici un pas singur?

La vârsta de 8 luni, mama băiatului, Paulina Popescu, a observat că fiul ei ar avea probleme de sănătate, pentru că nu-şi ţinea capul cum trebuie şi nu putea să stea pe şezut. A mers cu băiatul la diverși medici, pentru un diagnostic corect, iar la vârsta de 2 ani Alexandru a suportat prima operație, la Spitalul “Grigore Alexandrescu” din București. De atunci au urmat alte şapte intervenții chirurgicale şi şedinţe de recuperare la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol.

Speranţa vine acum de la Chişinău, de la o clinică de ortopedie unde Alexandru trebuie să ajungă pe 10 noiembrie, pentru o intervenţie chirurgicală. Cu sprijinul Fundației IKON din Galați, Alexandru a fost consultat de dr. Platon, medic ortoped în Chișinău, recomandându-i-se o intervenție de urgență (vârsta fiind destul de mare) - miofibrotomie subcutanată pe etape, după metoda profesorului Ulzibat din Moscova. Costurile operaţiei se ridică la aproape 2.000 de euro, bani de care familia nu dispunea înainte de a-şi spune povestea, dar care acum, cu sprijinul cititorilor Monitorului de Suceava, s-au adunat şi îi vor fi de mare folos lui Alexandru, nu numai pentru operaţie, dar şi pentru recuperarea postoperatorie.

 

Sprijin de la oameni din ţară şi străinătate

Din ce ne-a povestit familia lui Alexandru, dar şi Jana Şutac, asistent social – Echipa Mobilă Gura Humorului, pe 27 octombrie, în contul bancar deschis pe numele mamei lui Alexandru, Paulina Popescu, erau depuși 10.400 de lei. Din această sumă, 4.000 de lei au fost depuși de câteva familii de români care lucrează în Franța și care au sunat atât asistentul social de la Echipa Mobilă Gura Humorului, cât și familia lui Alexandru (familiile respective sunt din Vicov – Suceava, Bacău, Cluj și nu doresc să-și facă publică identitatea), 2.000 de lei au fost depuşi de o firmă din Liteni - Moara, restul până la 10.400 de lei au fost depuși de persoane/firme anonime.

La domiciliu, familia Popescu a primit următoarele sume: 200 de lei de la o persoană care lucrează la abatorul din Liteni - Moara, 400 de lei de la o persoană care lucrează în Anglia, 200 de lei de la primarul comunei și 200 de lei de la viceprimar, 1.000 de lei de la preotul parohiei de care aparține familia. „Mai sunt promisiuni, care probabil vor fi onorate în viitorul apropiat. Cert este că Alexandru are banii pentru operație, îi rămân bani și pentru o primă recuperare la un centru privat, familia mulțumind pe această cale tuturor celor care i-au sprijinit. Fără ajutorul lor, Alexandru nu ar fi avut posibilitatea să beneficieze de această operație, în care familia și-a pus toate speranțele”, ne-a spus asistentul social Jana Şutac, care cunoaşte foarte bine cazul lui Alexandru.

Stând de vorbă cu Paulina Popescu, mama băiatului, am descoperit un om plin de optimism, de încredere că fiul ei se va face bine. „Nu vreau să-l fac sportiv. Sunt conştientă de gravitatea bolii, dar măcar să meargă singur la baie, să-şi ia singur mâncarea de pe masă, să iasă în curte, sprijinit de o cârjă sau de un cadru. Această minune încă nu s-a întâmplat. Avem speranţe că după operaţia de la Chişinău viaţa lui Alexandru se va schimba în bine”, ne-a povestit femeia, în vârstă de 48 de ani.

 

Între prieteni

Elevul Alexandru Popescu este, din luna mai a acestui an, în atenția Serviciului Echipe Mobile din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava. Echipa Mobilă de la Gura Humorului se deplasează periodic la domiciliul băiatului pentru şedinţe de recuperare. Kinetoterapeutul Antonel Sahlean şi asistentul social Jana Şutac, de la Gura Humorului (Echipa Mobilă), au devenit între timp şi prieteni buni ai familiei Popescu. Alexandru este permanent sub tratament. Băiatul este în clasa a VIII-a, învăţământ la domiciliu, şi vrea să facă măcar zece clase. Deşi îi este greu să fie un elev normal, pentru că boala i-a afectat şi mâinile, băiatul face eforturi să scrie şi să folosească un calculator. Alexandru încearcă să aibă o viaţă socială normală. Nu se plânge de faptul că soarta a fost poate nedreaptă cu el. Ajutat de părinţi şi de căruciorul cu rotile, fără de care nu ar putea ieşi din casă, băiatul merge la biserică, îşi vizitează rudele şi este tratat de apropiaţi ca un copil normal.

Pentru Alexandru se mai pot face donaţii în contul în lei deschis la Banca Română de Dezvoltare de Paulina Popescu: Cod IBAN: RO03BRDE340SV58888743400 sau puteţi suna la numerele de telefon 0746 882 558 (Jana Şutac, asistent social – Echipa Mobilă Gura Humorului) şi 0758 346 105 (Paulina Popescu, mama lui Alexandru).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băiatul din Drăgoieşti ţintuit la pat de o boală gravă va ajunge la operaţie cu ajutorul cititorilor Monitorului de Suceava.
 Vizualizări articol: 2008 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Băiatul din Drăgoieşti ţintuit la pat de o boală gravă va ajunge la operaţie cu ajutorul cititorilor Monitorului de Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tort creol Acesta este, probabil, unul dintre cele mai simple și gustoase torturi pe care începătorii le pot reuși fără mare efort.Avem nevoie de:un blat cu cacao din comert, un borcan de 800g smântână din cea groasă, cu cel puțin 20%... Citeşte