Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 dec 2012 - Anul XVII, nr. 285 (5190)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ochiul magic

Camerele video din Bazar, spaima hoţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În doar câteva zile de funcţionare, camerele video recent instalate în Bazar de către Primăria Suceava au dus la prinderea a doi hoţi, dar şi la prevenirea altor evenimente infracţionale. Unul dintre ei, Emanuel P., de 33 ani, din municipiul Suceava, a fost surprins luni, când Bazarul era închis, în timp ce fura patru coli de tablă de la chioşcul unui alt sucevean, Alin B. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit proprietarului, autorul furtului fiind cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Un alt furt depistat cu ajutorul camerelor video de supraveghere a avut loc la finele săptămânii trecute, când un tânăr a sustras o geacă de imitație piele, în valoare de 200 lei, de la un chioșc din Bazarul Suceava. În baza imaginilor video a fost prins şi identificat autorul furtului, în persoana lui Constantin B., de 36 ani, domiciliat în comuna Pătrăuți. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și predat părții vătămate, în vreme ce autorului furtului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

În ambele cazuri a fost sesizată Poliţia municipiului Suceava, care a acţionat prompt, prinzându-i pe făptaşi chiar în incinta Bazarului.

 

36 de camere video, pentru siguranţa comercianţilor şi a clienţilor

Măsura de instalare a camerelor video a fost dispusă de primarul Sucevei, Ion Lungu, ca urmare a deficitului de personal de la Poliţia Locală. Pentru început au fost montate 36 de camere video, care asigură o vedere clară şi pe timp de noapte, imaginile transmise de acestea fiind urmărite şi înregistrate de dispeceratul propriu al Bazarului.

Şeful Direcţiei de Administrare a Pieţelor şi Bazarului, Gelu Greceanu, a explicat de ce era necesară această investiţie, făcută din fonduri proprii:

„Numărul de poliţişti locali care supraveghează în Bazar a scăzut ca urmare a deschiderii parcărilor subterane din Centru, o parte din ei fiind transferaţi acolo pentru a asigura paza şi ordinea publică. De aceea s-a mers pe ideea instalării de camere video de supraveghere, pentru a spori gradul de siguranţă al comercianţilor din Bazar, dar şi al clienţilor care vin acolo. Nu în ultimul rând, ne ajută mult să putem vedea zi şi noapte ce se întâmplă în Bazar, pentru a preveni eventuale incidente, precum incendiul care a distrus o mare parte a Bazarului în ianuarie 2009”.

Succesul înregistrat ca urmare a utilizării camerelor video de supraveghere au determinat conducerea Bazarului să solicite o extindere a programului de supraveghere video şi pe alte zone, care nu sunt acoperite încă.

„Ar mai fi nevoie de vreo 20 -30 de camere video pentru a extinde aria de supraveghere video şi pe tronsonul recent modernizat, precum şi pe unele alei. Mulţi comercianţi care erau reticenţi la început sunt acum mulţumiţi de prezenţa lor, după ce au văzut că astfel le sunt protejate bunurile”, a  adăugat Constantin Netbai, administratorul Bazarului.

Intenţia conducerii Primăriei Suceava este de a extinde programul de supraveghere video la toate pieţele din municipiul reşedinţă de judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Camerele video din Bazar, spaima hoţilor.
 Vizualizări articol: 1460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Camerele video din Bazar, spaima hoţilor5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei