Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 dec 2012 - Anul XVII, nr. 285 (5190)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Amânare

Pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc nu se va deschide în această iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc nu va fi funcţională nici anul acesta, deşi lucrările la primul tronson sunt finalizate în proporţie de 80%.

Primarul municipiului de la poalele Rarăului, Mihăiţă Negură, a anunţat public că pârtia de schi nu va fi deschisă. „Cea mai mare parte a lucrărilor este finalizată, dar diferenţa de 20% ne împiedică să facem utilizabilă pârtia de schi. Toate problemele au apărut din cauza uneia dintre firmele care execută lucrări la acest obiectiv, SC Instcomp SRL Suceava. Nu ştiu dacă la mijloc e lipsă de bunăvoinţă sau de interes, cert este că din cauza acestui constructor nu putem da în folosinţă pârtia de schi”, a declarat Mihăiţă Negură.

Potrivit primarului din Câmpulung Moldovenesc, lucrările care au revenit celeilalte firme implicate în această investiţie, Acomin Deva, au fost finalizate în termen. Este vorba de telegondola care va asigura transportul turiştilor şi practicanţilor de sporturi de iarnă, dar pentru că pârtia nu va fi funcţională, autorităţile locale au decis să o pună în conservare până anul viitor.

În ceea ce priveşte lucrările care nu au fost finalizate, este vorba de zidurile de sprijin, asfaltarea parcărilor auto, montarea tunurilor de zăpadă şi clădirea administrativă care va deservi activitatea pârtiei de schi. De asemenea, nici bazinul de apă cu o capacitate de 9.000 de mc nu a fost încă finalizat, iar toate aceste neajunsuri împiedică autorităţile câmpulungene să  deschidă una din cele mai aşteptate investiţii din zonă.

 

Inaugurarea pârtiei, amânată pentru 2013

Lucrările la primul tronson al pârtiei de schi din Câmpulung Moldovenesc trebuiau finalizate pe 24 iunie 2012. În condiţiile în care unul dintre constructori s-a dovedit neserios, noul termen pentru inaugurare este vara anului 2013. „Noi am avut bani şi am făcut tot ce este omeneşte posibil pentru a avea funcţională pârtia de schi. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil”, a arătat primarul Negură.

Pentru că nu şi-a îndeplinit în termenul stabilit obligaţiile contractuale, firma Instcomp va avea de plătit penalizări, acestea ridicându-se în momentul de faţă la circa 100.000 de lei.

Valoarea primului tronson al pârtiei din Câmpulung Moldovenesc, care are o lungime de 2,7 km, se ridică la 78 de milioane de lei, în timp ce suma totală pentru această investiţie este de 107 milioane de lei, la o lungime schiabilă de 4,5 km.

Dacă primul tronson are şanse mari să fie finalizat anul viitor, al doilea tronson rămâne un vis nerealizabil, şi asta pentru că terenul pe care ar trebui construită partea superioară a pârtiei de schi se află în aria protejată „Natura 2000”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc nu se va deschide în această iarnă.
 Vizualizări articol: 1601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc nu se va deschide în această iarnă3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PREVIZIUNE trimis de
( 5 dec 2012, 13:47:41
ANUL 2013 DIN CATE SE PARE,VA FI UN AN CU GHINION PTR TALHARIMEA PROLETARA DIN PRIMARIA C-LUNG,LA ATATEA INVESTITII INUTILE PANA IN PREZENT,FAPTASII,COMPLICII SI PROTECTORII ACESTORA TREBUIE SA DECONTEZE JAFUL,
DOAR NU OR FI MAI CEVA CA NASTASE SAU PARLAMENTARII SI PATRONII AGATATI DEJA.
SE POVESTESTE CA NIMENI NU E MAI PRESUS DE LEGE,DAR CE E LA C-LUNG,NE DOVEDESTE CONTRARIUL.NU MAI SUNTEM DISPUSI SA DECONTAM NOI,CE FURA ALTII,SUB ATENTA SUPRAVEGHERE SI PROTECTIE A UNOR ASA-ZISE AUTORITATI,CU CARE IMPART PROBABIL CEEA CE FURA.
PANA SI VOINICUL HALAUCEAUNU,PRIVESTE TRIST IN BOASELE ZIMBRULUI SI SE MIRA CUM BIETUL MUNICIPIU A AJUNS LA STADIUL DE GUBERNA,IAR PANA LA STADIUL DE HAZNA SOVIETICA NU-I DECAT UN PAS.HALAL KAKALINKA!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei