Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 dec 2012 - Anul XVII, nr. 285 (5190)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rovinieta poate fi plătită de astăzi prin SMS, în reţeaua Orange

Şoferii pot plăti rovinieta prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS) începând de miercuri, doar în reţeaua Orange, numărul de telefon alocat fiind 7500, cu un tarif de 5 eurocenţi/mesaj.

Achitarea acestui tarif prin intermediul SMS a devenit posibilă de la finele săptămânii trecute, urmare a intrării în vigoare a prevederilor unui ordin al Ministrului Transporturilor. Plata poate fi efectuată în acest mod numai de către utilizatorii români şi numai pentru perioada minimă de utilizare, se arată într-un comunicat al Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).

Această facilitate de plată a rovinietei a fost dezvoltată şi pusă la dispoziţia utilizatorilor de CNADNR împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi operatorul de telefonie mobila Orange.

La achitarea tarifului, solicitantul (client cu abonament Orange sau client Orange PrePay) va transmite, prin SMS, la numărul 7500, numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei corespunzătoare tipului vehiculului şi va primi un SMS prin care va fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate şi cu privire la costul taxei şi cel total al tranzacţiei.

Clientul va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelaşi număr, a unui nou SMS cu textul "DA".

Ulterior, utilizatorul va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment în care va fi tarifat cu suma corespunzătoare rovinietei alese.

"Menţionăm faptul că în condiţiile în care utilizatorul nu cunoaşte sau nu este sigur de categoria rovinietei ce trebuie achiziţionată, are posibilitatea de a obţine această informaţie transmiţând la numărul 7500 în reţeaua Orange, prin SMS, textul INFO (tarif 5 eurocenţi/SMS trimis). Pentru informaţii şi detalii suplimentare privind achitarea tarifului de utilizare prin intermediul serviciului de mesaje scurte - SMS, va fi pus la dispoziţia clienţilor Orange, în cel mai scurt timp, numărul de telefon 1788 (număr cu tarif normal în reţeaua Orange), ce va putea fi apelat de luni până joi în intervalul orar 08:30 – 16:30 şi vineri în intervalul orar 08:30 – 14:00", se precizează în comunicatul Companiei de Drumuri.

Costul asociat emiterii rovinietei prin intermediul SMS pentru un auturism este de 2,74 euro, durata de valabilitate fiind de şapte zile. În cazul vehiculelor de transport marfă cu masa totală maximă admisă mai mare sau egală de 12 tone, cu minim 4 axe (inclusiv), preţul rovinietei pentru o zi este de 9,43 euro.

Pentru clienţii cu abonament Orange, la tarifele menţionate, în factura emisă, se adaugă TVA. Pentru deţinătorii de cartele PrePay - Orange, TVA se aplică la achiziţionarea creditului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rovinieta poate fi plătită de astăzi prin SMS, în reţeaua Orange.
 Vizualizări articol: 1392 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 23 voturi
Rovinieta poate fi plătită de astăzi prin SMS, în reţeaua Orange5.0523

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Important!!!!!!!!! trimis de
( 5 dec 2012, 20:08:35
Foarte putini dintre noi stim ca, la schimbarea numarului de inmatriculare al auto, din diverse cauze (terminare leasing, schimbare de proprietar etc) chiar daca ai achitat taxa de drum (rovigneta) si aceasta taxa este in vigoare in momentul schimbarii numarului de inmatriculare poti fi amendat (camerele de supraveghere ale Companiei Nationale a drumurilor Nationale te identifica dupa numar, nu dupa sertie sasiu).Pentru asta trebuie sa te prezinti la cea mai apropiata sectie judeteana a DN (drumuri nationale), in judet la Suceava si la Campulung mold si sa achitati 24,80 lei (cu tva inclus pentru un autoturism) pentru a se face modificarea in baza lor de date.
2.   Pragmatic trimis de
( 5 dec 2012, 20:18:00
....problema e ca la Suceava e foarte greu sa identifici sediul SNDN (Societatii Nationale de Drumuri Nationale) unde sa platesti aceasta taxa, e situata undeva la dreapta inainte de a urca pe pasarela ce la Itcani, firma e mica si se vede doar daca ai sofer si deja treci pasarela, te intorci, mai intrebi si poate ai noroc, la iInstitutia prefecrtlui de la Iulius Mall nu s-ar putea pune un afis pe geam si ev entual un functionar de la aceasta institutie care sa lamureasca oamenii si sa incaseze taxa?E chiar asa de greu sa usurezi viata unor contribuabili?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei