Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 dec 2012 - Anul XVII, nr. 285 (5190)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dieta sănătoasă care promite să-ţi remodeleze silueta în două săptămâni (I)

Votată recent de către doctori cea mai sănătoasă dietă din Statele Unite, cura DASH promite un abdomen mai plat în aproximativ două săptămâni fără să fie nevoie să ţii seama de calorii, să petreci ore întregi pe banda de alergare sau să recurgi la un regim excentric şi nesănătos.

Dieta DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension/ Abordări Dietetice pentru Oprirea Hipertensiunii) a fost concepută pentru a diminua presiunea sanguină şi nivelul de colesterol şi pentru a preveni diabetul. Totuşi, proprietatea ei uimitoare de a ajuta oamenii să piardă din greutate a transformat dieta în subiectul unui bestseller, scrie Daily Mail.

Regimul a fost dezvoltat de nutriţionistul Marla Heller şi este susţinut de Institutul Naţional pentru Inimă, Plămâni şi Sânge (din Statele Unite) şi Asociaţia Americană a Inimii.

 Într-un fragment din noua ei carte, "Soluţia DASH de a piede în greutate", Heller povesteşte cum dieta ei simplă îţi poate modela silueta în timp util pentru petrecerea de Crăciun, fără să numeri caloriile sau să urmezi un program chinuitor de exerciţii fizice.

  Spre deosebire de alte diete care pot avea efecte secundare asupra sănătăţii, a fost demonstrat ştiinţific că aceasta are şi proprietăţi benefice în acest sens, accelerând metabolismul şi antrenând apetitul pentru a rezista în faţa tentaţiilor calorice din timpul sărbătorilor.

Potrivit Marlei Heller, principiul dietei DASH este că în loc să numeri caloriile şi să te îngrijorezi în privinţa grăsimii, cel mai bun mod de a pierde în greutate este să te concentrezi pe tipurile de mâncare pe care le consumi, soluţia fiind să alegi proteine şi grăsimi sănătoase.

  Împărţită în două faze, dieta promite nu numai să ajute la pierderea în greutate, în special în zona abdomenului, dar s-a dovedit că reduce presiunea sanguină şi colesterolul, precum şi riscul de boli de inimă, stop cardiac şi diabet.

 

Faza întâi a dietei DASH (primele două săptămâni ale programului) constă într-o perioadă de tranziţie cu un consum redus de carbohidraţi concepută să regleze metabolismul.

 

Pentru primele 14 zile, trebuie să incluzi în fiecare masă principală (mic dejun, prânz şi cină) porţii moderate din următoarele trei grupe de mâncare. Ca reper, o porţie de carne, peşte şi pasăre ar trebui să fie de dimensiunea palmei. O mână plină de boabe de fasole, de nuci, de linte şi de mâncare din soia e măsura potrivită. Iar o porţie de brânză ar trebui să aibă mărimea unei cutii mici de chibrituri.

1. Mâncăruri bogate în proteine şi cu nivel redus de grăsime saturată:

Carne slabă
Peşte şi carne de pasăre
Fasole şi linte
Mâncare din soia
Brânzeturi de grăsime redusă
Ouă
Iaurt neîndulcit sau îndulcit artificial (un pahar mic pe zi)

 

2. Grăsimi sănătoase pentru inimă:

Avocado

Uleiuri vegetale, în special de măsline, de seminţe de rapiţă şi de nuci

Mâncărurile din această grupă conţin omega-3 şi grăsimi polinesaturate, despre care s-a demonstrat că, mâncate regulat, au efecte benefice asupra circulaţiei sângelui şi reduc riscul apariţiei bolilor cardiace.

 

3. Mâncăruri bogate în proteine care conţin grăsimi sănătoase:

Nuci (de preferat neprăjite şi nesărate) şi seminţe

Peşte gras precum somonul şi scrumbia

În plus, sunt recomandate jeleurile fără zahăr, cu gust de fructe - acesta va deveni substitutul fructelor şi al desertului. Toate legumele, cu excepţia celor cu amidon precum cartofii şi porumbul, sunt de asemenea nelimitate.

Astfel, mâncărurile bogate în amidon, în afară de fasole, sunt de evitat: pâinea, pastele, cartofii, toate mâncărurile prăjite în unt, alimentele cu zahăr (inclusiv fructele proaspete, îngheţate, uscate sau la conservă), alcool, băuturi cu cafeină, lapte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dieta sănătoasă care promite să-ţi remodeleze silueta în două săptămâni (I).
 Vizualizări articol: 1936 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 23 voturi
Dieta sănătoasă care promite să-ţi remodeleze silueta în două săptămâni (I)5.0523

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei