Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 dec 2012 - Anul XVII, nr. 285 (5190)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poliţistul Cristian Cioacă, ridicat de poliţişti de la locuinţa sa din Piteşti şi încătuşat

Miercuri, 5 Decembrie 2012 (18:57:08)

Poliţistul Cristian Cioacă, arestat preventiv, miercuri seară, pentru omor deosebit de grav, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, a fost ridicat de poliţişti de la locuinţa sa din Piteşti, încătuşat şi dus la sediul IPJ Argeş, de unde va fi preluat de către poliţiştii bucureşteni.

Poliţistul Cristian Cioaă a fost ridicat din apartamentul său situat la etajul al doilea al unui bloc de patru etaje din cartierul Banatului din Piteşti, primele indicii arătând că acesta îi aştepta în locuinţă pe oamenii legii, cu lumina stinsă şi bagajul făcut, să vină să-l ridice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Poliţistul a refuzat să facă vreo declaraţie jurnaliştilor aflaţi în faţa locuinţei sale.

Comisarul şef Dănuţ Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, a declarat că Cioacă nu s-a opus arestării şi că, în acest moment, se află în arestul IPJ Argeş.

"Imediat ce la noi la instituţie a venit mandatul de arestare, în urmă cu aproximativ 30 de minute, poliţiştii de la Serviciul Urmăriri au plecat imediat la domiciuliul lui Cristian Cioacă. El a fost ridicat din apartament, nu a opus rezistenţă şi, după ce ajunge în arestul IPJ Argeş, va fi preluat de către colegii noştri de la Bucureşti şi va fi condus la Direcţia de Cercetări Penale din Bucureşti", a mai spus Dinu.

Blocul în care locuieşte poliţistul Cristian Cioacă este situat la aproximativ o sută de metri de Poliţia municipiului Piteşti, insittuţia unde Cioacă şi-a desfăşurat activitatea ca ajutor al ofiţerului de serviciu.

Poliţistul Cristian Cioacă, principalul suspect în cazul uciderii soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, a fost arestat, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti, care a admis recursul procurorilor faţă de cercetarea sa în libertate, hotărâtă de Tribunal Bucureşti.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a admis recursul procurorilor faţă de decizia Tribunalului Bucureşti prin care a fost respinsă cererea de arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Cioacă. Procurorii formulaseră solicitarea în lumina unor noi probe care l-ar incrimina pe Cioacă.

Decizia CAB este definitivă.

Tribunalul Bucureşti (TB) a respins, în 28 noiembrie, cererea de arestare preventivă a poliţiştului Cristian Cioacă, principalul suspect în cazul uciderii Elodiei Ghinescu, dată dispărută din septembrie 2007.

În urma deciziei TB, Cioacă le-a declarat râzând reporterilor că s-au spus multe despre el şi că îl aşteaptă un copil acasă.

Tribunalul Bucureşti a susţinut, în motivarea deciziei din 28 noiembrie, că pronunţarea unei hotărâri declarative de moarte a Elodiei Ghinescu nu exclude în mod absolut ca aceasta să fie în viaţă, câtă vreme nu s-a putut constata în mod fizic decesul, astfel că instanţa a respins cererea de arestare a lui Cristian Cioacă.

În motivarea deciziei s-a mai precizat că achetatorii au găsit urme de sânge aparţinând Elodiei Ghinescu pe tocul pistolului lui Cioacă, găsit în torpedoul maşinii lui, pe mocheta din portbagaj şi în mai multe locuri din apartamentul lor, stabilind că poliţistul, după ce a ucis-o, i-a tranşat trupul, pentru a-l putea ascunde.

Anchetatorii au mai cerut încarcerarea lui Cioacă, însă, în lipsa cadavrului, solicitarea a fost respinsă.

Totuşi, în anul 2007, judecătorii instanţei supreme au reţinut infracţiunea de omor calificat şi au dispus ca măsură preventivă în cazul lui Cristian Cioacă interdicţia de a părăsi ţara. Cioacă a avut interdicţie patru luni, măsura nemaifiind prelungită de instanţă.

În 8 noiembrie 2011, avocata Elodia Ghinescu, dispărută în 29 august 2007, a fost declarată moartă, printr-o sentinţă a Judecătoriei Braşov.

În 7 februarie 2012, certificatul de deces al avocatei Elodia Ghinescu a fost eliberat, de către Primăria Câmpulung Muscel, după ce decizia de declarare a morţii acesteia a devenit definitivă şi irevocabilă, certificatul fiind depus la dosarul în care poliţistul Cristian Cioacă este cercetat pentru omor.

Între timp, în urma unei analize realizate cu un aparat achiziţionat de Poliţia Română în anul 2010, respectiv Crimelight, criminaliştii au descoperit pe pereţii dormitorului locuinţei Elodiei Ghinescu, sub zugrăveală, multe urme de sânge.

Şi în 2007, anchetatorii au găsit multe pete de sânge în locuinţa celor doi soţi, după ce acestea fuseseră spălate.

În lipsa cadavrului şi a unui certificat de deces a persoanei date dispărută, în 23 septembrie 2007, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât respingerea cererii procurorilor de arestare a lui Ciocă, dispunând însă interdicţia de a părăsi ţara în cazul acestuia. Dosarul avea atunci câteva zeci de pagini.

Cioacă şi-a susţinut nevinovăţia, în faţa judecătorilor, şi a spus că soţia sa îl înşela. "Eu încă imi mai aştept soţia acasă. Sunt sigur că o să apară. Nu am nicio legătură cu acuzaţiile ce mi se aduc", afirma atunci Cioacă.

Ulterior, el afirma în emisiuni televizate că soţia sa îi trimite mesaje din străintate, ba şi diverse cadouri.

Anchetatorii au pus sechestru asiguratoriu asupra imobilului Elodiei Ghinescu, astfel că soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, nu l-a putut înstrăina.

Între timp, criminaliştii au continuat să strângă probe. Astfel, au fost ridicate urme de sânge găsite în locuinţa lui Ghinescu, respectiv din dormitorul acesteia, în urma analizei Crimelight, au fost transmise Institutului Naţional de medicină legală, care a comunicat procurorilor, marţi, 27 noiembrie, faptul că ADN-ul corespunde avocatei Elodia Ghinescu.

Astfel, procurorii l-au convocat, miercuri, pe Cristian Cioacă la Parchet pentru a i se aduce la cunoştinţă noile probe, dar şi că s-a pus în mişcare acţiunea penală împotriva sa, precum şi că va fi cerută arestarea preventivă a sa.

Întrucât i-a fost respinsă solicitarea de a reveni în postul de ofiţer la Departamentul judiciar al IPJ Braşov, competenţa de a-l judeca pe Cioacă revine instanţei ordinare, respectiv tribunalului.

Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) din Braşov a dispărut de acasă la sfârşitul lunii august 2007. Soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, de la Poliţia din Argeş, a anunţat Poliţia despre dispariţia femeii abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei acesteia, timp în care bărbatul a apelat la cunoştinţe pentru a intra în corespondenţa electronică a avocatei, scopul fiind - potrivit acestuia - acela de a vedea cu ce bărbat se conversa.

Cioacă a spus că doar a căutat indicii cu privire la locul unde ar putea fi, el negând faptul că soţia sa ar fi moartă.

Anchetatorii au luat în calcul, din primele momente, varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioacă, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului.

Mai mult, în septembrie 2007, după două săptămâni de la dispariţie, anchetatorii au găsit într-o râpă haine având pete de sânge ale Elodiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţistul Cristian Cioacă, ridicat de poliţişti de la locuinţa sa din Piteşti şi încătuşat.
 Vizualizări articol: 752 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţistul Cristian Cioacă, ridicat de poliţişti de la locuinţa sa din Piteşti şi încătuşat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei