Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 nov 2012 - Anul XVII, nr. 277 (5182)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Nu doar politica este curvă. Uneori viaţa cu totul e curvă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

1. La cap de linie, fidelitatea

Minciuna e la fel de veche ca eternitatea. Eternitatea a fost descoperită de om, atunci când şi-a constatat vremelnicia. Eram, la 19 ani, pe peronul gării din Craiova. Aşteptam un tren pentru care plătisem bilet, spre Bucureşti. Rezemat de un stâlp, contemplam singurătăţile de pe chipuri. Chipuri puţine, lumea circula rar. O pereche mi-a confiscat atenţia. Ea, frumoasă, melancolică, desenând tristeţea de nevindecat a unei despărţiri. El, lăcrimos, Adonis lipit de o deznădejde sezonieră. Erau, poate, studenţi ca şi mine. Ea pleca la părinţi două zile. S-au sărutat lung până când trenul oprit s-a pus din nou în mişcare. Ea a urcat greu, dar sprintenă, nimerind scara. El s-a ţinut un timp după trenul în care încăpusem şi eu. Iată, mi-am zis, definiţia iubirii. Daphnis şi Chloe din Elada, puritatea unui sentiment neîncăput pe mâna falsului sufletesc. Fata, care se lipise ventuză de ochii mei, era simbolul unei aspiraţii. Fericit cel ce are o asemenea iubită. Am căutat-o cu ochii în tren dar n-am găsit-o. Era, ca amintire şi imagine a purităţii iubirii, în mine. Ajuns la Bucureşti, cărând din vagon un geamantan, preocupat de ce aveam de făcut, de trasee şi tramvaie, am uitat scena care mă robise, vasal sentimental al unei întâmplări cinematografice. Trăgeam, deci, pe peron, de valiza mea, când m-am lovit de o pereche care se pupa lung. Băiatul, pe care nu-l ştiam, ţinea de mijloc o fată care-mi părea cunoscută, iar ea îi încolăcise strâns, pătimaş, grumazul. S-au sărutat fără întrerupere până când eu mi-am dichisit, de pe o mână pe alta, bagajul, au suspinat lângă mine, care mă oprisem obosit, au – mai ales ea – lăcrimat ca la o reîntâlnire de după ani. El părea venit dintr-o lungă detenţie sufletească. Ea părea, în premieră, fericită. Ea părea ca acum două ore la Craiova. Acolo părea, despărţindu-se de celălalt, că se rupe de dragostea supremă. La Bucureşti, la capăt de linie, părea fericită ca şi când l-a reîntâlnit pe cel care întruchipa dragostea supremă. Definitivă, totală. Numai că băieţii, tineri şi frumoşi amândoi, păreau siamezi. Păreau acelaşi. Cum naiba de a ajuns ăla de la Craiova la Bucureşti înaintea trenului? Nu existau, atunci, elicoptere personale. Fericită fata care a crezut că lăsându-şi iubirea în gara plecării n-o mai regăseşte la destinaţie. A găsit-o. Diferenţele de nuanţă, frizură şi mimică erau imperceptibile pentru mine care-mi căram, derutat, geamantanul. Iubirea, la ambele capete de linie, era aceeaşi. Fericirea, identică. Gestica fetei nu se mişcase din calapod. Doar băieţii erau diferiţi.

 

2. Băsescu, umed de sinceritate

Scenă. Multă lume cată cu ochii spre dreptunghiul ei luminat. Un ins, să-i zicem Băsescu, vorbeşte tare, apăsat, convingător. Priveşte în ochi mulţimea chiar dacă un ochi al lui, nu e vinovat pentru asta, se uită câş. Laudă o persoană. O laudă cu privirea umedă de sinceritate. Emoţia îl sugrumă. Eşti, zice el într-un târziu, găsind o eliberare din omuleţ, cel mai bun, Petre. Petre Roman. Peste o săptămână, Petre e dărâmat, chiar de cel care-l lăudase, devine amintire şi reper de comparaţii nefericite. Să nu fiţi ca el, zice acelaşi care-l găsise cel mai bun, să nu faceţi ca acest nemernic. Eu, dacă nu eram eu să vă atrag atenţia şi să vă explic, hă, hă… Ceea ce căutaţi, moralitate, dragoste de ţară, cinste supremă şi un buric fără gunoaie în el sunt EU. Fleşcăită de emoţii, lumea aclamă. Îl pune şef pe denigrator peste amintirea celui înfierat. Cel mai bun Petre devine cel mai rău Petre. Unii spun că demascatorul ar fi un farsor, că a furat şi fură, că e nesătul în netrebnicii. Cine şi ce să mai creadă? Individul vorbitor, oblic şi chiaun şi chel, capabil să pupe şi să plângă, a devenit intangibil la bănuială. E deja reperul, e instituţia supremă.

Cele mai nedeflorate femei sunt, se zice, curvele. Himenul lor regenerează periodic, ca ciupercile după fiecare ploaie electorală. Băsescu este politica virginală care, cu rochia ei de mireasă, cucereşte mereu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nu doar politica este curvă. Uneori viaţa cu totul e curvă.
 Vizualizări articol: 3050 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 8 voturi
Nu doar politica este curvă. Uneori viaţa cu totul e curvă3.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Baba Tina si hemoroizii maidanezului.. trimis de
(27 nov 2012, 00:38:53
Zau frate Obere , cu tot respectul ,domnisorul Avram se straduieste cu osardie a ne arata ca dragostea eterna e cea dintre doua halte prafuite de marfare , matale te gasti surprins ca megiesa-ti Tina se perpeleste de vreo 20 de ani ,periodic la fix patru ani doara o prinde o footare ca lumea si permanent ramane cu onoarea nereperata desi jupanii responsabili i-o trag de fiecare data cu orice ocazie , in orice directie si din orice pozitie...???
Bine bre asa la mintea etilicului cronic , unde te trezesti de te framanti asa ca te ocoleste Eugenia , pe tine si poporul tau doara, doara ti-i vedea tara ca afara bre ?? nu vazusi nene ca generalul-kapitan cu jipanul de neam prost e permanent de serviciu la ocarmuire iar cand merge sa se culce raman de cart neamurile degenerate ? . Eu zic sa incerci ceva nu cu Eugenia ci cu Eutanasia , ca ai avea ceva mai multe sanse ca aici ai avdea avantaj fata de kapitan care o mierleste mai usor ca are de inchis numai un ochi si l-ai putea pacali in ultima clipita .
Acuma ,citind articolul aflai ca jeneralul e cam umed sau mai degraba mucegait la incheieturi ca vin spartul stanii si-i cu fasul rupt in dos si cascheta turtita, iar catanele ce-i rabuiau ciubotele-i rusesti din care-si hraneste putul gandirii, catanele zic , s-au risipit ha! ha!... ha , vorba lui..pe la vecini.
De aia banuii io ca si baba Tincasi isi pusese toate speranta in marinerul statut de ceva vreme de cand pardesiul mov nu mai e in cui si pantofii de crocodil nu mai sunt sub pat, da degeaba .. nu-i ramane decat drept consolare tavaleala din papusoiul intovarasirii facuta cu tractoristul devenit om mare dupa colectivizare sef de CAP si apoi sef de judet , dar ea inca spera sa-l mai gaseasca prin palatul parlamentului ca atunci a simtit ca era vrednic si dotat . Stiu eu ce sa zic...cum sa-l parafrazez pe nenea autorul .??? pai baba Tina nu si-o tragea intre halte ci intre alegeri iar daca n-o fi ..o face si ea la nevoie ca maidanezi cu hemoroizi..
2.   Romanii-si verifica fidelitatea odata la 4 ani trimis de
(30 nov 2012, 23:24:43
Orice nemultumire legata de fidelitate ar avea stimabilul Avram , nu poate sa nu observe cum periodic in sezoanele electorale stabilite acum la 4 ani , romanilor le vine asa un fior de bisericuta cand pe ulitele lor trec batalioanele romane ale candidatilor la ciolan. Bineinteles ,ca orice impartial ei au opinii partinice pe care le respecta cu fidelitate adica in schimbul unei sticle de ulei , o galeata sau o punga de fidea ca la asta m-am referit ... ca doar nu va fi trecut prin minte niscaiva chestii de onoare si etica .
Rezon .. ca e libertate de opinie !!!
In sezonul asta e cam seceta la fidele asa ca o sa asistam in ultima saptamana la ce nu a vazut nicicand democratia postvictorasai grija de copii, in mizerii si insulte. Vazand toate astea daca te mai miri ca cutare fatuca are la capatul de linie acari pupaciosi si fraieri dar fideli , nu-i decat un semn de derapaj al modului de perceptie a realitatii . Pe mine deja ma incearca un "vertige" si dupa cum ati observat nici nenea Ober nu se simte prea bine ca vazurati ce carabani la sudalme adresate nomenclaturii populisice cersetoare de voturi.
Daca da domnul si trecem alegerile , nene Obere si nu-i vant sau viscol prea mare si avem ceva papica poate ne facem ceva analize sa vedem daca nu am murit si noi nu stim. Vezi anunt-o pe coana Tina ca se baga ardei iuti la liber si gratis pentru cei ce voteaza cu popoul la popou si daca nu-si rezolva pana atunci problema ei cu violu' poate se miluieste cineva de-i vara un ardei, asa pentru atmosfera si liniste pana la sezonul urmator.
Ca gandii la asta , dar daca astia ce se dau castigatori au oarece asemenea ardei iuti prin programul electoral si nu-i observaram si dupa ce-i votam hasti ! ni-i vara pe dindos de optiunile noastre , crezi ca mai putem sa mai facem o revolutiune ... ia ganditi ... ca eu sunt confuz...poate ma lamureste cineva ... HELP !!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei