Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 dec 2012 - Anul XVII, nr. 285 (5190)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Urbanism

550 de parcări în cartierul rădăuţean Hipodrom

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă în ultimii ani problema parcărilor în mai multe zone din municipiul Rădăuţi a fost rezolvată prin amenajarea parcărilor de cartier, aceeaşi situaţie se va regăsi şi în zona Hipodrom, dacă deliberativul local va aviza pozitiv, în şedinţa de mâine, un proiect de hotărâre de Consiliu Local, proiect iniţiat de primarul Aurel Olărean.

Mai exact, pe agenda întrunirii a fost înscris un proiect cu privire la „aprobarea realizării unui număr de 550 de parcări de cartier în municipiul Rădăuţi – zona Hipodrom (strada Mihai Viteazul)”.

Directorul tehnic din primărie, inginerul Igo Sigi Koffler, a declarat: „În anul 2010 a fost stabilită, prin hotărâre de Consiliu Local, taxa de rezervare a locului de parcare la valoare de 100 lei/an, luându-se în considerare faptul că aceste sume sunt venituri ale bugetului local şi vor acoperi cheltuielile ulterioare pentru amenajarea altor locuri de parcare. Suma este una care poate fi suportată de proprietarii de autoturisme, mai ales că prin Regulamentul de organizare şi funcţionare şi prin acordul de rezervare se garantează faptul că locul de parcare nu va fi ocupat de alte mijloace de transport. Având în vedere numeroasele solicitări venite de la cetăţenii din zona Hipodrom, propun aprobarea realizării acestor parcări în limita bugetului aprobat cu această destinaţie, şi menţionez că există prevederi bugetare pentru 550 de parcări”. 

 

Olărean: Vor urma alte modernizări în mai multe cartiere din municipiu

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, spune că amortizarea acestor lucrări se va face foarte repede, în aproximativ trei-patru ani, urmând ca după încheierea acestei perioade primăria să aibă o sursă constantă de venit prin închirierea anuală.

„Aceste parcări şi cele realizate în ultimii doi ani fac parte dintr-un plan de modernizare şi de fluidizare a circulaţiei rutiere în municipiul Rădăuţi. Acestora li se adaugă pasajul CFR realizat în zona spitalului vechi, sensuri unice pe mai multe artere din localitate, treceri de pietoni modernizate, cât şi ruta care străbate centrul municipiului şi face legătura cu şoseaua spre Vicov-Putna. Vor urma alte modernizări în mai multe cartiere din municipiu, toate acestea pentru un oraş modern, pentru o aşezare care să se ridice la standardele anului 2012”, a precizat primarul Olărean.

În condiţiile în care proiectul va fi avizat pozitiv, primarul, prin compartimentele de specialitate, va duce la îndeplinire prevederile hotărârii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 550 de parcări în cartierul rădăuţean Hipodrom.
 Vizualizări articol: 803 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
550 de parcări în cartierul rădăuţean Hipodrom0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei