Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 dec 2012 - Anul XVII, nr. 285 (5190)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

ARD

Cristian Irimie anunţă că va susţine adoptarea Legii muntelui

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul Alianţei România Dreaptă pentru funcţia de senator în Colegiul nr. 1 Vatra Dornei – Câmpulung Moldovenesc – Gura Humorului, doctorul Cristian Irimie, a anunţat că vrea să susţină în Parlament adoptarea Legii muntelui. Fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Irimie a precizat că în discuţiile pe care le-a avut cu locuitorii din zona de munte a judeţului, aceştia i-au spus că principala problemă pe care o au este lipsa locurilor de muncă, dar că îşi doresc şi sprijinirea agriculturii şi zootehniei. „Totul se leagă de existenţa locurilor de muncă, pentru că din nefericire în toate cele trei oraşe din acest colegiu industria existentă anterior s-a terminat, iar preocuparea de bază a locuitorilor din zona montană a rămas creşterea animalelor, agricultura de subzistenţă practic, şi exploatarea pădurilor. Acum şi pădurea ridică o problemă, pentru că exploatările se fac de către firmele mari, iar oamenii au acces mai greu la resursele pădurilor. De aceea, oamenii din zona de munte a judeţului trebuie să fie sprijiniţi în special în cea înseamnă această Lege a muntelui”, a declarat Cristian Irimie.

El a adăugat că printr-o astfel de lege s-ar reglementa şi s-ar asigura o ordonare mai bună cu privire la cum vor fi exploatate pădurile, cum va fi încurajată dezvoltarea agriculturii şi zootehniei ecologice şi, nu în ultimul rând, se va realiza „o protejare a muntelui”.

„Este o perioadă grea, însă am constatat că oamenii de la munte se plâng mai puţin decât cei de la şes şi aşteaptă mai puţin să li se dea. Ei aşteaptă de fapt să fie sprijiniţi. Subvenţia pe animal, pe păşune, acestea sunt preocupările şi baza existenţei lor. Asta îi interesează în cea mai mare măsură.  Pe ei îi afectează că subvenţiile la lapte sunt mici, că subvenţiile la hectarul de păşune sunt relativ mici şi se acordă de multe ori discriminatoriu. Ar trebui stabilită o regulă şi ar trebui să se ştie foarte clar că aceste subvenţii nu sunt la mâna primarilor şi nu le dă primarul. Ele vin de la Uniunea Europeană, de la Guvern şi toată lumea este îndreptăţită să le primească”, a mai declarat Irimie. Candidatul ARD pentru funcţia de senator în colegiul de munte al judeţului a arătat că în calitate de viitor parlamentar va susţine revizuirea legislaţiei în baza căreia sunt acordate subvenţiile. Cristian Irimie a mai precizat că va solicita Guvernului României recalcularea şi creşterea subvenţiilor pentru agricultorii din zona de munte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cristian Irimie anunţă că va susţine adoptarea Legii muntelui.
 Vizualizări articol: 925 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cristian Irimie anunţă că va susţine adoptarea Legii muntelui5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   RECOMANDARE trimis de
( 5 dec 2012, 14:22:40
CE TREABA ARE JAFUL SIVIC CU JAFUL DIN SANATATE???
CAMPANIA ,D-LE DOCTOR,SE FACE DIN POARTA-N POARTA CUM FAC CEL UNGURIANSI CU CEL BALAN SI CU CEL ARDELEAN.LUATI PE TOVU CELALT SI SA VA VEDEM PE LA PORTI,DAR NU SA PRIVITI LUNG,PUTETI INCERCA CEVA NOU,CUM AR FI DE EX:
,,MAMA NU-I,TATA NU-I,NUMA' NOI SI CU BASESCU,
DA VO DOI,BARABUI!
IN 2003 ATI SUSTINUT REDUCEREA PATURILOR DIN SPITAL-VIS IMPLINIT MULT MAI TARZIU SI IN MAI TOATE SPITALELE DIN TARA.CRAI NOU-26 FEB-2003.
A URMAT AFACEREA MEDICOVER-2004.MAI DORITI SI VOTURI DIN ZONA???
2.   Recomandare trimis de
( 5 dec 2012, 14:34:01
Ca fost secretar de stat in guvernul PDL ati facut praf segmentul sanatatii.Ati inchis spitale si dispensare,ati vrut sa privatizati abuziv sectorul sanitar si ati vrut sa privatizati si medicina de urgenta pentru ca romanii sa plateasca si 112.Acuma spuneti de legea muntelui.Ehei,au fost altii inaintea d-voastra care au facut legea la taiatul padurilor.
În ultimul deceniu, în Moldova au dispărut două hectare de pădure pe zi.Suceava şi Neamţ vor avea nevoie de zeci de ani ca să se refacă la nivelul anului 1989. Judeţul Suceava, unde suprafaţa împădurită era, în urmă cu 17 ani, de 450.000 de hectare, a fost ţinta defrişărilor masive din ultimii ani.Nimeni nu ştie, cu exactitate, cât s-a tăiat în codrii din Suceava.

3.   Un sfat de la un nestiutor........... trimis de
( 5 dec 2012, 15:39:10
De obicei cind cineva vrea sa faca 2 treburi deodata,nu-i vin deloc bine
Nu era mai bine ca dl doctor s-o faca pe-a doctorul cum facea odata?sa aduca pe lume copilasi ca mai mare satisfactie v-a avea ,politica ptr.el e cam complicata.
Sau daca sta in umbra unora ,are mai mult de cistigat? mai multe lovele?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei