Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mai 2011 - Anul XVI, nr. 115 (4713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În aşteptare

Instanţa judecătorească va decide cine va creşte fetiţa abandonată la Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Instanţa judecătorească va decide cine va creşte fetiţa abandonată într-un container de gunoi în Rădăuţi. Directorul executiv al Protecţiei Copilului Suceava, Margareta Isăilă, ne-a declarat că instituţia pe care o conduce a făcut o sesizare instanţei de judecată cu propunerea înlocuirii măsurii speciale de plasament în regim de urgenţă cu plasament simplu la asistent maternal profesionist.

„Până ce instanţa judecătorească va lua o decizie în acest sens, părinţilor li s-a suspendat exercitarea drepturilor părinteşti asupra minorei. Instanţa hotărăşte dacă minora va fi încredinţată spre creştere tatălui, mamei, rudelor până la gradul IV sau fetiţa va rămâne în plasament la asistentul maternal profesionist”, ne-a explicat directorul executiv Margareta Isăilă. Tot ea a confirmat şi faptul că tatăl micuţei a declarat că are posibilităţi materiale în Anglia, unde ar vrea să-şi crească copilul, dacă instanţa îi va încredinţa fetiţa.

 

Copil abuzat

Fetiţa abandonată într-un container de gunoi în Rădăuţi, la sfârşitul săptămânii trecute, se află acum în grija statului. Bebeluşul, în vârstă de trei luni, va fi crescut, deocamdată, de un asistent maternal profesionist.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava a dispus instituirea măsurii speciale de plasament în regim de urgenţă la un asistent maternal profesionist, pentru că s-a considerat că fetiţa a fost abuzată. După ce a fost externată din Spitalul Municipal Rădăuţi – secţia de pediatrie, minora a ajuns în plasament la un asistentul maternal care mai are copii în creştere.

 

A doua şansă

Mama copilului abandonat într-un container de gunoi din cartierul rădăuţean Mihai Viteazul a fost transferată la o clinică de psihiatrie din municipiul Iaşi, după ce sâmbătă a fost internată la secţia Psihiatrie din Spitalul Municipal Rădăuţi. În cursul zilei de luni, tatăl fetiţei, Mihai C., de 35 de ani, s-a prezentat la Direcţia de Asistenţă Socială Rădăuţi, dar şi la Protecţia Copilului Suceava, unde şi-a exprimat dorinţa de a creşte copilul.

Tânăra din municipiul Rădăuţi este cercetată după ce şi-a abandonat fetiţa în vârstă de trei luni într-o geantă, într-o ghenă din oraş. Sâmbătă, în jurul orei 11:30, bebeluşul a fost descoperit de către un rădăuţean într-un container de gunoi menajer situat între blocurile 14 şi 16 de pe strada Mihai Viteazul din municipiul Rădăuţi. Salvatorul copilului abandonat este Constantin Ursu, agent principal la Poliţia oraşului Milişăuţi, care l-a găsit pe copil în buncăr şi a sunat mediat la 112. Mama copilului abandonat a fost identificată de Dan Diaconescu, locatarul unui apartament din vecinătatea locului unde se depozitează gunoiul menajer, când femeia a venit să-şi recupereze bebeluşul. În acel moment, locatarul a sunat la 112.

Fetiţa s-a născut pe 24 februarie, în Anglia, şi a fost adusă în ţară de mama ei, înainte de sărbătorile de Paşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Instanţa judecătorească va decide cine va creşte fetiţa abandonată la Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Instanţa judecătorească va decide cine va creşte fetiţa abandonată la Rădăuţi3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei