Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mai 2011 - Anul XVI, nr. 115 (4713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate

Campanie împotriva hipertensiunii arteriale în centrul municipiului Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva sute de rădăuţeni şi-au verificat ieri starea sănătăţii în cadrul unei acţiuni de măsurare a tensiunii arteriale şi de determinare a glicemiei, dedicată Zilei mondiale de luptă împotriva hipertensiunii arteriale, campanie desfăşurată sub sloganul „Verifică-ţi tensiunea arteriala - menţine-o la valori normale!”.

Iniţiativa a aparţinut Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, reprezentată la Rădăuţi de medicul Diana Iliescu, cu sprijinul Primăriei municipiului Rădăuţi, care a pus la dispoziţie foişorul din parcul central. Diana Iliescu, medic şef compartiment Promovare a Sănătăţii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, a declarat: „Pentru prevenirea hipertensiunii arteriale, ar fi bine să ţineţi cont de câteva recomandări. Menţineţi-vă o greutate normală, promovaţi o alimentaţie sănătoasă, cu consum scăzut de sare şi grăsimi, care contribuie la menţinerea sănătăţii inimii şi a vaselor de sânge, în bune condiţii! Fiţi activi! Zilnic, se recomandă 30 de minute de exerciţii fizice moderate, care au multiple beneficii. Nu consumaţi alcool! Renunţaţi la fumat!”.

Printre alte multe neajunsuri cauzate sănătăţii, fumatul accelerează procesul de ateroscleroză şi astfel duce la creşterea tensiunii arteriale. Medicul Diana Iliescu a mai arătat: „Consumaţi fructe şi legume zilnic şi peşte, de cel puţin două ori pe săptămână! Dacă aveţi hipertensiune arterială, nu o ignoraţi! Luaţi medicamente dacă este necesar şi medicul vă recomandă”. Scăderea tensiunii arteriale reduce riscul de boală cardiacă şi accidente vasculare cerebrale.

În judeţul Suceava, ca şi în întreaga ţară, hipertensiunea arterială înregistrează cifre în creştere. Astfel, după raportările medicilor de familie, dacă în anul 2009 s-au înregistrat aproximativ 8.600 de cazuri, în anul 2010 s-a ajuns la aproape 9.200 de cazuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie împotriva hipertensiunii arteriale în centrul municipiului Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1122 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Campanie împotriva hipertensiunii arteriale în centrul municipiului Rădăuţi1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei