Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mai 2011 - Anul XVI, nr. 115 (4713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FEN reclamă Guvernul la Comisia Europeană pentru neexecutarea unor hotărâri judecătoreşti definitive

Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) a trimis Comisiei Europene o plângere împotriva Guvernului, pentru nerespectarea unor hotărâri judecătoreşti, semnalând grave încălcări ale Convenţiei drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale precum şi ale protocoalelor adiţionale la această convenţie.

FEN şi-a întemeiat plângerea pe art.6 alin.1 din Convenţie privind accesul la justiţie pe care Guvernul României nu l-a respectat, având în vedere neexecutarea unor hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile pronunţate de instanţele din România în favoarea salariaţilor din învăţământ, membri ai FEN, potrivit unui comunicat al federaţiei.

"Guvernul, prin actele normative emise, a încălcat toate drepturile angajaţilor. Întrucât în România nu ne mai putem apăra drepturile, nici măcăr în justiţie, am hotărât să ne adresăm organismelor internaţionale. Sperăm ca forurile europene să ia notă de această stare de fapt, inadmisibilă într-un stat de drept şi să oblige Guvernul să respecte drepturile salariaţilor câştigate în instanţele de judecată precum şi convenţiile internaţionale la care România a aderat", a declarat preşedinte FEN, Constantin Ciosu, citat în comunicat.

ICCJ a admis, la începutul lunii aprilie, recursul în interesul legii formulat de procurorul general privind aplicarea Legii 221/2008 referitoare la creşterile salariale în Educaţie, cadrele didactice având astfel dreptul la plata diferenţelor dintre drepturile salariale cuvenite potrivit OG 15/2008, aprobată prin legea 221.

Doar Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ preciza că sunt 7.000 de hotărâri judecătoreşti irevocabile pentru reîncadrare potrivit Legii 221/2008 şi peste 50.000 de procese pe rol, iar nerecunoaşterea acestor reîncadrări pe posturi şi a majorărilor salariale obţinute prin hotărâri irevocabile reprezintă o nerespectare a rolului pe care îl are un cadru didactic în educaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FEN reclamă Guvernul la Comisia Europeană pentru neexecutarea unor hotărâri judecătoreşti definitive.
 Vizualizări articol: 1052 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FEN reclamă Guvernul la Comisia Europeană pentru neexecutarea unor hotărâri judecătoreşti definitive0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei