Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mai 2011 - Anul XVI, nr. 115 (4713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mai puţini

Aproximativ o mie de cultivatori de teren nu au mai solicitat subvenţii în acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul cultivatorilor de teren agricol care au solicitat subvenţiile de la UE în acest an este mai mic cu aproximativ 1.200 de persoane comparativ cu 2010, situaţie valabilă după centralizarea numărului de dosare depuse până pe 16 mai inclusiv, ultima zi în care s-au depus cereri. În intervalul 17 mai – 11 iunie, agricultorii pot depune în continuare cereri, dar cu penalizări de 1% din valoarea subvenţiei pentru fiecare zi de întârziere, astfel că în acest interval este de aşteptat ca numărul de noi dosare să fie mic.

În cifre, anul trecut, 56.870 de fermieri au solicitat banii de la UE pentru terenul agricol lucrat, în timp ce în acest an, până în ultima zi în care s-au preluat dosare fără penalizări, s-au centralizat 55.604 cereri, prin care se solicită subvenţii pentru aproximativ 205.800 de hectare de teren agricol.

„Per ansamblu, în acest an estimăm că vor fi ceva mai puţini beneficiari. Pe de o parte putem vorbi de fenomenul de îmbătrânire al agricultorilor, unii neavând cum să-şi mai lucreze terenurile. Există însă şi un aspect pozitiv, în judeţ simţindu-se o oarecare tendinţă de comasare a terenurilor, care sunt lucrate de arendaşi, condiţii în care este normal ca şi numărul de beneficiari să scadă treptat”, a declarat Angela Coroleucă, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Suceava.

La capitolul mari cultivatori de teren, APIA a înregistrat un număr de 200 de cereri, prin care se solicită subvenţii pentru suprafaţa de aproximativ 35.000 de hectare de teren.   

Subvenţiile de la UE pentru terenul agricol se acordă doar celor care lucrează pământul, în cazul arendaşilor banii ajungând la aceştia din urmă. Anul trecut, spijinul standard pe suprafaţă a fost de 80,36 euro la hectar, la care s-a adăugat suma de 50,64 euro, acordată prin plăţile naţionale directe complementare. În cazul cultivatorilor de teren din zonele montane defavorizate, valoarea ajutorului financiar a ajuns la 90 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ o mie de cultivatori de teren nu au mai solicitat subvenţii în acest an.
 Vizualizări articol: 584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproximativ o mie de cultivatori de teren nu au mai solicitat subvenţii în acest an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Agricultura de mana a doua. trimis de
(18 mai 2011, 11:56:02
Deci pana la urma a scazut suprafata cultivata sau a crescut? Cati i-au banii si lasa pamantul parloaga? Comasarea e ceva normal, numai ca se produce prea tarziu, iar guvernul nu sprijina cu nimic, eventual vin americanii sa ne invete meserie. Ati distrus IUPS-ul si IMUS-ul cand acum se cer utilaje si noi le aducem de la italieni.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei