Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mai 2011 - Anul XVI, nr. 115 (4713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În câteva luni

Hoţii din casele de la Şcheia, prejudicii de aproape 55.000 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Nu mai puţin de şapte indivizi, toţi din comuna Şcheia, au fost trimişi în judecată, fiind acuzaţi că, în câteva luni, au dat mai multe spargeri din locuinţe, fapte cu un prejudiciu estimat la aproximativ 55.000 de lei.

Dumitru Vizitiu Paicu (29 de ani), Ovidiu Vasile Zlotar (27 de ani), Vasile Sabin Cuţitariu (27 de ani), Benone Rîpă (20 de ani), Vasile-Gheorghiţă Lungu (28 de ani), Laurenţiu Romeo Stancu (22 de ani) şi Dumitru Marius Murariu (32 de ani) au fost daţi pe mâna judecătorilor pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi distrugere.

Potrivit anchetatorilor, în perioada septembrie 2010 – ianuarie 2011, cei şapte au săvârşit mai multe furturi şi distrugeri din case aflate în comuna Şcheia.

Printre imobilele călcate de hoţi se numără şi cel al fostului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava (2004-2008), Stela Acatrinei. Din locuinţa acesteia, doi dintre inculpaţi au furat, în perioada 18-20 decembrie 2010, produse alimentare, băuturi alcoolice, îmbrăcăminte, bijuterii, parfumuri şi produse cosmetice, valoarea prejudiciului fiind estimată la circa 30.000 de lei.

 

Muncă de luni de zile, distrusă de hoţi într-o noapte

Majoritatea caselor sparte erau în construcţie şi se află pe imaşul satului Şcheia. Printre păgubiţi, susţin anchetatorii, se numără şi Samoil Ilaş (33 de ani).

Tânărul, lucrător la o spălătorie auto, şi soţia sa, angajata unui hipermarket, încearcă de aproape trei ani, din ce reuşesc să pună deoparte, să-şi ridice o casă pe imaş la Şcheia.

Spre sfârşitul lunii ianuarie a.c. şi-a găsit casa devastată. Patru dintre inculpaţi au intrat în garaj pe o uşă improvizată şi de aici, după ce-au distrus cu o rangă o uşă metalică, în locuinţă.

I-au spart uşa de la garaj, apoi cea care dă în hol, cu trei încuietori, şi au început să-i distrugă prin casă. I-au smuls ţevile de cupru şi cablurile, ţevile de la centrală, i-au distrus panoul electric, i-au distrus în câteva minute mare parte din ceea ce muncise în ultimele luni.

“Au furat cupru de câteva sute de lei şi mi-au făcut distrugeri de vreo 6.000 de lei. Vecinei de la vale i-au spart casa de 11 ori, lui frate-miu de două ori, magazinul din zonă o dată la lună este spart”, mărturisea Ilaş.

Unui alt păgubit i-au provocat în casa în construcţie pagube de aproape 10.000 de lei. I-au distrus instalaţia electrică şi instalaţia de încălzire confecţionată din ţeavă de cupru, prin ruperea mai multor bucăţi de ţeavă pe care le-au sustras (aproximativ 150 de metri), împreună cu cinci distribuitoare din bronz.

Marfa furată ajungea de fiecare dată la centrele de colectare a materialelor feroase.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hoţii din casele de la Şcheia, prejudicii de aproape 55.000 de lei.
 Vizualizări articol: 1730 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hoţii din casele de la Şcheia, prejudicii de aproape 55.000 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Legea araba trimis de
(18 mai 2011, 19:35:17
Ar trebui,s-ar impune aplicarea unei legi asemanatoare cu cea de la arabi,hotilor prinsi li se taie o mana,pt inceput.Ceea ce este interesant e ca mana nu se taie oricum si dupa o anumita regula,sa se vada motivul taierii mainii,sa nu se confunde cu un accidentat.Eu sant absolut convins ca s-ar stopa jafurile,in primul rand hotii ar deveni inapti pt a mai fura,iar posibilii doritori ar fi descurajati.Parerea mea.Atata timp cat ei merg la puscarie ca la pension,ba mai mult acolo se specializeaza,fenomenul nu va fi eradicat,dimpotriva chiar.
1.1  RE: Legea araba trimis de
(19 mai 2011, 02:03:52
Si pe urma sa ceara ajutor de handicap sau cum?
Oricum ai da-o tot iese prost: daca-i închide platesc contribuabilii, daca-i lasa ciungi tot contribuabilii platesc! Mai bine sa-i prinda politia la furat, hotii sa nu raspunda la somatie si sa fie împuscati (de preferinta mortal): ma ofer sa platesc gloantele!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei