Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mai 2011 - Anul XVI, nr. 115 (4713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rugăciune de mulţumire

În orice împrejurare te-ai afla, de bucurie, de întristare, lipsă ori bunăstare, înalţă gândul smerit şi inima curată către Dumnezeu, aducându-I laudă, mulţumire ori cerere, şi El, Care ascultă chemările sincere şi curate, nu te va trece cu vederea.

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Dumnezeule a toată milostivirea şi îndurarea, Care ai nemăsurată milă, nespusă şi neajunsă iubire de oameni, căzând acum către a Ta slavă, cu frică şi cu cutremur, aduc Ţie mulţumire pentru binefacerile de care m-ai învrednicit pe mine nevrednicul robul Tău.

Te slăvesc, Te laud şi Te cânt ca pe un Domn, Stăpân şi Făcător de bine.

Şi iarăşi căzând înaintea Ta, îţi mulţumesc şi cu smerenie mă rog nemăsuratei şi negrăitei Tale milostiviri, ca şi de acum înainte să-mi dăruieşti faceri de bine, ca să sporesc în dragostea de Tine şi de aproapele meu.

Izbăveşte-mă de tot răul şi necazul.

Dăruieşte-mi linişte şi mă învredniceşte ca în toate zilele vieţii mele totdeauna mulţumire să-Ţi aduc şi să grăiesc şi să cânt cele preabune Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor.

(sursa: http://ramurainflorita.blogspot.com/2010/04/rugaciune-de-multumire.html)
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rugăciune de mulţumire.
 Vizualizări articol: 2481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Rugăciune de mulţumire5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(18 mai 2011, 11:03:06
În mijlocul autoironiei generale
Religia ne persiflează ( în numele ,, iubirii ’’ )
Prin ,,tonuri ’’ actuale dar arhetipale
Îţi cere să nu filtrezi prin procesul gândirii

Religia e ,, părtăşie ’’ , tradiţie şi bani
Iubirea .. şi’a pierdut-o prin repetiţie
Armonia’i promovată de Viorica din Clejani
Şi’n ortodoxie şi’n .. fiecare abaţie

Distanţa dintre noi şi Domnul nu’i cerul
Suntem la un cuget depărtare , doar
Ne e frică , FRICĂ , să descoperim adevărul
Ferecându-ne sufletele c-un ruginit fermoar

Tot ce-a fost curat şi frumos am batjocorit
Făcând rechizitoriul creştin să fie .. ipocrit
1.1  RE: * trimis de
(18 mai 2011, 11:15:06
O:-)
2.   Aba Osana Maranata trimis de
(18 mai 2011, 11:18:43
angel

not worthy

[-O
3.   Eu nu mai cred in dumnezeu de cava timp.. trimis de
(18 mai 2011, 11:54:25
daca cineva imi poate demonstra ca este dumnezeu eu ma inclin acelei persoane..am avut de tras f multe in viata, m-am rugat...degeaba... dumnezeu (daca este), a facut asa cum au vrut altii...m-a trantiti alaturi de cei ce mi-au facut rau...spre marea bucurie a lor....culmea e...ca m-au lovit oameni pe care i-am ajutat in viata....de aici trag concluzia ca d-zeu mai spun o data,....daca este...ajuta pe cei ce fac rau nu bine.....ve-ti spune de viata de apoi...ca acolo se plateste....nu s-a intors nimeni de acolo ...pana una alta vedem aici oameni care nu masi pot de bine care isi etaleaza fericirile si banii prin biserici si oameni batuti de soarta care mai spera in minuni..si care pe zi ce trece isi dau seama ca d-zeu e pt cei bagati si cei rai..toti spun ca d-zeu pedepseste pe cei buni...asta nu o inteleg...cu cei rai ce face? va spun eu le da voie sa-i distruga pe cei buni..
3.1  RE: Eu nu mai cred in dumnezeu de cava timp.. trimis de
(18 mai 2011, 12:22:50
dragă ANGELICA_PPSC,iertarea nu e ca o sărbătoare evreiască (să treacă fără s-o simţi),când un copil îţi greşeşte ce faci , îl renegi ? sigur,poţi face şi asta dar ce spune despre tine când nu vezi dincolo de un crochiu al feţei ? ( aa , şi o rugăminte , dacă-mi permiţi : Dumnezeu dacă ar scrie despre tine undeva'ntr'o carte a destinuluidont tell anyone ar face-o folosind ,,A''-ul MARE (de la Angelica) .P.S. şi eu cred că lecţia supremă a inteligenţei e scepticismul dar...thinking când pierzi din vedere scopul ceea ce vezi sunt obstacolele
4.   Pt tine ABCDAR...iti scriu numele cu majuscule..du trimis de
(18 mai 2011, 12:46:57
asa o fi...dar eu stiu ca daca ai 100 de copii si esti un parinte bun le dai la toti la fel...nu-l lovesti si tu pe cel pe care-l lovesc si fratii lui...eu m-am rugat vreo 30 de ani...timp in care cei ce mi-au facut viata un calvar de distrau...m-am rugat pt binele meu.....bine pe care nu l-am avut nu o sa-l am...niciodata..tu, daca bati la o usa si nu ti se deschide mai bati...sigur nu...pt ca acolo ori e cineva si nu vrea sa-ti deschida ori nu-i nimeni...in ceeca ce priveste renegarea...daca e dumnezeu sigur nu ma vade nici acum cand il hulesc cum nu m-a vazut nici cand m-am rugat.....daca el m-ar fi ajutat eu i-as fi iertat pe cei ce mi-au distrus viata..
4.1  RE: Pt tine ABCDAR...iti scriu numele cu majuscule..du trimis de
(18 mai 2011, 12:55:01
angel
not worthy
i dont want to seenot listening
feeling beat up
i dont know
5.   Of..of.. trimis de
(18 mai 2011, 12:58:56
Draga angelica,1. pentru a-ti acorda cineva ajutorul, trebuie intai sa i-l ceri, cu inima sincera si smerita; 2. iar pentru ca acel cineva sa ti-l dea trebuie sa-l meriti. Am sa apelez la sinceritatea ta si sa te intrebi:1. De cate ori ai apelat la ajutorul lui Dumnezeu in rugaciunile pe care le rostesti dimineata si seara??
2. Ce ai facut TU ca Dumnezeu sa-ti asculte rugaciunile??, Duminica mergi la biserica?, postesti dupa a ta putere in cele 4 posturi, te rogi dimineata si seara, faci bine dupa putere? s.a.m.d....Daca te incadrezi catusi de putin in cele de mai sus, Mantuitorul Hristos ce spune??: Cereti si vi se va da, bateti si vi se va deschide, s. a. Daca nu faci cele de mai sus, tu sau eu, sau altul, meritam oare sa ne implineasca nevoile si sa ne mearga bine in viata??
P.S. "Cautati mai intia Imparatia lui Dumnezeu si celelalte vi se vor adauga voua!"
6.   ..of trimis de
(18 mai 2011, 13:07:37
Dumnezeu nu trebuie demonstrat, nu este un exercitiu matematic, nu se deduce prin metode rationale.
Si inca ceva: spui ca te ai rugat 30 de ani. Daca tu negi existenta lui Dumnezeu Dumnezeu, CUI TE_AI RUGAT???
7.   Pt CR111 trimis de
(18 mai 2011, 13:12:02
lui dumnezeu m-am rugat dar cand am vazut ca nu am nici un rezultat am concluzionat...nu este sau nu vrea sa ma ajute...de ce sa mai cred in el. relatia cu dumnezeu e ca o pritenie intre doi oameni...daca nu te ajuta prietenul la nevoie nu-ti mai e prieten.....
8.   Pt tineCR111... trimis de
(18 mai 2011, 13:27:51
toate astea le-am facut timp de 30 de ani plus f multe jerfe..am crezut ca-mi va da...si cand eram sigura ca am imi lua...exact ca si cum eu ti-as promite ca-ti dau ceva ce tu iti doresti f mult iar cand pui mina pe acel lucru ti-l iau.,.eu m-am rugat cu lacrimi in ochi si cu smerenie iar cand ma ridicam din genunuchi mai primeam o lovitura de la cei ce mi-au distrus viata...30 de ani m-am rugat si apoi 3 anu m-am gandit daca sa mai cred sau nu...mi-am dat seama ca nu are rost...cei ce mi-au facut viata praf...nu se roaga...dar imi spun mie..."asa a vrut dumnezeu si maicuta domnului" ....daca ei spun ca dumnezeu si maicuta domnului mi-au vrut raul, la ce sa ma mai rog?
9.   Pt tine angelica trimis de
(18 mai 2011, 13:48:55
Dumnezeu are cu fiecare din noi "un plan".Fiecaruia din noi ne -a dat cate o cruce de purtat. Pt unii mai grea, pt altii mai usoara, asa cum plata, la sfarsit, va fi pentru unii mai mica iar pentru altii mai mare. Daca tu spui ca ai avut in viata parte numai de necazuri, inseamna ca,(suna paradoxal, dar nu este) Dumnezeu te iubeste mai mult si iti pune la incercare rabdarea, caci tot el spune :"Cine va rabda pana la sfarsit , acela se va mantui", pregatindu-ti o cununa mai mare. Gandestete la Mantuitorul Hristos cat a suportat pentru noi: batai, scuipari, umiliri, rastignire pe cruce, desi nu avea nici un pacat. Un alt exemplu, cel mai mare probabil din Vechiul Testament, este Iov. Citeste si te minuneaza pana unde merge rabdarea unui om cu iubire si credinta nestramutata in Dumnezeu. Citeste si vietile apostolilor, toti au fost torturati pana la moarte, in afara de Apostolul Ioan.
Parerea mea este sa nu dai cu piciorul la ce ai castigat pana acum (rabdare) ca azi maine nu mai suntem, si apoi urmeaza Judecata. Cu tine Dumnezeu are scop mai inalt.
10.   @Angelica_Ppsc trimis de
(18 mai 2011, 13:54:05
Observ ca necredinta ta in Dumnezeu nu vine ca un rezultat al intelegerii corecte a divinitatii si "mecanismului" religiei crestine. Ai spus: "lui dumnezeu m-am rugat dar cand am vazut ca nu am nici un rezultat am concluzionat...nu este sau nu vrea sa ma ajute...de ce sa mai cred in el. relatia cu dumnezeu e ca o pritenie intre doi oameni...daca nu te ajuta prietenul la nevoie nu-ti mai e prieten".
Atat timp cat nu intelegi cine este Dumnezeul crestin, care este relatia Lui fata de oameni si ce urmareste de la ei, cred ca parerea ta asupra inexistentei Divinitatii este superficiala.
Crede-ma multi dintre crestinii cu numele se afla in situatia ta. Au creata falsa impresie ca Dumnezeu este Cel care iti rezolva orice problema, iti face parte de o viata imbelsugata, fericita, iti distruge toti dusmaniihappy , atat timp cat noi ne rugam in vreme de nevoie, ori tinem niste ritualuri.. Fals. In plus, sa-l numeste pe Dumnezeu prieten nu e chiar adecvat. Nu zic ca e fals ci doar neadecvat. Singurul om pe care Dumnezeu L-a numit prietenul Sau a fost Avraam din V.Testament. Poti documenta sa vezi de ce. Partea cu necazurile pe nedrept...ia exemplul lui Iov, tot din V. Testament. Priveste lucrurile care se intampla in viata unui om(bune&rele) ca o masina de polizat. In final trebuie sa iasa un lucru stralucitor si frumos, care in cazul nostru sa reflecte Slava Lui Dumnezeu si faptul ca ne-am implinit scopul pe acest pamant ca niste copii vrednici. Binecuvantarile Lui Dumnezeu nu vin cand vrei tu iar nimeni nu are promisiunea unei vieti pline de fericire. Scopul care primeaza peste toate este ca la final sa auzi "Bine rob bun si credincios [...], intra in bucuria stapanului tau". Asta e Dumnezeul crestin. Ai de ales..iti place sa crezi in El sau nu..frumusetea este ca alegerea e a noastra happy all the best
11.   Pt CR111 trimis de
(18 mai 2011, 15:06:32
PROBABIL VB ASA PT CA, CU TINE ARE UN PLAN MAI BUN , TI-O FI DAT O CRUCE DE HARTIE...VREAU SA-TI SPUN CA EL E TATAL NOSTRU...EU STIU CA UN TATA DACA ISI IUBESTE COPILUL NU-L BATE LA NESFARSIT...NU-L OSANDESTE LA NESFARSIT...NU-I LASA PE ALTI SA-SI BATA JOC..RABDARE AM AVUR 30 DEANI....ANI IN CARE M-AM RUGAT CONTINUU...ALTII SE DISTRAU EU MA RUGAM...EI SUNT BINE EU RAU, EI MI-AU DISTRUS VIATA..SA LE MAI DEA LOR CRUCEA MEA SA VAD DACA O POT DUCE..ORICUM EU NU VOI MAI CREDE NICIODATA AM VAZUT CU OCHII MEI MULTE IN VIATA ASTA CARE M-A FACUT SA CRED CA E O FORTA DAR NU CEVA CE AJUTA....SAU AJUTA PE CEI CARE FAC RAU....CUM PORTI CATALOGA UN OM CARE MERGE LA BISERICA SI SE ROAGA PT RAUL TAU IAR DUMNEZEU II INDEPLINESTE DORINTA...SAU MAI RAU LATESTE UN PREOTE SA TE JIGNEASCA?
12.   Pt. SIRJERKALOT... trimis de
(18 mai 2011, 15:17:04
Da-mi voie sa-mi exprim admiratia si sa te felicit pt modul in care gandesti! Sunt un cititor constant al ziarului si imi gasesc mereu ceva timp sa spicuiesc si comentariile,asadar le-am urmarit si pe ale tale de-a lungul timpului!
Daca aveam unele indoieli asupra unor aspecte din gandirea ta,acum,dupa ce ai comentat la acest articol...s-au cam spulberat! Nu stiu ce varsta ai(banuiesc ca aprox 25) dar tine-o tot asa,nu inceta sa urci...Bravo!
p.s rog pe cei care inca nu au deslusit tainele gramaticii sa se apuce...e atat de urat cand te apuci sa citesti un comentariu si incepe sa iti placa cum gandeste persoana respectiva,te loveste in moalele capului cand il vezi ca pune cratima exact aiurea....scuze Sir ...
12.1  RE: Pt. SIRJERKALOT... trimis de
(18 mai 2011, 22:34:48
Multumesc de apreciere.
13.   PT SIRJRKALOT trimis de
(18 mai 2011, 15:21:42
EU NU AM CERUT BOGATII, EU AM CERUT CEEA CE DUMNEZEU LA LASAT PE PAMANT...NE RUGAM LA EL SA NE DEA CEEA CE EL A LASAT SA FIE PE ACEST PAMANT...DA..INTRADEVAR EU NU-L POT NUMI PRIETEN...PT MINE ESTE CEL MAI MARE DUSMAN...A FACUT CU MINE CUM AU VRUT ALTIII
MA REPET...M-AM RUGAT 30 DE ANI IAR 3 ANI AM ANALIZAT DACA MAI ARE ROST SA MA MAI ROG SA MAI SPER...SI AM AJUNS LA CONCLUZIA CA ATATA TIMP CAT MIE NU MI-A DAT CEEA CE ARE TOATA LUMEA SI ASTA PT CA ASA SI-AU DORIT ALTII NU MAI POT CREDE .....STII CE INSEAMNA TU SA FII BOLNAV IAR CEI CARE TI-AU DISTRUS VIATA SA-TI SPUNA"DEABIA ASTEPT SA REALIZEZ.....UN UNUMIT LUCRU....SA CRAPE CEI CE NU AU?......CUM SA MAI CRED IN D-ZEU...CAND LOVESTE IN MINE ODATA CU DUSMANII MEI?CRED CA ESTI UN OM REALIZAT CARE ARE DE TOATE DE AIA VB ASA......SIGUR!!!!!!!!!!!
13.1  RE: PT SIRJRKALOT trimis de
(18 mai 2011, 22:37:18
Este alegerea ta sa crezi sau nu. Tot ce iti doresc este ca motivele pt. care crezi sau nu, sa fie foarte intemeiate si bazate in prealabil pe o cunoastere adevarata a lucrurilor, inclusiv a ceea ce reprezinta Dumnezeu. Numai bine.
14.   Si... trimis de
(18 mai 2011, 15:24:19
Angelica,nu mai scrie cu majuscule,e deranjant.....(D-zeu vede bine ...) intelegem frustarea si dezorientarea ta. Cauta Jurnalul Fericirii si fa neaparat ce a facut romanul Dumitru.....O sa iti dai tu seama de acolo....
p.s poti sa te rogi 30 de ani si degeaba sau poti sa te rogi CU ADEVARAT 30 de minute si e DEAJUNS..uneori.....
15.   Pt CIPARU trimis de
(18 mai 2011, 16:34:05
TOATE SUNT POVESTI...POVESTI DE ADORMIT COPIII..FERICITI SUNT CEI CE AU TOT CE A RANDUIT ASA ZISUL DUMNEZEU...CARE A UITAT CA TOTI SUNTEM ASA ZISA LUI CREATIE SI AVEM DREPTUL SI LA UN PIC DE FERICIRE......
EU M-AM RUGAT 30 DE ANI CU ADEVARAT, DIN SUFLET SI CU CREDINTA....DACA ERA MA AJUTA....DUMNEZEU ...DACA ESTE ...VEDE SI PROBABIL SE BUCURA CA LE-A IMPLINIT DORINTELE ALTORA IN CEEA CE PRIVESTE PERSOANA MEA...FRUSTRATA AM FOST CAND M-AM RUGAT SI NU AM PRIMIT. ACUM STIU CA NU MAI AM LA CE MA RUGA SI LA CE SPERA....
16.   PT CIPARU trimis de
(18 mai 2011, 16:44:37
SUNT SIGURA CA TU AI FACUT CA ROMANUL DUMITRU....MA FACI SA RAD....INTRA IN INTERIOR.....NU VB DIN EXTERIOR......TOATE ASTEA SUNT DOAR PT IMBOGATIREA ALTORA SPRE PROSTIREA ALTORA.....AI VAZUT PE PROTV ROMANIA TE IUBESC??????????????CE FACE SI POMOHAI SI VRAJITORUL IN NUMELE LUI DUMNEZEU???????????PROBABIL EI STIU CA NU E SI NU AU CUI PLATI PT ASA ZISELE LOR PACATE.......
16.1  RE: PT CIPARU trimis de
(18 mai 2011, 17:09:08
la urma urmei LIBERTATEA înseamnă şi să spui Nu ( sau , poate , mai ales ) aşa cum spui Nu atunci când refuzi să participi la vot (şi votează în locul tău ,,cine trebuie'' da' asta'i altă discuţie) aşa poţi spune NU celor ce-ţi spun că ăsta-i drumul pe care trebuie să mergi iar tu (cu toată fiinţa ta) NU vrei să mergi pe drumul bătătorit.ANGELICA_PPSC ai toată consideraţiunea mea pentru că ,,nu-ţi potcoveşti găina fiindcă aşa face vecina''. Părerea mea e că Dumnezeu e o entitate ce n-are intenţii d'astea de a strâmba destine construite bine-intenţionat şi trebuie să recunoşti că suntem muuult prea limitaţi pentru a-L înţelege
17.   Pt ABCEDAR... trimis de
(18 mai 2011, 18:00:37
MULTUMESC!!!!!!!!!!!.Stii cand mi-am dat seama ca dumnezeu de fapt e o forta care nu are cum sa controleze totul? In urma cu trei ani am avut o priblema....cineva care mi-a facut viata un calvar a spus: o sa te ajute dumnezeu si maicuta domnului....si a ajutat dar nu pe mine ci pe ea...a facut asa cum a vrut ea nu cum trebuia...Atunci am hotarat sa nu mai cred...apoi 3 ani am zis:mai analizez...si pana la urma am zis... nu este...si nu ma voi mai intoarce...decat daca cei ce mi-au intors viata pe dos vor fi ca mine.......sa vada cat mie de bine..datototita lor..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei