Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mai 2011 - Anul XVI, nr. 115 (4713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Din această toamnă

Prietenii pictaţi ai copiilor de la Grădiniţa „Cei şapte pitici”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Frumoasa Albă ca Zăpada şi prietenii ei, cei şapte pitici, Doc - Înţeleptul, Happy - Bucurosul, Bashfull - Ruşinosul, Sleepy - Somnorosul, Sneezy - Hap-Ciu, Grumpy - Morocănosul şi Dopey - Mutulică, dar şi îndrăgitele personaje din „Cartea junglei” de Rudyard Kipling, micul Mowgli, Baloo - ursul somnoros, Bagheera - pantera neagră, tigrul Shere Kahn, hipnoticul şarpe Kaa sau regele maimuţelor King Louie, aşa cum au fost ele imaginate de Walt Disney în faimoasele ecranizări care i-au adus Premiul Oscar, vor fi prietenii permanenţi ai copiilor de la grădiniţa particulară care se va deschide la Suceava în toamna acestui an. Prieteni pictaţi pe perete de artista plastică Tatiana Cuzmin.

 

În frumoasa livadă cu meri

În frumoasa livadă cu meri de pe strada Parcului nr. 1 (fosta fermă a Protocolului de Stat), profesorul Dan Lohănel, directorul Liceului Particular Nr. 1 Suceava, a construit o grădiniţă care va oferi din această toamnă un număr de 60 - 100 de locuri pentru copiii de vârstă preşcolară.

Construcţia modernă, amplasată pe malul unui iaz, se află acum în stadiul ultimelor finisaje, dar interiorul clădirii, de la holul de intrare până la ultimul etaj, pe casa scării şi în spaţiile de deservire (cabinetul medical, sala de mese, dormitoare...), este decorat cu picturi murale de mari dimensiuni, care creează o atmosferă de basm.

 

Scene de basm şi personaje din filmele cu desene animate

Tatiana (Tania) Cuzmin, artista care a realizat scenele cu personaje din faimoasele filme cu desene animate ale lui Walt Disney, are deja o experienţă certificată în domeniu.

Originară din localitatea Nisiporeni, din Republica Moldova, Tania, care aşa cum spune ea „a cochetat de mic copil cu desenul”, a urmat la Iaşi Liceul de Artă „Octav Băncilă” (specializarea Pictură) şi Facultatea de Arte Plastice, Decorative şi Design „George Enescu” (secţia Arte textile, promoţia 2003) şi s-a profilat de câţiva ani, ca artist liber profesionist, pe executarea lucrărilor de pictură murală pentru decorarea camerelor de copii sau a unor spaţii publice. Scene de basm, personaje din filmele cu desene animate împodobesc pereţii unor locuinţe sau instituţii din Bacău, Neamţ, Iaşi, Suceava şi Bucureşti.

 

Brandul Grădiniţei „Cei şapte pitici”

La Grădiniţa „Cei şapte pitici”, unde a ajuns printr-o recomandare, a găsit un spaţiu extrem de generos pentru decorarea căruia a avut „mână liberă deplină” din partea comanditarului, cu singura „temă impusă” de a picta în primul rând piticii care constituie „brandul” grădiniţei. Aşa că, într-o săptămână de lucru de dimineaţa până seara, Tania a acoperit cu pictură o suprafaţă totală de circa 60 mp. Dacă pe pereţii de la casa scării sunt pictaţi piticii şi Albă ca Zăpada, sala de mese a fost rezervată personajelor din „Cartea junglei”.

În holul de la intrare sau în diverse spaţii de tranzit sunt pictate şi alte personaje din filmele de animaţie îndrăgite de copii (Mickey Mouse,

căpriorul Bambi...).

Pe unul din pereţii cabinetului medical, Tania a pictat un stejar pe trunchiul căruia este însemnat un „grafic de creştere”, pe care copiii îşi vor putea măsura înălţimea.

 

Prietenii pictaţi ai copiilor

La Grădiniţa „Cei şapte pitici”, care se va deschide în această toamnă, vor mai fi pictate faţada precum şi dormitoarele şi sălile de joacă, dar după ce va fi adus şi instalat mobilierul, pentru că abia atunci vor putea fi identificate toate suprafeţele destinate picturii.

Piticii şi celelalte personaje pictate de Tania îi vor întâmpina pe copii la inaugurare şi vor fi prietenii lor pe parcursul ciclului preşcolar, îi vor însoţi permanent în clipele de joacă, îi vor înveseli şi le vor veghea somnul odihnitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prietenii pictaţi ai copiilor de la Grădiniţa „Cei şapte pitici”.
 Vizualizări articol: 2280 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 7 voturi
Prietenii pictaţi ai copiilor de la Grădiniţa „Cei şapte pitici”4.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei