Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mai 2011 - Anul XVI, nr. 115 (4713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumire

Lungu: “Ne-am luat ţeapă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre cele mai circulate străzi din zona centrală a Sucevei, strada Petru Rareş, care trece prin faţa Pieţei Mari, care arată jalnic pe porţiunile unde au fost făcute lucrări de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, e condamnată să rămână ciuruită de gropi, prin care şoferii fac slalom, pentru că firmele care au lucrat acolo au scăpat de obligaţia de a repara ce au lucrat de mântuială.

Acest lucru a fost descoperit de municipalitatea suceveană abia ieri, când, în timpul comandamentului ISPA săptămânal, primarul Ion Lungu îi tot toca la cap pe constructori să refacă mai rapid străzile distruse, enumerându-le zonele cu probleme.

Numai că, atunci când a ajuns la strada Petru Rareş, iar şeful biroului Străzi din primărie, Ştefan Vasincu, a făcut o analiză a numeroasele deficienţe constatate la lucrările de refacere a străzii, constructorii le-au replicat cu nonşalanţă că ei nu mai au nici o obligaţie acolo.

Mai exact, aceştia au spus că a trecut deja un an de zile de la semnarea procesului verbal de recepţie a lucrării executate pe strada respectivă, încât nu mai este obligaţia lor să refacă strada, dacă lucrările de aducere la starea iniţială au fost deficitare.

Directorul ACET, Ştefan Groza, a confirmat faptul că termenul de garanţie pentru lucrările de refacere a străzii respective a expirat, încât municipalitatea nu mai are nici o pârghie contractuală să îi oblige să refacă strada.

“Se pare că au dreptate dintr-un anumit punct de vedere, dar când mergem în teren vedem că lucrările sunt necorespunzătoare. Ei motivează că nu mai au ce căuta acolo, pentru că au doi ani de când au făcut lucrarea în zona respectivă, iar anul de garanţie pentru refacerea străzii deja s-a scurs”, a spus Groza, înghiţind în sec.

Replica primarului a venit rapid: “De ce nu ne-am sesizat atunci?”. Dar nu s-a mai găsit nimeni să-i răspundă.

Aşa că, după ce a trecut în revistă şi celelalte străzi care trebuie să fie refăcute după lucrările ISPA, revenind asupra străzii Petru Rareş, Lungu a concluzionat cu amărăciune: “Ne-am luat ţeapă”.

La final, el a atras atenţia inspectorilor din primărie şi constructorilor că vor fi amendate şi lucrările de reparaţii executate necorespunzător, cerându-le să acorde o mai mare atenţie acestor aspecte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: “Ne-am luat ţeapă”.
 Vizualizări articol: 1175 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.9 din 8 voturi
Lungu: “Ne-am luat ţeapă”1.958

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(18 mai 2011, 11:05:49
Cu o alchimie a confuziei
Şi printr-o rea-intenţie vădită
Ni se face culmea apologiei
Despre speranţă’ntr-o ţară vlăguită

Demonii din pivniţele democraţiei
Hidoşi şi omniprezenţi în presă
Prin discursuri pe baza chiromanţiei
Aşează Suceava .. pe altă adresă

A emigrat până şi luciditatea
Iar bunul simţ e-n moarte clinică de mult
Am normalizat ... absurditatea ? ? ?
Nu mai pot atâtea minciuni s’ascult ! ! !
2.   Teapa????? trimis de
(18 mai 2011, 11:19:46
si cu milioanele de euro cum ramane???? sau e tot teapa????
3.   Haos si lor le arde de alegeri. trimis de
(18 mai 2011, 11:28:41
Aha, sef birou drumuri, sef birou parcari, sef birou piete, sef birou spatiu verde, sef birou... cornute. E asa de greu sa aveti pe calculator toate zonele si strazile colorate in functie de garantie, starea lor si lucrarile urmatoare? De codul culorilor ati auzit sau traiti in perioada fanariota? CINE VA IMPIEDICA SA RIDICATI PERIOADA GARANTIEI LA 3 ANI? Macar pentru lucrarile urmatoare.
4.   Da ceva sanctiuni? trimis de
(18 mai 2011, 11:51:15
De sanctionarea celor care au semnat "ca primarul" procesele verbale de receptie nu se spune nimic?
Adica o lucrare de o asemenea amploare este catalogata drept "teapa"? Pentru cine? Tot pentru noi?
Eu propun sa fie destituiti imediat cei care au fost in respectiva comisie sau toti cei in a caror atributie intra supravegherea efectuarii reparatiilor respective. Fara menajamente.
Asta (pe langa multe altele) inseamna bataie de joc la adresa noastra, a celor care va platim.
Nu sunteti in stare, puteti pleca in alta parte.
Dar cum noi, cetatenii, nu avem parghiile necesare sa scapam de voi decat la alegeri, vom avea grija ca acest lucru sa se intample.
5.   Strigator la cer trimis de
(18 mai 2011, 12:44:11
Locuiesc in zona respectiva, si cred ca Lungu ori vrea sa ne prosteasca pe fata, ori a fost el prostit ca habar nu are ce e cu acea strada, ori SE LASA PROSTIT, DAR CU BANII IN BUZUNARUL LUI SAU AL ALTCUIVA. In Decembrie, cand era deja inghet se sapau gropi pentru conducte. Si se astupau cu pamat ingetat, de mantuiala. Eu ca simplu cetatean, de cate ori treceam pe acolo apostrofam acei muncitori ca ceea ce fac ei e bataie de joc. Directorii din Primarie sau domnul Lungu de cate ori a fost sa vada ce fac acei muncitori? Si din decembirie 2010 a trecut deja 1 an????
5.1  RE: Strigator la cer trimis de
(18 mai 2011, 13:01:45
liar
frustratedfrustratedangryangry
feeling beat upfeeling beat upfeeling beat upfeeling beat upfeeling beat up
6.   Lungu teapa??? trimis de
(18 mai 2011, 13:19:10
teapa au luat locuitorii sucevei cind l-au votat.pe str p rares s-au facut lucrari total aiurea. in 2009 s-a lucrat la conductele de termoficare si s-a inlocuit canalizarea pina in dreptul intrarii in piata mare. in ianuarie 2010 a inceput inlocuirea canalizarii de la semafor pina in dreptul bisericii sf dumitru.lucrarea a tinut pina in 15 mai mai bine de 4 luni pt mai putin de 100 m.o portiune de 50 m de la intrarea in piata pina la sf dumitru nu s-a inlocuit!! probabil se asteapta asafaltarea definitiva si apoi se sparge din nou drumul.din 15 mai 2010 pina azi nu au asfaltat nimic.au turnat de mintuiala niste betoane care pe alocuri s-au scufundat.cum poti sa spui ca o astfel de lucrare a fost urmarita de cei care au semnat receptia. pt asta ar trebui pusi sa plateasca pina la ultima centima.mai lucreaza la primarie??nu ia dat afara?cred ca asfaltarea se va face la anul,an electoral,si...cine a uitat ca acest primar ingimfat si incompetent a tinut orasul in noroi si praf,jegos si plin de ciini vagabonzi il va vota din nou.pina atunci , du-te lungule unde si-a intarcat dracul copiii.
6.1  RE: Lungu teapa??? trimis de
(18 mai 2011, 19:32:00
Iar eu consider ca tu o sa papi un mare...baton de cacao....
6.2  RE: Lungu teapa??? trimis de
(18 mai 2011, 19:33:41
Raspunsul de mai sus e pentru COSOVANUANDREI. Scuze!!!
7.   Teapa de fapt isi ia DONTU ca va plateste trimis de
(18 mai 2011, 14:16:12
Consider ca :

1. Teapa (a se pacali, a lua plasa) isi ia in fiecare luna Ovidiu Dontu cand plateste sobolani de la liceele din judet pentru a posta pentru USL comentarii la toate articolele din media. Isi ia teapa pentru ca niciodata nu o sa vada puterea indiferent cat de tare isi roade unghiile si indiferent de cat de multi elevi o sa plateasca. Si sa nu va imaginati ca elevii platiti sunt din acei care au note bune si putine absente la scoala.

2. Ceea ce face primaria este intr-adevar un gest de curaj. E greu in ziua de azi sa iti asumi responsabilitatea pentru masuri nepopulare sau pentru lucruri care nu au mers cum au trebuit. Consider ca pentru asta trebuie apreciat primarul ca e om de cuvant si isi da interesul sa faca ceva pentru locuitori. Uitati-va la cate se fac la ora actuala. Stiu ca pe tema asta o sa apara 1000 de postaci..din acei elevi despre care discutam mai sus...care mai de care mai istet si cu injuraturi mai dichisite dar asta nu schimba adevarul : Ca se face pentru Suceava si se merge spre bine.

3. Un mesaj pentru cei care inca au mentalitatea de sobolan comunist de care nu o sa scape niciodata. Sa stiti ca cei care sunt foarte atenti la vietile altora uita adesea sa le traiasca pe ale lor. Nu se va schimba in veci si pururi mentalitatea personajelor ca DONTU si BAISANU indiferent ce ar face suceveni. Poate doar daca le-am da foc ar mai fi o sansa!
7.1  RE: Teapa de fapt isi ia DONTU ca va plateste trimis de
(18 mai 2011, 14:49:55
1. Sunt cativa postaci de la PDL care sunt atat de prosti ca nici nu pot deghiza faptul ca sunt platiti de partid. Sunt atat de stridenti incat sar in ochi de la o posta ca sunt platiti de PDL sa plaseze comentarii. Probabil bugetul pentru postari este atat de mic incat reusesc sa recruteze doar oameni modest mobilati la mansarda.
2. Asumarea responsabilitatii insemna in cazul de mai sus plata din buzunarul personal a lucrarilor care mai trebuiesc facute apoi demisia de onoare. Nu am auzit nimic de genul asta la gura primarului sau a subalternilor.
3. Aici e vorba de viata noastra nu de viata altora. Trec pe strada aceea des si viata mea este afectata de neefectuarea lucrarilor.
7.2  RE: Teapa de fapt isi ia DONTU ca va plateste trimis de
(18 mai 2011, 15:15:55
Eu zic sa te uiti un pic mai bine la cele care se fac la ora actuala:
- au schimbat iluminatul public prin unele zone a sucevei. Instalatiile "moderne" fac mai putina lumina decat cele de pe timpul lui Ceausescu. Analizeaza un pic acei stalpi cu globuri si compara lumina lor cu aceea a becurilor de pe timpul lui Ceausescu. Lumina de la becurile "moderne" se duce direct in cosmos. Pe timpul lui Ceausescu au avut inspiratia sa monteze si o oglinda.
- da o tura prin G Enescu si vezi in ce hal au asfaltat strada Al Lalelelor. E de belea ce bataie de joc au putut sa faca acolo. Un sfert de sant cu ciment, un sfert cu pavele si restul cu asfalt. N-am vazut niciodata asa o bataie de joc la reabilitarea unei strazi. Primarul este ori slab ori este mituit si nu-i faulteaza pe constructorii respectivi.
- da o tura prin Suceava si vezi in ce hal arata majoritatea trotuarelor din oras.
- intr-o zi batea vantul mai tare in G Enescu(la strada principala) si ziceai ca esti in Sahara frate. Nu puteai vedea de la alimentara mare pana la Maraton din cauza prafului.
- sunt extrem de curios cum o sa modernizeze iluminatul public in Suceava la strada principala. Parca vad ca o sa monteze becuri mai chioare decat cele existente. Decat asa "modernizare" mai bine sa ne lase in pace.
- langa liceul de informatica cand treci pe acolo miroase a rahat dupa "modernizarile" facute de Lungu.
- CETul il "modernizeaza". Il trece de pe carbune si pacura pe gaz de la rusi mai scump.
- transportul public l-a "modernizat". Inainte aveai maxi spre burdujeni pana la 12, chiar 12 jumate noaptea, acum e pana la 11 fara un sfert.
Mai am o gramada de chestii de spus despre cum lucreaza si cum modernizeaza Lungu orasul dar trebuie sa ma intorc la munca.
8.   .. trimis de
(18 mai 2011, 14:21:01
Nu inteleg acesti copii despre ce e vorba cu adevarat in orasul asta Andrei. Lasa-i ca oricum doar asta stiu sa faca si asa i-au crescut parintii lor. Fiica mea are colegi care sunt platiti sa faca asa ceva la fel cum spuneai si tu...a fost si ea intrebata de un anume Tudor daca nu vrea sa faca niste bani in plus si a refuzat. Halal de acei parinti daca ar stii ce fac copii lor cand chiulesc de la scoala si merg prin baruri sa puna la cale strategia USL de politica si comentarii media. Din toate comentariile de mai sus nu este nici unul din partea unui adevarat cetatean...asa ca de ce sa ne mai mire ca scade anual media de educatie din tara asta si ca ajung copii nostri in acest hal. Daca i-as vedea pe strada pe Ovidiu Dontu, Nechifor Baisanu sau restul din gasca lor direct intre ochi i-as scuipa ca ne strica copii invatandu-i prostii folosindu-se de ei. Sa mearga direct la inchisoare si acolo sa se foloseasca aia cu muschi de ei...la propriu si nu la figurat!
8.1  RE: .. trimis de
(18 mai 2011, 14:59:09
Măi pitulice, ia mai explică tu un picușor cum e cu comentariile de mai sus! Nu că m-ar foute grija sobolanilor de la putere sau din opoziție dar e ceva în comentariul tău care îmi zgârie urechile. Băi tărtăcuță de maimuță, dacă ai inteligența unui babuin și grația stilistică a unui elefant evadat într-un magazin de cristaluri asta nu inseamnă că automat devii Dumnezeul forumiștilor, deținătorul Adevărului Absolut și al Pietrei Filosofale!
Ia fă bine și explică ce anume ai vrut să spui! Hai că aștept, maimuțico!
(tuț morțî mă-ti de înfumurată)
9.   Oras de mana a doua. trimis de
(18 mai 2011, 14:39:08
7+8= ce are strada si nu aveti voi? TROTUARUL, care binenteles ca-l ve-ti face in viitorul mandat. Multa bafta! Ce ma supara e virilitatea asta data numai din gura si cand e vorba de fapte zici ca sunt infantili, vai, nu cumva au asteptat sa vada daca sudurile nu cedeaza la circuitul ala primar? Noi ne facem ca uitam, ei uita ca asfalteaza, noi facem noi contracte, ei fac alte asfaltari.
10.   Sv trimis de
(18 mai 2011, 14:40:08
Va dati seama ca sunt oameni care chiar cred cand Lungu sau orice al reprezentant al admin. locale spune lucruri de genu: "Ne-am luat Teapa...I-am tocat la cap, ne-am rugat de ei etc.." Ma mir cumde firmele astea care dau teapa asa cum vor ele, nu au preluat pana acum controlul Primariei. Intr-o zi o sa se trezeasca Lungu in fata Primariei scarpinandu-se cu mana dupa cap si zicand ca si-a luat teapa si a pierdut fotoliul de primar. Nu exista chestia asta cu teapa..cu rugamintile insistente, nu exista! Din functia respectiva poti rezolva mizeria aia de strada doar din priviri. Daca vrei!
11.   Pt CosovanuAndrei si Galanadriana75 trimis de
(18 mai 2011, 15:03:02
Asta este culmea, sa justifici ca toate comentariile sunt ale unor elevi platiti de Usl. Chiar se poate asa ceva? Ce fac oare ceilalti cetateni ai Sucevei, crezi ca dorm si asteapta sa va dati voi doi cu parerea? Cand se vede de la 2 km ca primarul Ion Lungu este incompetent, nu poate conduce niste oameni platiti cu derularea si supravegherea acestor investitii. Oamenii platiti de noi toti din primaria Suceava ce fac? Ce vor spune consilierii locali la viitoarea sedinta a Consiliului Local Suceava? E simplu sa spuna Lungu ,,Ne-am luat tzeapa" dupa modelul de la Cotroceni, domnul Basescu care spune si el simplu ,,Am gresit" si nu este tras la raspundere. Lungu si cu cel responsabil cu aceasta supraveghere a garantiei strazilor sa plateasca reparatiile ce trebuie facute. Viceprimarul Viorel Seredenciuc facea valuri cu programarea strazilor la sapat, el trebuie sa raspunda si de aceste nerespectari de plan la reparatii. Este un complot intre firmele ce fac lucrari si primarie, strazile sunt reparate la misto, pe niste bucatzele, raman f multe gropi in urma reparatiilor ce au asteptat f mult timp. Cel mai simplu este sa arunci vina pe altii si tu ca primar sa o faci pe prostul. CETATEANUL SUCEVEAN VA TINE MINTE CAND LA MERGE LA ANUL LA URNE. LUNGU NU VA MAI FI VOTAT. Este prea hotz!
12.   Asa este romanul! Cum si cind se va civiliza!?... trimis de
(18 mai 2011, 15:11:25

Treaba de mintuiala este caracteristica romanului:… ,,Lasa ca-i bun si asa” sau ,,da-i in puii mei”!etc….
Asa este poporul asta si nu se stie cum si cind se va civiliza!

Va intreb frumos, ati fost in Bacau sau in Piatra Neamt? Ati vazut ce a facut Stefan acolo de cind este primar!? Ce parere aveti?
La Suceava, ai nostri, se folosesc de functii, pentru aranjamentele personale si... nu se mai satura!

13.   Pt cosovanu si galan trimis de
(18 mai 2011, 18:44:16
1.detest toata clasa politica si puterea si opozitia
2.dontu ar fi cea mai nefericita alegere a opozitiei pt primarie
3.cind faceam eu liceul dontu facea caca in scutece
4.nu pot sa va inteleg pe voi basareii cum puteti fi atit de umili, servili,nu ginditi cu capetele voastre va lasati tarati ca oile dupa piratul suprem?chiar nu vedeti ce se intimpla in tara asta?ati citit cea spus orest onofrei despre pdl??
5. chiar azi au peticit p rares. veniti si vedeti de curiozitate calitatea lucrarii.chiar daca nu va duce capul cred ca puteti intelelege si voi.
14.   Scurt comentariu !!!!! trimis de
(18 mai 2011, 18:54:50
Doamnelor si Domnilor!!!La toti cititorii va uram multa sanatate fiindca de aceasta aveti nevoie.Nu o sa intru in dialog sau polemica cu nimeni fiindca nu ma caracterizeaza.Am mai spus-o in paginile acesti ziar ca municipiul Suceava a ajuns cel mai murdar si jegos oras din sud estul Romaniei.Ce s-a facut la Bistrita,la Piatra Neamt,Gura Humorului in Suceava nu o sa se faca multi ani de acu inainte.Exista un proverb arab de mare actualitate"Ciini latra,caravana trece "In raport cu vaicarerile ca s-a luat teapa,fals si iarasi fals.Banii pe contracte s-au incasat pe comisioane deasemenea.Cine si cui sa ceara socoteala.Sa fim seriosi !!!!Sa auzim de bine!!!!
15.   DOMNULE PRIMAR CE FACETI ...VA TAIATI CRACA ? trimis de
(18 mai 2011, 19:22:02
Nu se spune asa :“Ne-am luat ţeapă”!Fiti demn si pedepsiti incompetenta !Oricine ar fi ; firma care a lucrat de mantuiala si a taraganat lucrarea, eventual scoasa de la alte lucrari daca nu e serioasa si SEFUTI...DIN PRIMARIE a caror treaba era sa monitorizeze aceste lucrari si nu au facut-o ! Asa se procedeaza intr-un stat civilizat! Aici nu e vorba de politica , de partide e vorba de respectul fata de cetateni ! Ce fel de oameni aveti in echipa ? Consilierii apartin tuturor culorilor pllitice ! Vrem si nume cu cei incompetenti si MASURI ...MASURI ASPRE 1
16.   MOE pdl! trimis de
(18 mai 2011, 19:22:21
MĂ-TA sa te mai voteze MINCIUNOSULE!
17.   INCOMPETENTUL!!! trimis de
(18 mai 2011, 23:06:31
Ce se intampla in orasul asta nu mai tine de politica. E jaf la drumul mare si lipsa maxima de competenta. Daca prelipcarul nu a fost in stare sa faca nimic cat timp ai lui sunt la guvernare, oare ce se alegea din orasul asta daca apartinea unui partid din opozitie?!?!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei