Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mai 2011 - Anul XVI, nr. 115 (4713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nota de plată

Surdo-mut condamnat la 15 ani de închisoare pentru că şi-a omorât soţia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Surdo-mutul care în primăvara anului trecut şi-a omorât soţia în timp ce aceasta făcea baie a fost condamnat ieri de judecători în prima fază a procesului. Tribunalul Suceava a considerat că Vasile Pavăl, de 48 de ani, este vinovat de moartea Luminiţei Pavăl, iar pentru infracţiunea de omor calificat l-a trimis în puşcărie pentru 15 ani. Soluţia nu este definitivă şi poate fi atacată în instanţele superioare. Instanţa a mai decis ca mama femeii omorâte să primească daune morale de 45.000 de lei de la Vasile Pavăl.

Luminiţa Pavăl a fost găsită moartă în seara zilei de 28 aprilie 2010, iar medicii legişti au stabilit că femeia şi-a găsit sfârşitul strânsă de gât. De cealaltă parte, Vasile Pavăl a negat acuzaţiile, susţinând că şi-a găsit consoarta fără suflare şi că probabil aceasta a decedat ca urmare a consumului exagerat de băuturi alcoolice (n.r. - victima avea o alcoolemie de 3,15 la mie).

Cei doi soţi, ambii cu deficienţe de auz şi vorbire, erau căsătoriţi de aproximativ 25 de ani şi aveau împreună o fată, Ramona Pavăl (căsătorită Petriceac), dar în această perioadă certurile şi bătăile deveniseră o obişnuinţă. 

 

Testat de două ori la detectorul de minciuni

Testat iniţial la detectorul de minciuni de la Suceava, Vasile Pavăl a ieşit sincer. Ulterior, el a fost dus şi la poligraful de la IPJ Bacău, de data aceasta specialistul stabilind că bărbatul minte la întrebările critice: „Când ai intrat în baie, în seara de 28 aprilie 2010, soţia ta era moartă?”, respectiv “Tu ai omorât-o pe soţia ta în seara de 28 aprilie 2010?”. Referitor la leziunile identificate pe corpul neînsufleţit al soţiei sale, apărarea lui Vasile Pavăl a fost aceea că, după ce şi-a găsit soţia fără suflare în cadă, a scos-o afară, prinzând-o cu mâinile de gât.

Cu toate astea, legiştii din Suceava, Iaşi şi Bucureşti au dat acelaşi verdict: crimă – asfixie mecanică prin sugrumare.

O comisie formată din nouă medici specialişti şi profesori universitari doctori a concluzionat că leziunile interne şi externe de la nivelul gâtului nu au putut fi produse post-mortem.

 

Fiica îşi ruga tatăl să nu o mai bată pe mamă

Scandalurile dintre cei doi soţi şi violenţa de care dădea dovadă Vasile Pavăl au fost confirmate şi de fiica acestora, Ramona Petriceac. Aceasta a mărturisit că tatăl ei o agresa destul de des pe mama ei, în special când aceasta consuma băuturi alcoolice. La începutul lui 2010 a fost nevoită să sune la poliţie, pentru că mama ei era snopită în bătaie.

Fata soţilor Pavăl le-a arătat anchetatorilor şi un mesaj pe telefonul mobil pe care i l-a trimis tatălui ei acum câteva luni, când nu se afla acasă, şi a aflat că Vasile Pavăl îşi bate iar soţia.

“Te rog din sufletul meu, nu o mai bate. rezolvăm noi. doar suntem o familie şi aşa vom rămâne. te rog frumos”, e textul sms-ului respectiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Surdo-mut condamnat la 15 ani de închisoare pentru că şi-a omorât soţia.
 Vizualizări articol: 1526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Surdo-mut condamnat la 15 ani de închisoare pentru că şi-a omorât soţia3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei