Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mai 2011 - Anul XVI, nr. 115 (4713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pilulă pentru frumuseţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pilulele anticoncepţionale nu numai că previn sarcinile nedorite, ci le ajută pe doamne să fie mai sigure pe ele şi pe propria sexualitate, informează tgcom.it.
Anticoncepţionalele sunt, din câte se pare, şi un aliat de nădejde al frumuseţii şi al esteticii. Teama de a acumula câteva kilograme în plus din cauza acestor pastile este acum de domeniul trecutului.

Noile studii au demonstrat că pilulele îmbunătăţesc aspectul pielii, ajută la menţinerea siluetei şi, în plus, contribuie la creşterea încrederii în propria imagine. În opinia specialiştilor, cele mai multe dintre femei care optează pentru anticoncepţionale se simt mult mai frumoase, după ce au început tratamentul. Cel puţin acestea sunt rezultatele unui sondaj recent realizat de Societa Italiana della Contraccezione (SIC) pe un eşantion de 600 de femei cu vârste sub 30 de ani din Milano, Roma şi Florenţa. Studiul specialiştilor italieni s-a concentrat pe beneficiile suplimentare ale pilulei, caracteristică pe care două femei din trei o consideră prioritară.

Efecte benefice
68 la sută dintre doamnele care au optat pentru pilulele anticoncepţionale se simt mult mai frumoase, iar 75 la sută se simt mai sigure pe propria persoană. „Aceste avantaje se evidenţiază mai bine în cazul pilulelor pe bază de drospirenonă, cele mai utilizate din lume (peste zece milioane de femei). În mod deosebit, acest progestativ este preferat de 56 la sută dintre utilizatoare”, a explicat profesorul Vincenzo De Leo, specialist la Universitatea din Siena. Printre cele mai cunoscute beneficii ale sale se numără cele legate de controlul greutăţii. De altfel, 85 la sută dintre femeile care refuză să ia anticoncepţionale îşi justifică decizia prin faptul că se tem că în acest fel s-ar putea îngrăşa.

„Un important studiu internaţional, realizat pe un eşantion de 12.200 de persoane, a demonstrat faptul că 70 la sută dintre femeile care au trecut la acest tip de contraceptive orale chiar au pierdut din greutate. Drospirenona are activitate antimineralocorticoidă, care poate preveni creşterea în greutate şi alte simptome provocate de retenţia hidrică. Aceasta contracarează retenţia de sodiu provocată de estrogen şi are efecte pozitive asupra sindromului premenstrual”, a explicat, la rândul său, Anna Maria Paoletti, specialist la Universitatea din Cagliari.

Mană cerească pentru ten
În plus, drospirenona are acţiune antiandrogenică şi cu efecte benefice cutanate - reducerea leziunilor acneice şi a producţiei de sebum. De altfel, este bine ştiut faptul că una dintre metodele de tratament ale acneei cele mai populare în rândul femeilor este cea cu anticoncepţionale, datorită influenţei pe care acestea o pot avea la nivel hormonal. Anticoncepţionalele sunt recomandate mai ales atunci când acneea este însoţită de seboree şi inflamaţii la nivelul pielii. Practic, rolul anticoncepţionalelor în tratarea acneei este de a reduce grăsimile de la nivelul pielii, care reprezintă principala cauză a formării coşurilor. Efectul apare treptat, în timp, şi nu după primele pilule folosite. De asemenea, pilulele pot fi indicate şi ca tratament pentru părul sau tenul foarte gras.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pilulă pentru frumuseţe.
 Vizualizări articol: 10389 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pilulă pentru frumuseţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pilulele antibaby........... trimis de
(18 mai 2011, 12:09:56
Tot ce scrie in acest articol este o aberatie.......Pilulele anticonceptionale nu au efecte benefice, femeile care cred acest lucru ar trebui sa se documenteze.....
Scrie ca previn sarcinile nedorite.......poftim.... nu este adevarat.......acestea sunt numite si pilulele antibaby, adica impiedica celula-ou sa se fixeze de uter,iar prin toxicitatea sa o distruge, acest lucru se mai numeste ,, avort ascuns''.
In timp acestea distrug enzima P 450 ........
O fi mana cereasca pentru mafia industriei farmaceutice ( MSD)
Iar vaccinul Gardasil=Sanovil are efecte adverse.
In S.U.A. acest vaccin nu mai este utilizat, oare de ce? .
Ei il produc si il trimit in tarile UE.
Nu inteleg de ce in Romania medicii nu informeaza corect populatia.......vorbesc despre eficienta.....de ce nu vorbesc despre efectele adverse???????
Cine nu crede ce am spus poate cere parerea unui medic.........normal medicul trebuie sa fie partizan al juramantului hipocratic( vechea versiune, nu cea modernizata de persoana in cauza) si sa aiba taria de caracter sa spuna lucrurilor pe nume!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2.   Medicii ce spun? trimis de
(18 mai 2011, 13:48:39
V-ati tampit de tot? Orice pastila sau injectie ce se bazeaza pe ceva (chimic sau natural, dar concentrat) ce schimba hormonii sau ritmul biologic al tuturor organelor unui om, pentru ca sunt interdependente intre ele, e o otrava. Mamele sa-si invete ficele cum sa se pazeasca, daca o fac, dar fara otravurile astea. Ganditi-va ca atunci cand vreti copiii, sa ii aveti sanatosi, ca frumusetea oricum trece.
3.   Sau nu trimis de
(18 mai 2011, 14:05:19
Femeile din grupul de test au declarat ca "se simt mai frumoase" sau "mai sigure pe sine". Nu am vazut scris undeva ceva legat de faptul ca s-a demonstrat ca au devenit mai frumoase. Nici nu se putea pentru ca frumusetea este subiectiva.

Oricum anticonceptionalele fac mai mult rau decat bine si nu e nevoie sa ai diploma de doctor ca sa stii asta.

Ce sa mai zic de femei care incearca, fara succes, sa faca un copil dar nu reusesc tocmai pentru ca au abuzat de astfel de pilule in tinerete?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei