Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mai 2011 - Anul XVI, nr. 115 (4713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Colectarea selectivă a deşeurilor la case “şchiopătează” puternic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La scurt timp după introducerea obligativităţii colectării selective a deşeurilor pentru sucevenii care locuiesc la casă, municipalitatea suceveană a constatat că eforturile depuse pentru ridicarea selectivă a gunoiului nu sunt justificate de rezultatele foarte slabe.

Astfel, în vreme ce pentru colectarea selectivă a deşeurilor au mai fost introduse două maşini, care trec o dată pe săptămână, în ziua stabilită pentru fiecare zonă în parte, în două săptămâni, de la cele peste 5.000 de case din municipiul Suceava au fost adunate doar 150 de kilograme de deşeuri de hârtie-carton şi 200 de kilograme de peturi.

Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harşovschi s-a arătat dezamăgit de rezultatele slabe ale campaniei de colectare selectivă a deşeurilor, introdusă de la 1 mai.

“Din păcate, rezultatele au fost destul de slabe, deşi pentru informarea cetăţenilor reprezentanţii primăriei au împărţit celor de la case aproximativ 2.500 de anunţuri prin care le explicăm ce anume trebuie să facă. Pentru a îmbunătăţi activitatea de colectare selectivă la case vom amplasa trei ţarcuri speciale pentru deşeurile reciclabile pe strada Plevnei (la pod), pe strada Căpitan Grigore Andrei la intersecţia cu strada 22 Decembrie, precum şi pe strada Dobrilă Eugen. La nevoie, dacă nu vom constata o îmbunătăţire a situaţiei, vom proceda ca în Occident, nu vom mai ridica gunoiul celor care nu îl colectează selectiv”, a declarat Lucian Harşovschi.

Viceprimarul Sucevei a explicat că în toate ţările civilizate, inclusiv în România, populaţia este obligată să colecteze selectiv deşeurile şi să încurajeze reciclarea acestora, încât măsura de a nu ridica gunoiul celor care nu colectează selectiv deşeurile este justificată, atât timp cât aceştia nu respectă prevederile legii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colectarea selectivă a deşeurilor la case “şchiopătează” puternic.
 Vizualizări articol: 1235 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Colectarea selectivă a deşeurilor la case “şchiopătează” puternic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tot raul spre bine. trimis de
(18 mai 2011, 12:25:34
Mai pustiule, da` ai uitat zaharelul acasa si ai luat numai biciul. Vai, ce dur esti. Prima data cauta o metoda de lamurire sau initiere a acestui proces de selectare. Poti incepe prin a cobora pretul la gunoiul care e selectat, si amenaja spatiul de depozitare a tomberoanelor. Eu stiu ca alti profita din recilclare si iau bani frumosi, iar amu sa le punem si-n masina? Pune matale mana pe un curs de sociologie, psihologia maselor si Arta conversatiei de Ileana Vulpescu, ca degeaba ai facut facultatea aia.
2.   Ce e de facut? trimis de
(18 mai 2011, 15:07:27
Eu locuiescin cartierul Zamca, la casa. Cand am auzit de faptul ca vor veni doua masini sa ridice gunoiul chiar m-am bucurat, eu fiind o persoana care chiar colectez gunoiul selectiv de multi ani si-l duc la punctele de colectare atunci cand merg la cumaparaturi... ei bine, chiar aveam un sac de peturi, bine turtite, ca sa incapa cat mai multe si ma bucuram ca nu o sa-l mai duc eu. Ce sa vad? Ca la noi se ridica gunoiul sambata dimineata, a venit o singura masina si a aruncat sacul meu cu peturi in aceeasi masina cu gunoi... drept sa spun, pe mine m-a durut inima... ca eu ma staduiesc si chiar ma incomodeaza sa am cate 2-3 pungi prin bucatarie si sa strang selectiv si altii dintr-o miscare, sa-si bata joc de truda mea... Am si filmat, intereseaza pe cineva? E o bataie de joc! Pana la urma, intentii bune sunt, dar oamenii nu-si fac treaba!!!
3.   Asa am patit si noi trimis de
(18 mai 2011, 18:27:48
Colectez hartia separat, pet-urile separat, vina o SINGURA masina de gunoi si le arunca de-a valma. In plus, la asa cerinte ei ce ofera? dati si voi in custodie doua pubele, una pt hartie, alta pt plastic. Asa se face treaba in orasele civilizate.
4.   Bataie de joc trimis de
(18 mai 2011, 23:44:11
Mi-am educat si copiii(2 si 6 ani) sa puna alea de plastic in alt butoi(tomberon) si vin marlanii de la salubritate si le fac terci in rabla aia de masina.Locuiesc in Siret.Subscriu la cele comentate anterior.Este purul adevar.Ne vom schimba mentalitatea dupa 3 generatii,daca da Dumnezeu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei