Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 nov 2010 - Anul XV, nr. 257 (4548)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mariaj cu peripeţii

O suceveancă şi-a ţepuit ca la carte soţul italian

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iubirea dintre o suceveancă originară din satul Hârtop şi un italian s-a sfârşit cu acuzaţii grave şi plângeri penale la Poliţie şi Parchet. În vara lui 2001, când Ana Maftei şi Giuseppe Sportiello s-au cunoscut, italianului nici prin gând nu-i trecea că avea să rămână şi rănit în amorul propriu, şi furat ca la carte de bani. Avea să se lămurească acum un an, când căsnicia s-a rupt, iar zâmbetele s-au transformat în ură.

 

S-au căsătorit legal în 2005, la Hârtop

Chiar dacă Sportiello şi Maftei s-au cunoscut încă din 2001, mariajul celor doi s-a consemnat abia pe 11 februarie 2005, la Primăria din Hârtop, judeţul Suceava. Italianul a explicat şi de ce a durat atât de mult totul.

„Ea avea probleme în străinătate, de unde fusese expulzată. Ne-am căsătorit şi în felul acesta a putut călători din nou, pentru reîntregirea familiei”, a povestit Giuseppe Sportiello. Numai că, planurile de familie pe care italianul şi le făcuse aveau să se năruiască unul după altul. Începuturile au fost promiţătoare. În primăvara lui 2005, Ana Maftei, care şi-a păstrat numele şi după căsătorie, a concesionat o suprafaţă de 1.000 de mp de teren la Clit, comuna Arbore. La scurt timp, pe acest teren a fost ridicată o casă, iar italianul spune că totul s-a făcut din banii săi, proveniţi din vânzarea unei case şi din economii. „În total, i-am dat vreo 80.000 de euro, în mai multe tranşe. Eu ştiam că banii merg pentru construcţia casei, dar mai târziu aveam să aflu că s-a întâmplat altceva”, a menţionat Giuseppe Sportiello.

 

A vândut casa şi a ascuns totul

Numai că Ana din Hârtop îşi făcuse alte planuri. S-a bazat pe faptul că şi-a păstrat numele şi apoi, când a intabulat casa, „a uitat” să-l treacă drept proprietar şi pe italian, cu care dobândise bunul în timpul căsătoriei. Cu aceste omisiuni voite şi cu mult tupeu, în februarie 2006 a mers la notarul public Alexandru Mandici din Rădăuţi. Aici, a declarat că nu este căsătorită şi că doreşte să înstrăineze casa de la Clit. Cum verificările notarului la cartea funciară nu au relevat alte situaţii de natură să-l determine să nu ratifice contractul de vânzare-cumpărare (Ana Maftei era intabulată doar ea pe casă), imobilul a ajuns în proprietatea altor persoane. Ulterior acestei tranzacţii, casa de la Clit şi-a mai schimbat de încă două ori proprietarii.

„Cum nu ştiam că ea a vândut casa, evident că nu am fost de acord cu această tranzacţie. Acum sper ca autorităţile române să-mi facă dreptate”, a suspinat a pagubă Giuseppe Sportiello.

 

Dosar penal pentru mai multe infracţiuni

În baza plângerilor depuse de Giuseppe Sportiello atât la Poliţia din Rădăuţi, cât şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, oamenii legii au început ancheta. La un moment dat au existat două plângeri, dar cele două dosare s-au conexat şi în final se va da o singură soluţie.

Potrivit lui Viorel Damu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, ancheta vizează infracţiunile de fals în declaraţii, participaţie improprie la fals intelectual şi abuz de încredere.

Dacă Giuseppe Sportiello încearcă să-şi găsească dreptatea pe căile încâlcite ale României, fosta sa soţie nu a pierdut mult timp prin ţară.

Un articol apărut la începutul lunii septembrie a acestui an în cotidianul „Il Messaggero” vorbeşte despre o româncă pe nume Ana Maftei arestată de carabinieri pentru infracţiuni legate de prostituţie.

„Acea femeie arestată la Roma este fosta mea soţie. Iar problemele din România nu sunt singulare, am avut şi în Italia asemenea momente cu ea, când am fost nevoit să chem carabinierii pentru a scăpa de prietenii ei care mă ameninţau”, a mai dezvăluit Giuseppe Sportiello.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O suceveancă şi-a ţepuit ca la carte soţul italian.
 Vizualizări articol: 1002 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.93/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 15 voturi
O suceveancă şi-a ţepuit ca la carte soţul italian3.9515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo ei trimis de
( 1 nov 2010, 18:00:25
imi salta inima de bucurie cand vad ca si un roman fraereste un broscar de italian ca ei tare isi mai bat joc de romani care lucreaza in italia .ii munceste ca pe niste sclavi si la urma ii tapuiesc si de bani bravo ei

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei