Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 nov 2010 - Anul XV, nr. 257 (4548)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pericol

Bătrân al nimănui, la un pas de a arde de viu în propria locuinţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bătrân în vârstă de 76 de ani a fost ieri la un pas de a arde de viu în propria locuinţă, după ce perna şi plapuma patului în care dormea au luat foc de la ţigara aprinsă pe care o avea în mână.

Viaţa i-a fost salvată de vecinii săi, care au văzut şi au simţit la timp fumul gros care venea din garsoniera sa, pe la colţurile uşii.

Aceştia au dat buzna în casa bătrânului şi au turnat câteva găleţi de apă pe patul care ardea mocnit, în timp ce bătrânul dormea inconştient de ce i se întâmplă.

“Eu am ieşit pe hol să cumpăr ceva şi atunci am văzut fumul ce ieşea de sub uşa sa. Am sunat la pompieri, dar până să vină ei, am stins noi focul, cu câteva găleţi de apă. Nu puteai respira pe casa scării şi în casa sa. Norocul său şi al nostru a fost că focul ardea mocnit. Dacă nu, era ars, iar noi puteam sări în aer, că are şi butelie la aragaz. Nu poţi şti niciodată când o lasă deschisă şi poate provoca un dezastru. E inconştient. Şi acum, patul e plin de apă, iar el doarme în el, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat”, a povestit Dumitru Chelaru, vecinul bătrânului.

Ion Stanciuc locuieşte într-un bloc cu 60 de garsoniere, de pe strada Grigore Ureche nr. 73, scara B, iar vecinii săi se tem de pericolul la care îi expune inconştienţa sa.

“Păcat de el, a fost un om extraordinar. Era bun meseriaş, tâmplar, dar după ce sora sa a murit nu s-a mai îngrijit nimeni de el. Acum e plin de datorii la asociaţie, are de dat aproape 100 de milioane, în casă nu poţi să intri de duhoare şi de teama că te umpli de fel de fel de insecte, iar el nu e conştient de ceea ce face, cum a fost şi acum, când a luat foc patul în care dormea. Dacă s-ar găsi un azil de bătrâni unde să fie dus ar fi foarte bine, mai ales că are o pensie de aproape 900 de lei”, spune Dumitru Chelaru.

De aceeaşi părere, că bătrânul ar trebui dus la un azil, unde să fie îngrijit, nu să facă foamea cu zilele şi să piardă banii pe băutură, pe care o cumpără nişte “amici de pahar” din pensia lui, sunt şi vecinii săi Brânduşa Popa, Firuţa Teleagă şi şeful de scară, Dragoş Curic.

Eforturile lor, de a găsi pe cineva care să îl ducă pe bătrân la un azil, au fost zadarnice, pentru că deşi au sesizat Primăria Suceava şi chiar Direcţia de Sănătate Publică, pentru a le arăta mizeria şi condiţiile precare în care trăieşte bătrânul, nimeni nu a mişcat vreun deget să facă ceva să îl ajute.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrân al nimănui, la un pas de a arde de viu în propria locuinţă.
 Vizualizări articol: 674 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bătrân al nimănui, la un pas de a arde de viu în propria locuinţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei