Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 nov 2010 - Anul XV, nr. 257 (4548)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Distracţie

Balul Bobocilor la Dumbrăveni, imagine nefardată a adolescenţilor dintr-un grup şcolar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cele două clase a XII-a de la Grupul Şcolar Dumbrăveni au organizat, vineri seara, Balul Bobocilor pentru colegii lor din clasa a IX-a. „Comitetul de bal”, din care au făcut parte elevii Paula Rădăcineanu, Andreea Nechifor, Cristina Ghidu şi Victor Scutaru, s-a ocupat cu seriozitate de organizare, de la strângerea banilor pentru cadourile câştigătorilor până la pregătirea probelor pentru concurenţi. Din banii lor şi de la doi sponsori care au copii la şcoală au reuşit să strângă 40 de milioane de lei vechi, din care au plătit un DJ de la Suceava - 10 milioane de lei vechi - şi au cumpărat seturi de bijuterii placate cu aur şi buchete de flori pentru câştigătoarele concursului de Miss.

Sala Ateneu din sat, ornată cu baloane colorate, ghirlande de hârtie creponată şi, evident, neîncălzită, a fost arhiplină, preţul de 100.000 de lei vechi neefiind un impediment pentru adolescenţii care au vrut să-şi vadă colegii pe scenă. Ţinuta cerută de organizatori concurenţilor, cu excepţia mănuşilor albe şi măştilor de bal mascat de la prezentare, a fost în concordanţă cu modul lor curent de a se îmbrăca: blugi şi trening cu tricouri negre sau roz, rochii elegante, potrivite ca model şi culoare vârstei şi chipurilor adolescentine, ii cu fuste negre la proba de dans popular şi o naturaleţe de invidiat a bobocilor la prezentarea în faţa publicului. Juriul chemat să aleagă Miss şi Mister dintre cei zece concurenţi (şapte fete şi trei băieţi) a fost format din profesori din şcoală şi Miss Boboc din generaţia claselor organizatoare.

 

Dansul a fost punctul forte al balului

Prima probă, de prezentare, a arătat care sunt carierele la care aspiră elevii de clasa a IX-a din Dumbrăveni - poliţişti, doctori, IT-işti sau hair stylist. La testul grilă de cultură generală, cu întrebări ale căror răspunsuri se află în materiile studiate până acum, de genul care sunt vecinii din nord ai României, ce culoare are smaraldul sau cât a durat Războiul de 100 de ani, doar trei concurenţi au nimerit varianta corectă. Restul au răspuns fără nici un fel de inhibiţii „nu ştiu”, spre satisfacţia vizibilă a prezentatoarei, care nota rapid: „răspuns greşit”. Cu aceeaşi viteză au fost mitraliaţi concurenţii cu întrebările din registrul „cum ar fi” sau „ce aţi face dacă... - aţi găsi lampa fermecată, câştigaţi premiul cel mare la loto, mai ai de trăit doar o zi sau care sunt calităţile partenerului ideal?”. „Ştii? Nu. Concurenta următoare”, ţipa vocea ascuţită a prezentatoarei.

Proba de cântat a fost o surpriză şi pentru boboci, majoritatea afoni, şi pentru public, o concurentă chiar refuzând să se facă de râs la o probă pentru care nu are nici o înclinaţie. Dansul, în schimb, a demonstrat că este una dintre îndeletnicirile preferate ale adolescenţilor. Atât bobocii, cât şi organizatorii dintr-a XII-a au dansat cu egală îndemânare şi talent atât vals, cât şi hore, hip hop, dance sau manele. Momentele pregătite de elevii mai mari pentru a acoperi pauzele dintre probe au fost microradiografii ale universului lor şi a ceea ce văd în jur – o nuntă începută cu manele şi cămăşi scoase din pantaloni şi terminată ironic cu cântece ţigăneşti şi melodia din „Familia Bundy”, „Vacanţa Mare”, glume de şantier, telenovelele, computerul, internetul şi chat-ul, lipsa de încredere în autorităţi, primarul care întotdeauna fură alegerile şi bugetul local împreună cu neamurile, iubirile şi suferinţele adolescentine, toate intercalate şi cu muzică de calitate şi, bineînţeles, cu dans.

 

Andreea Bosânceanu şi Andrei Andruşcă, Miss şi Mister Dumbrăveni

După două ore de bună dispoziţie, ovaţii şi aplauze, juriul a anunţat premiile.

Prospeţimea, naturaleţea şi simplitatea concurentei cu nr. 7, Iuliana Bidalac, au fost apreciate de juriu cu premiul III. Frumuseţea armonioasă a concurentei nr. 3, Geanina Andruşcă, a primit premiul II, iar locul I şi titlul de Miss Boboc Grup Şcolar Dumbrăveni cu diademă au revenit Andreei Bosânceanu, concurenta cu nr. 6, care a ridicat publicul în picioare cu un dans pentru care şi-a luat-o model pe Shakira. Mister Boboc a fost desemnat simpaticul Andrei Andruşcă (nr. 9), pentru care susţinătorii din sală au confecţionat şi un banner de încurajare. Prin voturile publicului s-au mai dat premiile de Miss şi Mister Popularitate pentru Andreea Caliniuc şi Alexandru Apetrei.

La final, copiii au invitat pe scenă diriginţii claselor a XII-a, Adriana Duceac şi Mihaela Negură, pentru a le mulţumi, atât lor, cât şi sponsorilor şi Primăriei Dumbrăveni pentru sprijinul acordat organizării celui mai important eveniment pentru bobocii claselor a IX-a.

Balul Bobocilor 2010 - Grupul Scolar Dumbraveni Balul Bobocilor 2010 - Grupul Scolar Dumbraveni Balul Bobocilor 2010 - Grupul Scolar Dumbraveni Balul Bobocilor 2010 - Grupul Scolar Dumbraveni Balul Bobocilor 2010 - Grupul Scolar Dumbraveni
Balul Bobocilor 2010 - Grupul Scolar Dumbraveni Balul Bobocilor 2010 - Grupul Scolar Dumbraveni Balul Bobocilor 2010 - Grupul Scolar Dumbraveni Balul Bobocilor 2010 - Grupul Scolar Dumbraveni Balul Bobocilor 2010 - Grupul Scolar Dumbraveni Balul Bobocilor 2010 - Grupul Scolar Dumbraveni Balul Bobocilor 2010 - Grupul Scolar Dumbraveni Balul Bobocilor 2010 - Grupul Scolar Dumbraveni
Balul Bobocilor 2010 - Grupul Scolar Dumbraveni Balul Bobocilor 2010 - Grupul Scolar Dumbraveni Balul Bobocilor 2010 - Grupul Scolar Dumbraveni Balul Bobocilor 2010 - Grupul Scolar Dumbraveni Balul Bobocilor 2010 - Grupul Scolar Dumbraveni
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balul Bobocilor la Dumbrăveni, imagine nefardată a adolescenţilor dintr-un grup şcolar.
 Vizualizări articol: 3187 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 12 voturi
Balul Bobocilor la Dumbrăveni, imagine nefardată a adolescenţilor dintr-un grup şcolar4.2512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Topul Balurilor Bobocilor 2010

Topul Balurilor Bobocilor 2010
Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei