Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 nov 2010 - Anul XV, nr. 257 (4548)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate

O pilulă eficientă împotriva cancerului ar putea fi comercializată peste câţiva ani

O pilulă eficientă împotriva cancerului, care speculează deficienţele din structura ADN-ului celulelor care cauzează această maladie, ar putea fi lansată pe piaţă peste câţiva ani, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Kings College London din Marea Britanie, relatează dailymail.co.uk.

Cercetătorii britanici de la Kings College London susţin că se află la o distanţă de doar câţiva ani de lansarea pe piaţă a primei pilule care va putea să distrugă cancerul, după ce au descoperit câteva deficienţe în structura ADN-ului celulelor care cauzează această maladie.

Oamenii de ştiinţă au descoperit o mutaţie, prezentă în anumite celule canceroase, care i-a condus la concluzia că aceste celule nu pot să îşi repare propria structură genetică "avariată".

Cercetătorii britanici consideră că pot exploata acest "călcâi al lui Ahile", folosind medicamente utilizate în cadrul terapiilor genice, administrate sub forma unor pilule sau injecţii, cu scopul de a ataca ADN-ul celulelor canceroase.

Descoperirea acestei incapacităţi a cancerului de a-şi repara propriile celule ar putea fi considerată o descoperire majoră a ştiinţei medicale, ce ar putea pune capăt tratamentelor dureroase folosite în zilele noastre, cum este cazul chimioterapiei.

Istoria acestei descoperiri medicale, efectuată de medicii de la Kings College London, coordonaţi de profesorul specialist în leucemie Ghulam Mufti, va fi prezentată în cadrul emisiunii de televiziune "Horizon", ce va fi difuzată de postul BBC2.

Profesorul Mufti a declarat că medicii încearcă să producă deja o serie de medicamente noi, ţinând cont de clasificarea tipurilor de cancer în funcţie de activitatea lor genetică, nu de locul în care maladia se declanşează prima oară în organism.

În opinia sa, oamenii de ştiinţă se află astfel foarte aproape de descoperirea unui tratament pentru cancer, prin studierea ADN-ului celulelor tumorale.

Această metodă îşi are originea în urmă cu 10 ani, când oamenii de ştiinţă au alcătuit în premieră o "hartă" cu toate cele trei miliarde de "litere" care alcătuiesc secvenţa completă a genomului uman.

"Un lucru e sigur. După ce reuşita înregistrată de Human Genome Project, descoperirile făcute au fost absolut fenomenale. De aceea, sunt sigur că peste puţin timp, să zicem în deceniul următor, vom putea identifica tratamentul corect pentru fiecare tip de pacient. Pe măsură ce timpul va trece, pentru cele mai multe dintre tipurile de cancer va exista câte un tratament-ţintă", a declarat profesorul britanic.

În prezent, cercetătorii de la Breakthrough Breast Cancer Research Centre din Londra testează deja un anumit medicament, care atacă celulele canceroase, speculând incapacitatea acestora de a-şi repara propria structură genetică avariată.

Noul medicament, care nu prezintă efecte secundare, inhibă capacitatea celulelor de a se repara şi regenera pe cale naturală atunci când apar anumite "defecte" în codul lor genetic.

Atunci când medicamentul este administrat în concentraţie mică, celulele sănătoase sunt suficient de puternice pentru a supravieţui tratamentului, în timp ce celulele canceroase ce nu îşi pot repara codul genetic sunt complet distruse.

Oamenii de ştiinţă de la Sanger Institute din Cambridgeshire, unul dintre centrele de top care au participat la Human Genome Project, folosesc computere ultraperformante pentru a identifica diferenţele dintre ADN-ul celulelor canceroase şi ADN-ul celulelor sănătoase ale aceluiaşi pacient.

Mike Stratton, directorul acestui institut, consideră că această metodă va putea conduce la obţinerea în curând nu doar a unor tratamente eficiente împotriva cancerului, ci şi a unor medicamente care vor putea preveni complet declanşarea bolii.

O metodă asemănătoare a fost utilizată pentru obţinerea unui medicament, aflat în etapa de testare, folosit în cadrul unor terapii genice împotriva fibrozei cistice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O pilulă eficientă împotriva cancerului ar putea fi comercializată peste câţiva ani.
 Vizualizări articol: 582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O pilulă eficientă împotriva cancerului ar putea fi comercializată peste câţiva ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei