Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 mar 2010 - Anul XV, nr. 75 (4366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Verificări

Pensiunile şi restaurantele, în vizorul inspectorilor sanitari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În preajma sărbătorilor Pascale, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava au înteţit controalele la pensiuni şi restaurante, aproape 50 de astfel de unităţi din judeţ fiind verificate începând de săptămâna trecută. Controalele vor continua până joi inclusiv şi vor urmări condiţiile de cazare, de preparare a hranei şi de respectare a regulilor igienico-sanitare.

Aşa a informat ieri, în conferinţă de presă, directorul instituţiei, dr. Ludovic Abiţei, care a arătat că deocamdată nu au fost semnalate deficienţe majore, ci doar mici neajunsuri, sancţionate cu simple avertismente.

 

Unităţile cu probleme, evitate de clienţi

„Verificările noastre s-au axat mai mult pe pensiuni şi restaurante şi mai puţin pe magazine, unde sunt activi cei de la Protecţia Consumatorilor, sau carmangerii, care sunt urmărite de responsabilii de la Direcţia Sanitar Veterinară. Nu au fost probleme care să impună măsuri drastice, ci doar mici neajunsuri, legate, de exemplu, de aşezarea alimentelor, depistate la cei începători în ale turismului. Unele deficienţe s-au reglat chiar în timpul controlului”, a spus medicul.

El a subliniat că, de la an la an, condiţiile din unităţile de alimentaţie publică se îmbunătăţesc simţitor, iar sancţiunile aplicate sunt tot mai puţine.

„N-am mai semnat o amendă de două săptămâni şi am emis o singură suspendare de activitate, pentru un café-bar din mediul rural, care nu avea apă curentă. A apărut şi o selecţie naturală a unităţilor, cele în care am găsit deficienţe ani la rând începând să fie evitate de consumatori”, a punctat Ludovic Abiţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pensiunile şi restaurantele, în vizorul inspectorilor sanitari.
 Vizualizări articol: 814 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pensiunile şi restaurantele, în vizorul inspectorilor sanitari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vai de curu nostru trimis de
(31 mar 2010, 19:50:24
acu mai trebe controale de la opc, de la dsv , si toti vor aceleasi acte , se calca pe picioare si vor si amenzi ca nu sunt bani la buget .si uite asa agentul economic va fi desfiintat incetul cu incetul , pt ca amenzile sunt diferite ,dar pentru aceleasi fapte, date de institutii diferite . statul jupoaie intreprinzatorii particulari pina la os , dar am incredere in judecatori ca nu sunt asa de timpiti sa nu anuleze aberatiile cretinilor de inspectori

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei