Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 mar 2010 - Anul XV, nr. 75 (4366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iniţiativă

Consiliul Judeţean intenţionează să apeleze la credit pentru a moderniza aeroportul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deliberativul judeţean a aprobat marţi, cu unanimitate de voturi,  indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea pistei şi a sistemului de balizaj la Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava, unitate aflată în subordinea Consiliului Judeţean. Valoarea investiţiei se cifrează la 40,5 milioane de euro, iar lucrările sunt programate să fie finalizate în doi ani de zile.

Necesitatea acestei investiţii a fost impusă de precaritatea infrastructurii aeroportuare, din cauza căreia Autoritatea Aeronautică Română ameninţă cu suspendarea autorizaţiei de funcţionare a Aeroportului. Raportul specialiştilor arată că modernizarea aeroportului va rezolva probleme cu impact economic şi social asupra populaţiei din zonă şi va contribui la dezvoltarea judeţului şi totodată a Regiunii de Nord-Est. Existenţa „Centrului Economic şi de Afaceri Bucovina” în vecinătatea aeroportului, se spune în raport, corelată cu modernizarea acestuia, va permite dezvoltarea mediului de afaceri şi punerea în valoare a  potenţialului turistic al Bucovinei. Potrivit unui studiu întocmit de institutul I.P.T.A.N.A. Bucureşti, traficul de pasageri pe Aeroportul Suceava va creşte de la 20.000 în 2011 la 125.000 în 2016. De asemenea, studiul arată că realizarea investiţiei va conduce la crearea a o sută de noi locuri de muncă până în 2016.

 

Primăriile Suceava şi Botoşani, precum şi CJ Botoşani, chemate să susţină modernizarea aeroportului

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a declarat că pentru finanţarea investiţiei, instituţia va angaja prin licitaţie un credit bancar, dar numai în cazul în care viitoarea lege cu privire la parteneriatul public-privat nu va ieşi în timp util.

„Dorim să atragem investitori pentru a moderniza aeroportul, de aceea vrem să apelăm la parteneriatul public-privat. Această lege se află printre priorităţile Guvernului şi sperăm să iasă cât mai repede. Dacă nu, vom apela la credit furnizor”, a declarat Flutur. El spus că vrea să atragă Consiliul Judeţean Botoşani şi primăriile din Botoşani şi Suceava într-un parteneriat pentru modernizarea aeroportului, precizând că deja le-a trimis adrese în acest sens.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean intenţionează să apeleze la credit pentru a moderniza aeroportul.
 Vizualizări articol: 923 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Consiliul Judeţean intenţionează să apeleze la credit pentru a moderniza aeroportul5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei